Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni? (tudásbázis)
Már mindegy...nem szeretek vitába szállni..
Voltunk megnézni a sulit és nekem nagyon tetszik, s ami szupi, hogy a kisfiamnak is tetszik :)
Holnap megy a Drágám :D
Ilyet hogyan mondhat egy magát tanárnak valló ember?? Nagyon szomorú... :S
A jegyzőhöz tudsz menni egyébként! neki kötelessége segíteni a gyerkőc elhelyezésében!
igen, ennél is. :/
De ha végre jó helyre kerül, akkor neked is könnyebb lesz és neki is.
Az,hogy hall valamit és "hozza a papírformát" az életkori sajátosság is.
Ha pl. a rosszul evő gyerekem füle hallatára mondom valakinek,hogy nem szabad erőltetni az ételt,mert az később visszaüthet,akkor tutira másnap ezt fogja nekem mondani a gyerek miközben próbálom "beleerőszakolni" az ebédet. :))
Az autistákra szokták mondani,hogy "ÉRZELMIfogyatékosok". . Ezt azért használják rájuk,mert a társas kapcsolatokban sokszor elég gyengék. Nem kötődnek, vagy csak kevésbé.. De sokszor ez fejleszthető.
Pl. az érintés/ölelés- "szendvicsjáték"
Kitaláljátok,hogy ő a szalámi és rétegeket tesztek rá, Egy lepedő a saláta, egy párna a sajt stb.stb. Vagy palacsintaként feltekeritek játékból.
Így szokja a bőre a "nyomást".
Később lehetsz te a zsömle, ő a szalámi- ilyenkor már van testi kontaktus. Sok gyakorlás után már lehet "kicsi a rakás" játékot játszani ismerősökkel(családtagokkal), végül akár iskolatársakkal is és nem fogja zavarni az érintés.
De ez csak egy példa. Ami nála vagy működik vagy nem. de számos ilyen ötletet mondanak egy erre kitalált suliban :)
de biztosan...
Nekem nagyon mellbe vágott, hogy az igazgató szavaiból az jött le, hogy mindezt ráhagyom a kisfiamra..pedig nem tudja, mennyit teszek érte..
Ami még érdekes, hogy mindent szó szerint vesz és nem vonatkoztat el. Tavaly a gyógypedagógus előtte mondta azt, hogy nem büntethető, s a kisfiam ezt hangoztatja is. Egyébként valóban nem büntethető, mert mindenbe beletörődik, feltalálja magát. Nemrég voltunk alvásvizsgálaton, s mondta a nővér, hogy a drótok biztosan zavarni fogják. Éjszaka sírásba tört ki, hogy nem tudja végig csinálni, mert zavarják a drótok. Mai példa. Mentünk a buszon, s megkérdezte, mi az az edző társ. A társhoz példaként felhoztam, hogy ha együtt futunk, akkor Ő ki nekem. A velem futó gyerekem...
Na igen, ezt a szituációt egy átlagos pedagógus nem tudja kezelni.
A spec. iskolákban van az órarendbe építve olyan óra,ami pl. azt tanítja nekik,hogy hogyan viseljenek el másokat, milyen ha megérintik őket, hogyan kell az ingerekre reagálni. Ehhez általában egy tornaterem szerű szoba van berendezve úgy,mint egy szuper játszóház. Tehát a terápia maga a játék. sokkal jobban érezné ő is magát egy ilyen helyen,nem? :)
Szerintem mindenképpen a spec. iskolát célozzátok meg! Lehet kimarad pár hét ,de lenni kell megoldásnak. Legrosszabb esetben oda kénytelenek akár átmenetileg felvenni,ahová lakóhely szerint tartoztok. Hiszen a tanuláshoz való jogot nem sérthetik meg.
Lehet banálisnak tűnik,de pl. órára ha jó fej a tanár,akkor lehet neki rubik kockát bevinni és ha készen van a feladattal,akkor azzal "játszhatna". Így csöndben van és a tanárnak is egy jelzés,hogy unatkozik a gyerkőc.
A verekedés mi miatt volt? csúfolták vagy mi volt a baj?
Szerintem próbálj a Nevelési Tanácsadóban sürgős segítséget kérni, hogy mit javasolnak, melyik az a körzeti iskola, ahova be tudnád iratni a ksifiad. Nekik hivatalból segíteni kell ilyen helyzetekben.
Az oktatáshoz való jog alapvető emberi joga a kisfiadnak, ha pedig sajátos nevelési igényű, akkor szakszerű segítséget (gyógypedagógus, pszichológus) is kell kapnia, úgyhogy ne hagyd magad!
Nagyon jo ! jatszva tanulni , tanulva jatszani !
dicserni es nagyon de nagy xxxxx dicserni ez a kulcs mindenhez . Fenyegetes es felelem csak averziat es negativ megnyilvanyulast hoz ki a gyerekböl. Nem beszelve arrol ha kesöbb teljesen intravert lesz.
Probald meg nincs e M. o . - on az ugy nevezett Celestin Freine pedagogia utani iskola .
Nagyon javasolnam az en egyik gyerköcöm oda jart.
Fantasztikusan jol muködö nincs egy tanitasi nap mely hasonlit az elözöre . Igen ez egy IGAZI pedagogust követel.
Nezzel körul hogy nincs e nalatok az emlitett Freine iskola .
További ajánlott fórumok:
- Nincs kudarc, csak intelligens újrakezdés! 2010.01.01.
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Miben nyilvánul meg az, hogy valaki intelligens?
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Szerintetek egy enyhén hiperaktív, viselkedésproblémás gyereknek a rendszerességre szoktatásában segíthet-e, ha kutyust kap a család?