Macskás kismamák (beszélgetés)
Jaj és mi baja lett?
Súlyos? Meggyógyult?
Remélem nem arra gondolsz, hogy veled az ágyban...
Függetlenül ettől én is azt tanácsolom, hogy maradhatnak a megfelelően tartott macskák.
8 macskánk van 15 éve, al ányom 7 éves, tehá bőven megvoltak. Én takarítottam végig az almot, sőt a tyúl ólat is. Senkinek semmi baja.
Anyuéknál kutya is van, cica is, oda is jártam rendszeresen, sőt anyóséknál is!
A legtöbb ember nem a cicától kapja a toxoplazmát, hanem a mosatlan zöldségtől, gyümölcstől!
Sőt és a nyers húst se kesztyűben vágtam.
Semmi bajod nem lesz, ezért ne tedd ki a cicát.
Őt egy életre vetted magadhoz és nem egy tárgy amit kibanszarinthatunk!!
Szia! Nincs cicám, csak anyának kinti kutyusa, vele rengeteget találkozom. Mivel paramami vagyok, eléggé utánajártam ennek a témának. 😄😄
Egy cica egész életében egyszer tudja elkapni és utána összesen 10 (!!!) napig üríti a fertőzést.
Amiket tehetsz a fertőzés elkerülése érdekében: először is, ahogy teszed is, elmész szűrésre. Felnőtt lakosság fele már elkapta korábban, ha te is, akkor védett vagy.
Ha nem lennél védett, kicsit jobban kell figyelni a higiéniára, de várandósan ezt az ember úgyis megteszi.
Naponta kell takarítani a macskaalmot, de erre kérj meg valaki mást. Ne aludj együtt a cicával. Simogatás, étkezés előtt mindig kézmosás. Zöldséget és gyümölcsöt pedig alaposan mosd meg. Húst mindig alaposan süsd át. Ha véletlen negatív a teszted, akkor érdemes lehet a terhesség alatt többször ismételni, hogy nem lett-e közben aktív fertőzés.
A fertőzés tünetekkel is jár, megfázás/influenza jellegű tünetekkel. Szóval azért vsz. feltűnik az embernek. Ha valaki elkapja, gyógyszert adnak neki. Olvastam itt több ilyen esetet is, nem lett bajuk a magzatoknak.
Igazából engem az nyugtatott meg, hogy ha az ember felnőtt korára sem kapta el, azért naaaaaagyon kevés rá az esély, hogy pont ezalatt a 9 hónap alatt kapná el. 🍀
Egyébként nekem is készül épp a tesztem, pár nap múlva kiderül, hogy átestem-e már rajta.
Hajrá és boldog babavárást kívánok!! ☺️☺️
Nem válok meg Tőle, a szívem szakadna meg.
Így is folyton bögök mindenen :D
Tiszta gondozott fekete kandúrunk volt terhességem idején. Sokszor velem aludt. Soha nem volt beteg. A babának semmi baja nem lett, később sem volt beteges.
Fiam is szereti a macskákat, de ezzel, a 30 év előtti macskával ki nem állhatták egymást, a fiam zokogott ha meglátta, a macska meg morgott fújt rá. - el is vittük a szüleimhez.
Eszedbe se jusson, hogy egy jólápolt egészséges macskától bármi baja lehet a babádnak.
Kedden megyek vérvételre, akkor ezt is megnézetem.
Kinti és benti cica Ő. Éjszakára beengedjük, néha odafekszik mellém aludni, mikor alszom és kicsit simogattatja magát, de ezt akkor a jövőben nem engedem Neki. Én almozom. Mindig mosok utána kezet.
Semmiképp se válj meg tőle szerintem.
Azt szokták javasolni, hogy más takarítsa az almot a terhesség alatt. Ha ez nem megoldható, akkor alapos kézmosás és fertőtlenítés amikor almoztál.
Nekem már régóta megvoltak a cicák, amikor terhes lettem.
Az is számít úgy tudom, hogy kinti vagy benti macsek-e. A kintiek több betegséget össze tudnak szedni, de persze ez sem törvényszerű.
Igaz az enyémek szobacicák voltak, de végig én almoztam őket, nem lett bajom tőlük.
Az ember gyerekkorban 98% átesik rajta.
Nem kell megválni tőle.
Van toxoplazma szűrés is.
Amúgy előbb benyalod mosatlan zöldség gyümölcsről..
Fél éve mentettünk egy Cicát, nagyon szeretem Őt, nem szeretnék megválni Tőle.
kb 3 hete kiderült, hogy van egy kis pocaklakóm.
Van, akinek volt cicája terhesség alatt és megúszta a toxoplazmózist?