Macska tartás - kint vagy bent? (beszélgetés)
Sajnos a sok intoleráns ember miatt és a növekvő forgalom miatt is egyre inkább bentre szorulnak.
Mert mégsem olyanok mint a kutyák hogy hacsak nincs kerítés hiba, kiszöknek.
Bár volt olyan kutyám minden alkalmat megragadott hogy elszökjön. És mindig sikerült neki sajnos.
Macskát akkor is nehéz keritesen belül tartani.
Masodszomszed, és ma nyitotta ki a száját egy közösségi oldalon. Nagyot néztem mert persze naponta látom köszön de sosem mondta mi a gondja. Igazi gerinctelen az ilyen aki nem szemtől szemben mondja a problémáját hanem kiirja inkább. De magát minősítette.
Jelenleg nincs cicám de ha lesz is akkor se fogom bezárni miatta
Csak volt sajnos. Jelenleg nincs macskám de hamarosan lesz.
Igazat adok neked. És igazából mindenkinek van egy kis igaza, azért is írtam hagyjuk mert ez amolyan meddő vita hiszen mindenki a saját szemszögéből nézi a témát.
Hasonló a helyzet: második szomszédunk még dicsekedett is a "hőstetteivel": zsákba csalogatta a cicákat, és addig verte a zsákot a garázs betonjához, míg mozgott ... Hányingerem van tőle! Hurkokat raktak ki, stb. Neki sose volt se kutyája, se macskája.
Nekem 2 ivartalanított kandúrom van: szívem szerint bent tartanám őket, de az börtön lenne nekik, így kijárnak. Távolról sem "fogyóeszközök": családtagok. Ezért, ha félve is, kiengedem őket. Tudom, hogy a szabadságvágyó lelküknek nincs határ. Ha betonfalat építünk, átásnak alatta. :)
az én macskám 4 éves ivaros kandúr. A város egyik legforgalmasabb utcájában lakunk és nagyon féltem, mert a kis fiatal macska szinte megvadul a kinti levegőn, kiszalad a főútra, ha hivjuk, nem jön be. Napközben dolgozunk, ezért úgy döntöttünk - sok sérülése balesete után hogy benti szobacica lesz, de van két ablak, amin szúnyogháló van,és nyitva van, ott napozhat, szaglászhatja a kinti ilaltokat. 9 hónap alatt megszokta, ugy látom hogy boldog kiegyensulyozott cica,melegszik alszik hűsöl, szóval mindene megvan.
Néha bánt hogy saját érdekében megfosztom a jó levegőtől, inkább mi sem megyünk ki, ha nem muszáj, de így sokkal nyugodtabb az élet, a macskán sem látszikl hogy depis lenne.
Egyébként a cica miért csak az előszobába mehet be? Ha ivartalanítva van, mint ahogy a kérdező írta akkor a fiúk sem jelölgetnek és ha ki akar menni kimegy, az ivartalan cica nem jár be kilométereket.
Nekem 2 ivartalan cicám volt, egy ex- kandúr és egy ex- nőstény. A kandúr megöregedett, megbetegedett így el kellett altatni, a nőstény kinti- benti cica.
Most odajár hozzánk egy ivaros kandúr, már egy éve azt hiszi, hogy nálunk lakik. Ivartalanítani fogom és ő is kinti- benti cica lesz.
Sztem nem az a lényege, hogy NEM ÉRHETI BAJ. Inkább valami olyasmi, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy ne érje baj...
Vegulis hagyjuk az egészet.
Én már elengedem, nem foglalkozom vele.
Egyik sem felelős állattartás.
Ha nem lenne fogyóeszköz gondoskodnál róla, hogy ne tudjon elmenni. Nem egy nagy összeg a kerítés tetejét bukó hálóval megcsinálni és nincs gond. Egyszerűbb a szomszédra mutogatni, akit jogosan zavar, hogy átjár a macskád. Ahogy téged is jogosan zavar, ahogy ő tartja őket. Látod mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindenki megoldaná?? Ő is rakhatna a kerítése aljára dróthálót, hogy ne tudjon a kutya kiharapni. Ezek nem százezres tételek, csak kis utánajárás kéne hozzá. Állatot tartani meg nem kötelező. Aki nem tudja megoldani amit meg kell, az ne tartson. Nem kötelező.
Itt lakik 2 házra sajnos.
Nekem ne irkalgasson semmit.
További ajánlott fórumok:
- A macskatartás titkai
- Kinti macska tartásánál mire kell figyelni?
- Mint tudjuk a terhesség alatti macskatartás káros lehet a magzat számára. Mit tudtok erről a témáról?
- Szerintem a macska, kutya lehet kinti is, nem hiszek a csak...
- Hogyan oldottátok meg a kutya kinti tartását, ha a kert egyik oldala nyitott a szomszéd felé?
- Családi ház. 5 kinti-benti macska, 1 kutya. 2 hete 100.000...