Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » "macska jaj :-(" fórum

"macska jaj :-(" (beszélgetés)

25. bnedora (válaszként erre: 24. - 97f33311ff)
2012. márc. 13. 17:59
Most majdnem írtam egy csúnyát:-)
2012. márc. 13. 17:49
csúzli+vágott ólom :))
23. bnedora (válaszként erre: 5. - JudyTim)
2012. márc. 13. 17:33
Te csak azt hiszed, hogy ha kutyusod van, akkor nem megy oda cica. És ha már van kutyus, attól ugyanúgy félteni lehet a pici gyereket.
2012. márc. 13. 12:56

Ha a virágoskertről és a lakásról van szó, vannak különböző macskaűző növények, amiknek az illatától a macska írtózik. Ilyen pl a coleus canina hybride/macskajaj/nevü növény.

Macska-jaj zöld (Coleus hibrid (Verpiss-Dich Pflanze))

21. csőrike06 (válaszként erre: 5. - JudyTim)
2012. márc. 13. 12:49
azért lehet, hogy egy próbát megér... a zselé v. a kristály
20. geridina (válaszként erre: 13. - Cbe6ba1fa9)
2012. márc. 13. 12:47
Hát ez a bajom nekem is. Éppen magasabb kerítést tervezünk, de ezek szerint hiába
19. csőrike06 (válaszként erre: 5. - JudyTim)
2012. márc. 13. 12:44
Néztem az ajánlott honlapodat. Nem igazán tartom hatásosnak, mert az odafújt szag nem marad meg ha fúj a szél, és esik rá az eső. Ráadásul mennyit vegyek, hogy az egész kertre elég legyen? :-( Ezek inkább beltérre valók.
18. csőrike06 (válaszként erre: 5. - JudyTim)
2012. márc. 13. 12:39
A vízleöntést nem tudom kivitelezni, mert eddig sosem láttam, csak a hagyatékát. Kutyát, macskát meg nem akrok tartani, mert a mienk után is csak a szart (bocs a nyíltságért) szedjem? Ráadásul szinte egész nap egyedül lenne, ami meg nem éppen állatbarát-tartás.
2012. márc. 13. 12:38
Nekem is nagy kedvencem, mikor végigkarmolják az autót, ráfekszenek a jó meleg motorháztetőre. Szép is tőle a fényezés.. Mivel itt egyik macska sem "gazdás", mi befogtuk, és kiraktuk őket egy messzi erdőben. Vagyis konkrétan 2t. A macskáknak sem lett bajuk, és a fényezés is maradt.. (már amilyen állapotban).. kecske és káposzta. Szörnyen pofátlan dögök:S
2012. márc. 13. 12:32

Sajnos nekem is sok gondom van a környékbeli macskákkal!Ráadásul mi etetjük a madarakat,és féltem őket,mert gyakran látom,hogy vadásznak rájuk!

És nincsenek megijedve,ha el akarom őket zargatni.

Nagyon kíváncsi lennék,én is,hogy van-e megoldás?

Meg nagyon szeretnek a teraszon a széken és a kert közepén aludni!Nagyon nem örülök neki!

15. cbe6ba1fa9 (válaszként erre: 9. - B-zs)
2012. márc. 13. 12:31
Nagyszuleimnel a mar csak volt kandurunk - szegenyt megfosztottak "ekessegetol" - jobban raijeszt a szomszed beagle-re, mint forditva. De az idegen macskakat nagyon ritkan ijeszti el. Akkor is, ha epp megverekszik veluk, o jar porul. Szegenyke. :)
14. 2100 (válaszként erre: 9. - B-zs)
2012. márc. 13. 12:29
Nem biztos, hogy jo otlet, mert a kutya megbolondul, ha macskat lat, es amig el nem mult a "macskaveszely" addig ugat (eleg nagy zajjal jar)
13. cbe6ba1fa9 (válaszként erre: 4. - Geridina)
Allo helyzetbol legalabb ket meterre is felugrik am.

Nálunk is problémát jelent a környék macskahadserege:(

Szerintem sem lehet ellenük semmit tenni, amivel elűzhetők....csak az eltenni láb alól maradna, de mi sem vagyunk állatgyilkosok.

Kutya vagy saját kandúr, én szeretem a cicám és sok macska jár a komposztunkra is de a kanúrúnk védi a területét. Szóval sok időt nem tötlenek a telkünkön.
10. JudyTim (válaszként erre: 6. - 3fd432567f)
2012. márc. 13. 12:27

Őszintén megmondom, akkor ötletem sincs.

Én egy kutyabarát országban élek, a macska általában a lakásban tartózkodik lehálózott erkélyeken ücsörög és nem mászkál el, mert otthon van "macskajátszótere" saját wcje és nincs amiért kimozdulnia. A kutyagazdik, pedig a kijelölt tereken sétáltatnak és mindenhol a városban rendelkezésre áll a kakizacsi.

9. b-zs (válaszként erre: 1. - Csőrike06)
2012. márc. 13. 12:27
kutya:)
8. 2100
2012. márc. 13. 12:22

Nalunk is atjart mindig a szomszed macskaja (hozza kell tennem, nagysaga kb egy 4 eves gyereke, es minden dolgat a kertunkben vegezte el. Majd egy huzamosabb idore otthagytuk otthonunkat, a macska pedig sajnalatos modon a mi kertunkben lelt orok nyugalomra, amikor visszaertunk, kertuk vigyek el a macskajukat, de akkor mar "nem az o macskajuk volt" ... :(

Egyebkent en a citromfuvet hallottam, hogy azt kell ultetni a kerites melle, de az igazat megvallva, nem jott be, ugyanugy atjart..

7. JudyTim (válaszként erre: 3. - Alfoldi13)
2012. márc. 13. 12:22
szerintem a macska wc elhelyezése a gazdi dolga lenne...de ameddig a közterületeken sem szedik össze a piszkot a kedvencek után.... :(
2012. márc. 13. 12:21
Levendula és narancs semmit sem ér, több macskán is kipróbáltam ezeket a méregdrága spray-ket, és az eredeti növényeket is, le sem...., úgy járnak el mellette, mintha nem is létezne, az én macskám pedig kifejezetten szereti a narancsot...
5. JudyTim (válaszként erre: 1. - Csőrike06)
2012. márc. 13. 12:19

Szia, nekiláttam keresgélni a fórumokban és találtam egy terméket ami nagyon hatásos és nem túl drága. A getoff.hu oldalon olvashatsz róluk.

A fórumozók több ötletet is adtak a kérdezőnek, mert bármilyen meglepő nem vagy egyedül a bajban. :)

Szóval sokan leöntik vízzel őket, ezt megjegyzik és odébb állnak egy idő után, de esküdtek a levendula és a narancsillatra, hogy a macskák utáljak. Hát érdemes ezt is kipróbálni, pl a kerítés mellé levendulasövényt ültetni, hogy ne akarjon átjönni.

Az ultrahangos készülékeket senki nem ajánlja, mert állítólag az emberre is hatással van. Nem tudom, de én is idegenkedek minden idegentől és a természeteset helyezem előnybe, főleg hogy kisgyermekem van. :), De ez már mindenki egyéni döntése. De szerintem a leghatásosabb védekező módszer egy kutyus és az még a gyermekek barátja és játszótársa is lehet. Őt meg lehet tanítani, hogy csak a megadott helyre piszkítson és hogy tisztelje a virágokat. :)

2012. márc. 13. 12:13
Sajnos nekem is sok gondom van a szomszéd, illetve a kóbor macskákkal. Én már szórtam ki borsot, a kerítésünkre tettünk belülről kislukú tyúkhálót. Olyan szinten szemtelenek, hogy rád néz és szinte látod még vigyorogni is. Szarik elmenni, ha elküldöd, komótosan sétálgat. Múltkor láttam, helyből akkorát ugrik a kerítés tetejére, hogy azt hittem, még nekifutásból sem lehet ekkorát. Úgyhogy hiába a magas kerítés, bármi. Bejön, odapiszkít. Nekünk a kerti bútorba szokott ülni, és totál összeszőrözi. A szomszédasszony azt mondta, hogy ne tegyek ki kerti bútort. Na nehogy már. Erre azért eldurrant az én agyam is. Nehogy már az én kényelmem a napi fárasztó munka után ne legyen fontosabb, mint a kóbor macskáé. Bocsi, hogy ilyen indulatos vagyok, de eleve macskagyűlölő. Tőlem messze azt csinálnak amit akarnak, de a közelembe se jöjjenek
2012. márc. 13. 12:11
nem tesz az a macska semmi bajt ha nem foglalkozol vele jobban jársz a gyereket meg megovni nem tudom lehet e ettől de ha teszel ki egy kis friss homokot valahol a macska megtalálja
2012. márc. 13. 12:06
Nem hiszem, hogy sok mindent lehet tenni ellene. Amit meg lehetne, azt nem ajánlom.
2012. márc. 13. 11:59
Sziasztok! Ötleteket várok, hogyan szoktassam le a (valószínű) szomszéd macskáját, hogy a virágoskertembe ill. a fűbe piszkítson. A virágkoat, hagymákat kikaparja, a gyereket meg nem merem addig kiengedni a kertbe, míg nem tartok terepszemlét. Kezd elegem lenni! A spray nyílt terepen nem használ, mert elfújja a szél, lemossa az eső.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook