Ma keztem a Merckformint szedni, milyen mellékhatásokra számíthatok? (tudásbázis)
CH diétét tartom, rendszeressen járok diabos dokihoz.
Eddig a fél szemtől nem lett hasmenésem, pedig alig mertem elindulni itthonról, pár nap múlva ha így marad megpróbálom emelni aza adagot.
Kellene egyeztetned dietetikussal,mert a merck mellé CH diétát kell tartani.Viszont ha neked nem kell fogynod,akkor 180-200gr-os CH diétát kellene tartanod kb,ha jól tudom...
Nekem inzulinrezisztenciám van,fogynom is kellett és 15gr-os CH diétát tartok.Fogytam is rendesen.Már lelassult,lehet,h meg is áll lassan.
Az sem mindegy,h hányszor eszel egy nap és étkezésenként mennyi CH-t viszel be.
A neten találsz CHtáblázatot.:) Aminek 5 alatt van a CH-ja (10gr-ban)azt nem számoljuk.
"175gramm szénhidráttartalmú étrend esetén reggelire általában 30, tízóraira 25, ebédre 55, uzsonnára 20, vacsorára 45gramm szénhidrátot fogyaszthat a beteg. "
Ez a hozzá nem értő hülyék mondják.Bocsi,h így írom,de a régi házidokim is így reagált."kövér maga"?Nem?Akkor nem lehet IR!!!
Anyááááád!!!!-gondoltam magamban.Ott is hagytam,mint a fene.Egy dokinak ne én mondjam már meg,h az IR és a cukorbetegség nem kövérség függő.Persze a rizikó nagyobb,de sajnos ez már nem így van.
Én is fél szemenkét emeltem az adagot de így is kemény hasmenésem volt amíg be nem állt a 2x1 szem
ciklus hosszúságát lerövidítette
viszont diétázni kell mellette, nem elég a met vagyis jelen esetben a merck
Sziasztok!
Az első hsz után nem is olvastam már este azt hittem senki sem ír, na de kellemesen csalódtam!
Tegnap egy fél szemmel kezdtem, csak fájt a hasam, de nem volt hasmenésem, lassan kell emelnem az adagot, 2-szer egy szemre.
Amugy meg olvastam az étvágytalanságot, hát nekem már így is kilógnak a csontjaim :( ennek nem örülök.
Mensi téren volt valakinek változás?
Én amugy cukorbetegségre kaptam, 15 lett a terheléses vércukrom eredménye!
Hát csajok...nekem 5-6-szor is mennem kellett egy nap.Siralmas volt,már majdnem bőgtem.És kb 5 hónapig...
Az biztos,h nagyon fontos,h mit eszünk.Nekem kb a tej volt a ludas,hiába nem ittam reggel,csak délután és kicsit...És kb az is mindegy,h rendes tej,vagy laktóz mentes.
ez komoly?még sosem?Az elején sem?Szerencsés...
Mondjuk lehet,h nem mindegy,h XRt szedünk,vagy simát...
Mióta szeded?Javultak az eredményeid?
Nálunk a férjem szedi már jó ideje.
A legváratlanabb helyzetekben és helyeken hagy magamra.
Szerintem ismeri már a város összes lehetséges retyóját.
Szerintem már őt is ismerik sok helyen.
Igen,eleinte nagyon kemény tud lenni.
Nekem étvágytalanság nem volt,viszont a hasmenésből adódóan levert voltam és erőtlen.:-/
Szerencsére ez már elmúlt.MAx akkor tér vissza,amikor olyat eszek,amit nem kéne...
Hasmenés,szédülés,étvágytalanság. (utóbbit cseppet sem bántam) :)
Én metformint szedek,de ugyanaz.
Zsóka,ez nem így van...Én nem olvastam el,mégis úgy ment a hasam,mintha muszáj lenne...
Szebblesz!Mennyit kell szedned egy nap?
Ahogy az szokott lenni: elolvasod a tájékoztatót, és azokat a tüneteket produkálod, ami lehetséges.
Ezért jobb nem elolvasni.
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Tényleg hatásos az EstoSlimball (gyomorlabda)? Vannak mellékhatásai?
- Hyaluronsav ráncfeltöltés - mellékhatások?
- Jelentkeztem munkaügyi központ által támogatott képzésre. Milyen tesztkérdésekre számíthatok?