Lisztérzékenyeket kérdeznék (beszélgetés)
Ezt olvasd át figyelmesen,de ha beírod a keresőbe,hogy gluténmentes jégkrémek,több oldalt is kiad!
köszi!
És a fagyikkal mi a helyzet? mert azt is "hallottam", h azokkal is vigyázni kell. Jégkrémek?
Vagy pontosan utána kell kérdezni, ha veszek?
az jó, mert ha vettem, eddig is Picket vettem. Nekem az ízlik legjobban. Csak se a csomagoláson (sertés párizsi pld.), se a honlapjukon nem találtam infót róla.
Nincs konkrétan ráírva, h gluténmentes. Kivéve a Scoobidoo, ami mindenféle allergén mentes termékük.
igen, túlnyomórészt az lesz (meg edig is túlnyomórészt házit ettem), de mégis akad 1-2 kedvenc felvágott. Meg eddig is volt olyan gyors ebéd, amikor nem volt időm főzni, h virsli + saláta. Szóval, azért nem árt tudni, h miben mi lakozik.
Másrészt nyaralások alkalmával is jól jön ez az infó.
:) hát ez az! :) Ma, akkor kezdtem el pityeregni, amikor megnéztem a kedvenc csokim összetevőit. Hát, nme gluténmentes.
Nem vagyok édesszájú egyáltalán. Sőt! Ez volt szinte az egyetlen, amit szerettem, és megettem.... Nme esett jól a tény....
Egy idő után észre sem veszed:))
Minden terméknek nézdd meg az összetevőjét...pl csoki,kávé,ételízesítők...sok tartalmaz glutént.De gondolom ezekről tudsz már.
Sokkal egészségesebb étrend,több zöldséget,gyümölcsöt,húst fogyaszt az ember.
Nem használok főzelékhez semmilyen lisztet.
Vagy tejföllel vagy kukoricakeményítővel ezt lehet kapni bárhol étkezésikeményítő néven fut.Nagyon finom a főzelék.Ha szüleimnél eszek ők rizsliszttel szokták sűríteni.
Arra figyelj,hogy minden amit felhazsnálsz gluténmentes legyen.
Búza,árpa,zab,rozs alapanyag nem lehet!!
szia! Főzelékeket pld. mivel a legjobb sűríteni? Nagyon szeretem őket, de eddig mindig rántással csináltam. Ezután ugye.... Szóval, mitől lesz kb. uolyan íze?
(mikor fogyóztam, használtam Update lisztet hozzá, de azzal se volt olyan, ezért gondolom, h glutén mentesen is más- és más mindennel)
amúgy, pont ez volt az utolsó lökés, h megcsináltassam a szűrést. Fogyókúráztam, ami azzal járt, h alig ettem pékárút, tésztát. Szóval glutén tartalmú cuccokat. És érdekes módon, rendeződött a menstruációs ciklusom, szünni látszott a hajhullásom, a száraz bőröm, kevésbé hámlott, kevesebb ekcéma, és társai, rendeződött a székletem, és a vasam is.... Uhogy levetettema vért, és vártam az eredményt, ami pozitív lett, ahogy sejtettem is.
Jah, és amíg diétáztam, a teherbírásom is megnőtt.
Csakhogy diéta alatt azért éheztem is, azért kérdezek most itt trükköket, mert egy életen át nem szeretnék éhezni.....
azt azért sejtettem :) csak most még sokkos állapotban vagyok..... Jövőhéten küldenek genetikára is. Sztem anyutól örököltem, csak a háziorvos szó szerint xart rá. Egyszerűbb volt azt mondani, h pszichés alapon hánytam, stb. végig a gyerekkorom. Anyunak is durva hasmenése van, de vele se foglalkozik. Most annyit mondott anyu, h az eredményeimmel a kezében majd rácsap az asztalra, és akkor talán elüldi szűrésre. Ezért is a sokk, mert egész életemben végig ott voltak a tünetek, csak mégsem történt semmi. És ez is idegesít....
Meg úgy érzem, h minden egyszerűbb lenne, ha már gyerekkoromtól kezdve diétáznom kellett volna. Most sutának érzem magam az egészben, pedig tudom, h mit, mivel, hogyan (elméletben). Meg vagyok ijedve az áraktól is persze, meg h sokmindent nem ehetek, ami eddig kedvencem volt.