Limoncella ( citromlikőr) recept
A Limoncella ( citromlikőr) hozzávalói:10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
350 g kristálycukor
3.5 dl víz
A Limoncella ( citromlikőr) elkészítési módja:
Mossuk meg a citromaokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részből ne kerüljön bele. Tegyük a héját egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd zárjuk le frissentartó fóliával,és 1 hétig hagyjuk így állni. Szűrjük l1 gézzel borított szűrőn át a folyadékot 1 tiszta edénybe. Öntsük a cukrot és a vizet 1 főzőedénybe, amit a forrás után még 5 percig melegítsünk. Ezután hagyjuk kihűlni.Az így nyert szirupot öntsük rá az alkoholos folyadékba, amit újra takarjunk le frissentartó fóliával. Ezt hagyjuk még 1 hétig pihenni, majd szűrjük le. A folyadékot töltsük át 1 likőrös üvegbe, az üveget dugóval zárjuk le, végezteül hagyjuk még 40 napig pihenni.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. júl. 24. 10:22
A limoncella ( citromlikőr) elkészítési módja és hozzávalói.