Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Limoncella ( citromlikőr) recept

Limoncella ( citromlikőr) recept

A Limoncella ( citromlikőr) hozzávalói:
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
350 g kristálycukor
3.5 dl víz


A Limoncella ( citromlikőr) elkészítési módja:
Mossuk meg a citromaokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részből ne kerüljön bele. Tegyük a héját egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd zárjuk le frissentartó fóliával,és 1 hétig hagyjuk így állni. Szűrjük l1 gézzel borított szűrőn át a folyadékot 1 tiszta edénybe. Öntsük a cukrot és a vizet 1 főzőedénybe, amit a forrás után még 5 percig melegítsünk. Ezután hagyjuk kihűlni.Az így nyert szirupot öntsük rá az alkoholos folyadékba, amit újra takarjunk le frissentartó fóliával. Ezt hagyjuk még 1 hétig pihenni, majd szűrjük le. A folyadékot töltsük át 1 likőrös üvegbe, az üveget dugóval zárjuk le, végezteül hagyjuk még 40 napig pihenni.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A limoncella ( citromlikőr) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook