Létezik olyan, hogy valakinek különösen erősek a génjei? (beszélgetés)
Általában az egyik iker a dominánsabb, ő magasabbra nő és ügyesebb a fejlődésben. Ez az egy különbség még az egypetéjű ikreknél is megfigyelhető.
Nekem is van egy férfi ikertestvérem. Mára már utolért a növésben, akkora, mint én, de nagyon sokáig magasabb voltam nála.
A főnökömnek egypetéjű ikrei vannak, akik megtévesztésig hasonlítanak egymásra, azt leszámítva, hogy az egyik lány fél fejjel kisebb, mint a másik.
Erre gondolsz?
fehér + fekete = mulatt
fehér + indián = mesztic
fekete + indián = zambo
Hozzászólásod megcáfolja, de én úgy hallottam, hogy a sötét hajnak, szemnek bőrnek nagyobb az átütő ereje.
Nálunk ez bejött, a férjem sötét szemű, szőke, én sötéthajú, világos szemű vagyok, a fiunknak fekete szeme és fekete haja van.
Simán lehet, hogy lenyomtad a férjedet:D
Valami hasonlót akartam írni, mint Libikóka. Az apukámék 7-en voltak testvérek.
Volt köztük 1 szőke, 3 vörös, 2 barna és 1 fekete hajú. A szüleik mindketten barna hajúak voltak. A vörös az anyjuk apjától jött.
A szemük színe is nagyon eltérő a kéktől a sötétbarnáig.
Nálunk a vörös gén elég erős és olyan helyeken bukkan fel, ahol nem is számítunk rá. Pl. a barna hajú nénikémnek vannak vörös hajú unokái és úgy tűnik, hogy 1 generáció kimaradással örökítjük tovább.
És még egy történet. A barátnőm szőke, kék szemű és nagyon fehér bőrű, a gyereke apja kreol, fekete hajú és sötét szemű. A gyerekük szőke és barna szemű, fehér bőrű, mint a te gyerekeid. Úgy elnyomta a barátnőm a gyerek apjának a génjeit, hogy senki nem mondaná meg, hogy közük van egymáshoz.
Egy genetikus biztos jobban tudná a választ.
Nálunk is van érdekesség:
Én megcsináltattam a származási genetikát a MyHeritage-el, gyerekemre, szüleimre is.
Az enyém 89,6% német, ami szinte 90%. Ez nem meglepő, mert svábok vagyunk. Vagyis addig úgy tudtam, mert a dédszülők/nagyszülők minden ágon sváb ajkúak voltak, törték a magyart és így pláne azt gondolnám, hogy nem volt nagy keveredés.
Aztán a szüleim eredménye elég meglepő lett, alig van benne német az enyémhez képest. A matek sehogy sem jön ki. Pedig az biztos, hogy ők a szüleim genetikailag, azt megállapították egyértelműen. A gyerekem is csak 15% német gént örökölt, pedig szőke, kékszemű, anyja-fia.
További ajánlott fórumok:
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- Mi az ami különösen beindít egy pasiban?
- Nagyon erős alhasi görcsök, különösen jobb oldalon, nem bírok állni, ülni stb. Mitől lehet? Ciklusom 19.napján vagyok, ha ez számít valamit.
- Gyomortükrözésre kell mennem, mire számíthatok?Van valami amire különösen figyeljek?
- Ide írjunk jó vagy különösen jó dolgokról...
- Yellow hajfestékkel van valakinek tapasztalata? Különösen a hamvas szőkék érdekelnének.