Létezik a békés felmondás egy munkahelyen? (beszélgetés)
Persze, hogy létezik.
Intelligens módon kell hozzáállni, ha a munkáltató nem is viselkedik úgy.
Sajnos, az ilyen pukkancsok ragaszkodni fognak a felmondási idő munkában való eltöltéséhez és addig is elég mérgezőek tudnak lenni.
A legtöbb új munkahelyen rákérdeznek a korábbi munkahelyre éshogy miért lépett ki az emberke és gyakran fel is hívják őket.
2 helyről én jöttem el, mindkettőnél úgy búcsúztunk, hogy megköszöntük egymásnak, és visszavárnak, ha úgy alakul. A 3. helyről a főnök küldött el - anyagi okok miatt, nem a munkám ellen volt kifogás -, ugyanúgy azzal, hogy ha változás lesz, szól.
De volt olyan főnököm, akitől örültem, hogy szabadulok. Valóban emberfüggő. És persze azon is sok múlik, hogy kommunikál az ember. :)
Kétszer mondtam fel, és egyszer közös megegyezéssel jöttem el, mert nem volt erőm felmondani.
Az első felmondásom botrány volt, senkinek nem kívánom, a főnököm a felmondásomat se akarta aláírni. :DD
A második, ami nemrég, 2 évvel ezelőtt volt, békésen zajlott, és őszintén nagyon sajnáltam a főnökömet, hogy sz*rban kellett hagynom a rengeteg munka közepén, de utáltam a munkát és az egyik kolléganőm is teljesen kikészített, bár emberileg őt is nagyon kedveltem. Utolsó napomon mindenki bejött az irodámba és elbúcsúztattak, ajándékokat hoztak, volt, aki sírt is. Még másfél hónapig ott kellett dolgoznom, amit utáltam és alig bírtam ki, de emberileg nagyon rossz volt, de magam miatt ki kellett lépnem a szituációból.
A közösnél szintén jó hangulat volt, konkrétan nálunk zajlott, eljött hozzám a főnök, és a kolléganőm. :D Azóta is beszélünk volt főnökkel, jelenleg ott oktat, ahol most dolgozom. :D És annál a felmondásomnál is segített, amit az előbb leírtam.
Szóval igen, van ami jó hangulatban telik, emberfüggő. De van, ami embertelen.
További ajánlott fórumok:
- Létezik anyabarát munkahely, vagy csak legenda?
- Létezik ilyen munkahely?
- Felmondás munkahelyen
- Ha van egy állásom és felvesznek egy másik helyre, kérhetem az azonnali felmondást a munkahelyemen?
- Munkahely váltáskor mennyi a felmondási idő?
- Ha valakinek felmondott a munkahelye és felmondási időben kórházba került jár neki a táppénz?