Lelkileg rendben levő családba születik autista gyermek egyáltalán? (beszélgetés)
Na ez a téma ...
Nekem auti a gyerek. Tudod meddig hibáztattam magam? Aztán visszaemlékeztem a gyerekkoromra... Nagyon sok hhh család élt abban a városban ahol felnottem, folyamatosan a letminimumon, sivár körülmények között, a gyerekek mégis beszéltek már másfél éves purgye korukban, és igaz olyan szociális mintákat sajátítottak el, amilyeneket lattak, de képesek voltak eltanulni azokat.
Sajnos az egész genetikai. Persze minden generációban történhet egy kis mutáció, és amikor elér ez egy kuszoberteket akkor már károsíthatja annyira az idegrendszert hogy kialakul az autizmus körkép. És lehet hogy eggyel korábbi generációban már látszik hogy vannak idegrendszeri gondok (szorongás, egyebek).
De hogy "problémás család" - mégis hány olyan család van ma Magyarországon ahol nincs egy oldalagi harmadfokú rokon, aki alkoholista vagy demens vagy volt depressziós epizódja?
Ennél már csak a nevetséges terhesség alatti stressz, mint okforras homályosabb. Főleg mert vannak egypetéjű ikrek, ahol az egyik auti a másik nem.
Nem ismerek autistát Dr. Murphyn kívül;)
De az biztos, hogy nem te fogod megfejteni a kialakulásának okát, ha eddig nem sikerült a szakembereknek;)
És még vitázol is, azaz a butaságodat bizonygatod...
Gondolom nem kutatsz. mint egy orvos, hanem érdekel a téma és jobban figyelsz rá, többet olvasol róla.
Igen tudok olyan gyerekről, aki enyhén autista és a testvérei, szülei nem betegek.
Szerintem nem jó helyen tapogatózol. De majd számolj be, mire jutottál a témában.
Fingja nincs az egészről.
Olvasott valahol valami hülyeséget, azt hiszi, hogy az úgy is van.
De bizony nagyon is ismerek 10 évesen okosabb mint amilyen te leszel valaha is.
De csak okoskodjál tovább arról amiről fingod nincs.
Mert semmi köze a lelki dolgoknak ehhez.
Egy autista gyerek másképp van bekötve.
Ahol van auti vagy más tanulási - viselkedés problémás a családban, ott számítani lehet a halmozódásra. Ezért pedig a genetika felelős.
És te a biologikáról?
Az is netto marhaság. Még is vannak akik hisznek benne 🤷♀️