Lélekmelengető italok télen
Forralt bor 8 személyre
Hozzávalók:
1 üveg száraz vörösbor
Fél bögre víz
Fél bögre kristálycukor
1 nagyobbacska narancs
2 közepes citrom
4 fahéj darab
15 szem egész szegfűszeg
A vizet, a cukrot és a fűszereket tegyük egy edénybe, forraljuk 5 percig. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a bort. Tegyük bele a gyümölcsöket, fedjük le és alacsony lángon 40 percig, alkalmanként megkeverve melegítsük. Soha ne hagyjuk, hogy a bor forrjon!
Szűrjük le tálaljuk.
Forró vajas rum
Hozzávalók poharanként:
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál rum
1 negyed szelet citrom
1 forró víz
1 teáskanál sós vaj
A bögrébe tegyünk 1 teáskanál barna cukrot, majd rá 2 evőkanál rumot. Jól keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Minden bögrébe dobjunk egy negyed szelet citromot és öntsük fel a bögre háromnegyedéig forró vízzel. Minden bögrébe dobjunk egy teáskanál vajat és máris fogyasztható.
Nyami forró csokoládé likőrrel
Hozzávalók:
2 tábla (20 dekagramm) magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
Forralt tej
Tejszínhab
Amaretto likör a megbolondításhoz
A csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a 3 evőkanál forró vizet és a cukrot. Addig keverjük, míg a cukor felolvad. A masszát forró tejjel felengedjük, kívánság szerinti mennyiséggel, ki mennyire sűrűn szereti... Bögrébe, vagy hőálló üvegkehelybe töltjük, majd a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Aki szereti, megszórhatja a tejszínhabot fahéjjal, vagy csokireszelékkel is.
Felnőttek löttyintsenek bele egy kis amaretto likört, isteni íz érhető el. :))
Írta: szeretekolvasni, 2010. december 31. 16:08
Fórumozz a témáról: Lélekmelengető italok télen fórum (eddig 4 hozzászólás)