Lehetek keresztanya, ha én nem vagyok megkeresztelve? (tudásbázis kérdés)
A bérmaanyám a katolikus egyház szemében vadházasságban él,ugyanis református templomban kötött házasságot.Mégsem volt gond.
De ahogy mindketten írtuk,papfüggő.
3 keresztgyerekem van,egyiknél találkoztam vaskalapos pappal,még arról is igazolást kellett vinnem,hogy fizetem az egyházadót,ahova tartozom.
Hivatalosan nem lehetséges (a római katolikus vallásban tuti). Nálunk is most volt egy ilyen eset,de az atya mondta,hogy a szabályok szerint nem lehet és ő ezt be is tartja.
Ettől függetlenül nagyon sok helyen megengedik.Kérdezzetek rá a plébánián.
Szerintem is paptól függ az egész.De szerintem a mi papunk nem engedné - elég keménykalapos..
Kérdezzetek rá a plébánián!
Bérmaszülőnek 100% hogy csak az mehet, aki meg van keresztelve, illetve bérmálva, nem elvált, nem él vadházasságban.
Codex Iuris Canonici szerint bermalkozas;
a reformatusoknal a konfirmalas a feltetel a keresztszuloseghez; talan lehesz keresztelesi tanu;, de ezt ott kellene megkerdezni, ahol lenne az esemeny.
További ajánlott fórumok:
- Van itt olyan, akinek nincs megkeresztelve a gyereke és nem is akarja? Miért döntöttél így?
- Ha a párom nincs megkeresztelve, akkor is lehet egyházi esküvőnk? Én református vagyok .
- Mensi előtt vagyok 1 nappal, a méhszáj fenn van kemény és picit nyitva. Lehetek terhes?
- Ha asztmás a kisfiam, 10 éves koráig itthon lehetek, de nincs 3 gyermekem nem főállású anya vagyok, akkor hány órában dolgozhatok?
- Szeretnék keresztanya lenni, ha már édesanya nem lehetek.
- Ha GYED-en vagyok, lehetek diplomaírásnál külső konzulens?