Lehet ez bárányhimlő? (tudásbázis kérdés)
Örülök, hogy jól viseli. Annak is örülök, hogy elmentél a buliba. Nem lesz a gyereknek semmi baja, és Neked is jár a szórakozás.
Érdekes, hogy a fiamnál pont azok a pötty-nyomok maradtak meg, amiket ki se kaparhatott (pl. hátán van négy-öt!). Amik nagyok, mélyek voltak, azoknak még megvan a nyomuk. Az apró, rengeteg pötty meg eltűnt.
Köszönöm.Ez a harmadik napunk.Pötty van sok,de szerencsére még az arcán nem sok.Semmivel nem kenem,sok zuhany szellőztetés,antihisztamin,és aloe first-tel kenegetem a pöttyöket.Bence úgy viseli az egészet mintha mi sem történne vele.
És elmentem a buliba.Nagyon nagyon jó volt.
BUÉK!
Szia!
Az Én gyerekeimnek az orvos a fenistil cseppet javasolta, laza, jól szellőző ruhát,napi többszöri langyos zuhanyt ami hűsíti a bőrét viszketéskor! Semmilyen krémet, hintőport nem javasolnak mostanában!Cinkrázót sem! Jobbulást a gyerkőcnek!
Sziasztok!Ezidáig nem panaszkodhatom.
Gyerek egész éjjel aludt láztalan ,jókedvű élénk és étvágya is van.Holyag van bőven ,még a fején is.Hátán hasán nyakán arcán még nincs.Hány napig jöhetnek a hólyagok?És hányadik nap a legrosszabb.?
Köszönöm szépen és BUÉK.
Köszönöm.
Az ilyenkor használatos mentolos hintőport lehet recept nélkül kapni?
Nekünk annó karácsony előtt kezdődött. Ha a hajas fejbőrön is kialakul a kiütés, akkor tuti bárányhimlő, nekünk ezt mondta a dr-nő. Nekünk láza igazán a harmadik-negyedik nap volt. A meleg jobban előhozza a pöttyöket (az a jó, ha minél több van belőle).
Nyugodtan lehet zuhanyoztatni, a szódabikarbónás lemosást meg már csak a pörkösödéskor ajánlották nekünk.
20-án vettük észre a pötyiket (neki a fején kezdődött), 21-én vittük dokinőhöz, 24-én volt a legrosszabbul (lázas volt, nyűgős, így nálunk el volt halasztva a karácsony pár nappal). Ha nem lázas, nem nyűgős, akkor nyugodtan hagyhatod - szerintem - a Mamákra. Ennyi kikapcsolódás jár. Én a céges karácsonyi partit nem mondtam le, pedig még előtte nap is hányt a gyerek. Elvittem a rokonhoz, aki felnevelt két gyereket, látott már ilyet. Nem volt lázas, nem volt nyűgős, "csak" hányt naponta 2x. Így jött ki nála a hányós-hasmenéses vírus. Ettől nem gondolom magamat rosszabb Anyának, sőt iszonyú lökést adott, hogy végre Apával kettesben lehettünk (plusz még 80 ember :-)). Egyébként a rokonnál már nem hányt egyszer sem :-) - tudta a gyerek, hogy jól kell lennie :-).
A lefolyás és szövődmények gyakice annyiféle lehet, ahány gyerek.
nem lehet tudni, nálatok mi lesz már pl. holnap reggel is akár.
lehet hogy láza lesz, lehet hogy száznál is több pöttye-hólyagja, iszonyú viszketéssel, nyűgösséggel.
szóval a szilveszterezés csak holnap este lesz biztos, hogy tudtok-e menni,szerintem.....
legalábbis én nemigen tudnám otthagyni betegen, mamákra sem...
Köszi nektek...igen le van foglalva a hely,és a férjem is ezt mondja de én aggodalmas anyuka vagyok nagyon:)
Nyakán is látok kettőt.
Aerius szirupot alapból kapja mert ételallergiás,ezért egyenlőre nem gondoltam a fenistilt még.Talán ez elég lesz.
Sziasztok!Kisfiam 5 éves.Ma estefele fejfájásra panaszkodott,mértem egy testhőt 37.2 volt,fejfájás és a hő miatt paracetamolt adtam neki.Zuhanyzás közben tünt fel a hátán derékvonalon 2 hólyagos kiütés,bárányhimlő gyanus,és több kialakuló.Nem volt még bárányhimlős.Közérzete jó,élénk étvágya van.Szeretném kérdezni mire figyeljek,mennyire veszélyes.És nem a tankönyv formára vagyok kiváncsi mert Ápoló végzettségem van,hanem a lefolyásra szövödményekre tapasztalatokra.És hogy így Ti elmennétek-e Szilveszterezni.Két mama vigyázna rá.
Nem diagnózist kérek,holnap orvoshoz is elviszem,sőt ha rosszabbul lesz még ma,csak tapasztalatokat.
Előre is köszönöm nektek:)
További ajánlott fórumok:
- Lehet menni iskolába ha valakinek bárányhimlője van és nem sok rajta a kiütés?
- Lehet bárányhimlő?
- Mivel lehet kisgyermeknél a bárányhimlő okozta viszketést enyhíteni?
- Lehet bárányhimlős?
- A két éves fiam bárányhimlős, én pedig 9 hetes terhes leszek de viszont voltam már bárányhimlős. Lehet valami baja ettől a babának?
- Ha valaki volt már lehet újra bárányhimlos?