Lehet-e régi DOS-os játékot telepíteni, ha igen, hogyan kell elindítani? (tudásbázis)
SIKERÜLT!!!!!!!!
Köszi, Köszi, Köszi!
Imádtam ezt a játékot! És imádom most is!!!
Köszi!
na megtaláltam. kezdd azzal a dos boxban, hogy
KEYB hu (enter)
(amit nagybetűbel írtam, azt írd te is azzal..)
innen a kettőspont a helyén (shift pötty, ott a jobb alt fölött) a visszaperjel (\) pedig a jobb ALT + q kéne legyen.
ja egyébként a Dos Box elindításakor lesz egy másik fekete ablak is, amiben pl nekem az van, hogy
DOS keyboard layout loaded with main language code HU for layout hu208
azaz a hu208as magyar billkiosztást használja, neked mit írt ki?
vannak ugyan értelmezési nehézségeim SzeszakAdri hozzászólásainál, de szerintem:
"a ":" Shift+É-vel, a "\" Ctrl+Ú-val jön, utána leugrik egy sort, nem tudok visszalépni,"
az neki a problémája, hogy elő tudja csalni a karaktereket, csak utána valahogy mintha automatikusan ütne a dos box entert is, így nem tud tovább írni.
egyébként a mount c c:\-re azt írja ki a dos box, hogy mapping c drive is not recommended, mount subdirectory instead, de azért bemountolja :)
szóval adri, csináld úgy, hogy az előbb írta meacska,
1. mount c c:\ (enter)
(ne foglalkozz vele, mit mond a gép)
2. c: (enter)
3. cd Lost (enter)
4. vikings (enter)
A Dosbox karakterkiosztását át lehet állítani, de szerintem nem érdemes különösebben vele foglalkozni. Alapból angol, ez van. Úgysincs rá nagy szükség.
Mit csinál pontosan?
Ha a mount c c:\ után entert nyomsz, akkor bemountolja a c-det, utána át kell rá váltani a virtuális z meghajtóról, és csak aztán tudod elindítani a játékot.
mount c c:\ enter-re ezt kell kiírnia: Drive C is mounted as local directory c:\
Utána át kell váltani a c meghajtóra:
c: (enter)
Utána pedig be kell lépni a Lost mappába:
cd Lost (enter)
Elindítani az exét:
viking (enter)
Szia! Ne haragudj! Szóval, a Dosboxot feltelepítettem, elindul. A C meghajtón létrehoztam a Lost könyvtárat, belemásoltam a fájlokat. Elindítottam a Dosboxot, kiírja, hogy Z:\>
Beírom, hogy mount c c:\ és ez után azonnal leugrik a következő sorba.
Sajnos a billentyűzet kiosztást nem tudom, hol lehet megnézni, de biztosan nem magyar, mert ékezetes betűket nem ír a Dosboxba. Máshol rendesen működik (Word, excel, stb.)
Köszi!
mount c c:\Lost ezt nem tudod beírni a promptba a Dos Boxban?
milyen nyelvre van állítva a windows billentyűzet? egy notepadbe be tudod írni?
Hova nem tudod "utána írni"? Mi után?
A játékban akarsz írni vagy a Dos Boxban, a promptnál?
Vagy elakadtunk a Windowsos kitömörítés-mappacsinálás fázisban, azt nem tudod átnevezni?
Nem lehetne kicsit precízebben, hogy hanyadik lépésig jutottál el, azaz melyik alkalmazásban mit sikerült eddig csinálni és melyik lépés nem sikerül. Légyszi.
bocsi, vikings.exe
ezt kell beírni, hiszen ez a futtatható file neve, elgépeltem, bocsi
egyébként emlékszem kiskoromból erre a játékra :)
de nekem az impossible mission volt a kedvencem :o)
na, nekem működik.
a játék letöltése után ugye kapsz egy zip file-t. én ezt kitömörítettem, és 3 file az eredmény, egy readme.txt, egy data.dat és vikings.exe.
ha innen windowsból simán futtatod vikings.exe-t, az eredmény (nálam): teljes képernyős iszonyú pixeles felbontásban, zene meg hang nélkül iszonyú lassú a játék, fél perc, mire elgyaloglok valahova, plusz nem bírok a figurák között váltani stb. szóval szar.
ezt ne csináld :)
emulátorral:
1. Dosbox feltelepít, elindít. fekete ablak feljön, valami ilyesmi prompttal, hogy Z:>
2. simán a windowsban csinálj a C meghajtóra egy mappát, hogy Lost.
3. Pakold bele a 3 file-t (intézőből vagy ilyesmi).
4. Menj be a dos promptba, és írd be oda, hogy
mount c c:\Lost
5. Utána azt, hogy c:
(a parancsok után természetesen enter)
a promptnak Z:\> -ről C:\> -re kell változtatni
6. írd be hogy viking.exe és enter.
dosgamesarchive.com
Köszi!
Persze :)
Csak kell hozzá egy Dosbox, én azt használtam, ha nosztalgiázhatnékom volt :)
próbáld ki a dosbox-ot, az emulál neked egy dos-t a windows-on:
a Windows-os telepítőre kattints, azt kell feltenni.
További ajánlott fórumok:
- Az ördög nem alszik c. játékot nem tudom elindítani a gépemen, miért?
- Tudja valaki hol lehet Police 007 társasjátékot kapni, vagy lehet-e egyáltalán?
- Letöltöttem egy játékot és ISO-ban töltötte le mit kell csinálnom hogy tudjam telepíteni is?
- Hogyan lehet Linux Ubuntu alatt Synaptic csomag kezelővel játékot telepíteni?
- Hogyan kell a mobiltelefonra Java-s játékot telepíteni?
- Hogyan kell telepíteni az Euro Truck Simulator nevű kamionos játékot?