Leggyakoribb utónevek 2004-ben (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Leggyakoribb utónevek 2004-ben
Ha ezt látják esetleg előre, akkor lehet nem akarnak majd hozzád megszületni. :D
Viselni is kell azt a nevet egy életen keresztül.
Ha már szép és ritka név. ...én azt szeretném, hogy ha fiam lesz,René Phinnaeusnak hívnák, ha pedig lányom, Eduarda Norinának.
Milyen az ötlet?
Az elso gyermekunket varjuk. A ferjem a kapcsolatunk elso napjan kijelentette, hogy az elso szulott fia Leon lesz. Az a gond, hogy nekem egy kicsit tul kulonleges. De meg lehet szokni. De kiegyeztunk, ha kapunk meg egy talalo nevet, akkor lehet ketnevu a fiunk.
A lany nevekkel nem volt baj, Biborka lesz ha kislanyunk szuletik.
Az én kislányom is Lea!! Gyönyörű és ritka név!!
Mi Leácskának vagy ritkán Leucinak becézzük!
Szia!
Ne haragudj, nem akarok kötözködni, igazán nem, de érdekelne, miért kell feltétlenül becézni egy gyereket?
Mi direkt úgy választottunk neveket, hogy lehetőleg ne lehessen becézni. (Persze, a magyarok borzasztó találékonyak, ha becézésről van szó... :SSSS)
Továbbá engem az sem érdekel, mit szólnak idegenek, ha meghallják a gyerekem nevét. Valószínűleg csodálkoznak majd, mert nem egy mindennapi név (pont ez a jó benne), de minden csoda 3 napig tart, utána nem lesz érdekes.
A lányom neve akkora újdonság volt a 6 hetes Uh-on az UH-os orvosnak, hogy amikor hónapokkal később mentünk kontrollra, emlékezett ránk a név miatt. :D
Egyébként szerintem a Hunor egy szép név. Így együtt a kettő is jól hangzik, bennem kellemes benyomást kelt.
Sziasztok!
Mit szóltok a Hunor András utónevekhez? A születendő unokámnak ezt fogják adni a szülők. Én már kezdem megszokni.
Főleg a Hunor név érdekelne. Ismertek valakit, akit így hívnak? Mi a tapasztalat, hogyan fogadják az idegenek, esetleg hogyan lehet becézni.
Tudod kakukkfű, a helyesírási készsége nem mindenkinek jó.
Nem egy olyan gyerekkel találkoztam tanítói pályám alatt aki minden gyakorlás ellenére nem tud helyesen írni.
Lehet hogy nem akartál kötekedni, mégis az lesz belőle: mire jó hogy ezt megjegyezted? Ha tudja hogy ez van, akkor sem biztos hogy tud ellene tenni, ha meg nem tudja, nem teret róla, nem tehet ellene. Mellesleg miért számít neked hogy hány hibát vét valaki? A mondanivalója szempontjából teljesen mindegy, nem?
Ne haragudj,nem kötekedésből írom:
Ha már egyszer magyarok vagyunk,tudjunk helyesen írni!
Sziasztok!
Az én fiam a Bende nevet kapta, a lányunk pedig Luca lett.Imádjuk őket.....
Szóval, mindegy, hogy milyen évet írunk sajna mostanában tényleg nagyon felkapott lett, a külfőldi nevek adományozása gyermekeink részére, amit mi felelőtlen szülők, úgy gondolunk mostanság, hogy ez milyen szép és mennyire divatos a szomszéd Rozijával, vagy Bencéjével szemben,hogy én mennyire klafa szülő vagyok, mert én mennyivel általam divatosabb nevet választottam csemeétémnek...holott en nagy tévedés. Én úgy gondolom, hogy amire talán nem gondolnak, ill gondolunk mi szűlők, hogy ezzel a névvel amit mi kiválasztunk később nem nekünk, hanem gyermekeinek kell eggyütt élnie...és hát valljuk be őszintén , ezzel nem a magyarságunkat ill. a magyar neveink továbbvitelét ápoljuk.
Én a magam részéről, mindig is a magyar nevek híve vagyok és voltam, mindig azt szoktam mondani a környezetemben élő emberek számára, hogy mi azért, ha nem is mindig jóleső érzéssel gondoljuk mindig azt, hogy magyarok vagyunk, de azért könyőrgöm mégis csak magyarok vagyunk...
Nálunk sincs két neve senkinek... sőt a családbann visszamenőleg sem...egyénbként - amikor a gyerek már önálló - akkor megváltoztathatja, ha neki nem tetszik...az én lányaim neve: Krisztina, Éva, Fruzsina, Janka és Ajna...a Fruzsina és a Janka az utóbbi időben elég gyakori, viszont amin megdöbbentem hogy az Ajna sincs egyedül...lehet, hogy más is rájött, hogy az Annát ki lehet váltani a finn Annára??!!
:-)
Nekem két nevem VOLT. Csak problémám adódott belőle, főleg, hogy a másodikat használtam. Megváltoztattam, töröltettem azt, amelyiket sosem használtam. Egyszerűbb lett volna a gyerekkorom, ha nem kell mindenhol a nevem magyaráznom. :)
Nem adtunk mi sem 2 nevet a gyerekünknek, szerintem is felesleges.
Én is ezen az állásponton vagyok,mint Te.Csak nálunk még a nagyszülőkkel is voltak problémák.Kérdezés nélkül mondták a véleményüket a kiválasztott nvekkel kapcsolatban.
Az első lányomnak Virág a neve.Erre totál kivoltak, hogy az milyen név, még becézni sem lehet.
A második lányomnak a Laura nevet választottuk,az Ő szemükben ez sem volt nyerő.
ekkor nyaggatak a második névvel.De az Ő kedvükért sem adtam.Azért, hogy összekuszálja a gyereket a másik névvel?Felesleges!!
ha egyszer kislányom lesz(és az éesz érzem mert meg is josolták)akkor Zsüliettnek fogják hivni ami a juliának a francia változata és nekem nayon megtetszett.vagy még a Kira és a Tira is tetszik.ha esetleg fiam lenne akkor Barnának nevezné
m olyan szép név és jol is lehet becézni:Barnus,Barni