Lecsökkent tejmennyiséget fejéssel fent lehet tartani vagy csak tovább fog apadni? (tudásbázis kérdés)
Lehet köv. babakor beruházok rá, de szerintem most már nem érdemes csak Tomi miatt. Lassan enni fog, hiszen már almalevezik.
hol vetted amúgy?
Nem te írtál véletlenül két cikket is?
Nézetem a képeket mekkora nagy már a fiacskád! :)))
Szia!
Nekem is volt, hogy kipattant a tömítés, de az nem azért van, mert kevés a tejed, hanem mert elhasználódott a tömítés. Próbáld meg, hogy raksz bele másikat.
Én is egyetértek ezzel! Sajnos van, hogy a baba egyszerűen nem hajlandó szopizni. Az én lányom is ilyen :(
Lassan nyolc hónapja csak fejem neki. Én eddig tejserkentésképpen a több pihenést "használtam". Három és öt hónapos korában tényleg sokkal többet evett, mint előtte-utána.
Fent lehet tartani a mennyiséget, sőt növelni lehet, ha kell.
Kitartás!!! Mondjuk nekem gépem van, én erre esküszöm, de nekem volt, hogy több mint fél liter jött le, azt nehéz lett volna kézzel. És nekem így tart -tehát géppel- a fejés 20 percet (két mellből), de most már csak 300ml-et fejek napi kétszer.
szia
igyál sokat és fejd nyugodtan-(ne idegeskedj!!)-azzal nem ártasz,sőt biztos hogy több tejed fog termelődni,hisz olyan mint ha nagyobb lenne a baba táplálék igénye és ahhoz igazodik a szervezeted tejtermelése
Tedd minél többet mellre, mert csak a fejés hamarosan kevés lesz, és a baba sokkal hatékonyabb bármilyen fejésnél, viszont az biztos, hogy a fejés sokat segít. Segíthet visszahozni a mennyiséget.
A nagyobbik lányom 20, a kicsi 25 hónapig szopott. A picur, most múlt 6 hós és esze ágában sincs abbahagyni :)
És főként ne görcsölj rá, mert az viszont árt. Ha sikerül az jó, de ha nem, nem te leszel az egyetlen és attól még ugyanolyan jó anya leszel
Csak fejjél, én is mindent bevetettem.Többször csökkent,apadt a tejem, de végül 15 hónapig szoptattam.Én minden apadásnál egyszerre vetettem be mindent.
-több folyadék,
-homeós tejserkentő bogyó,
-madártej,
-rántott leves,
-tejserkentő tea(bár nekem azt Oli nem bírta, de tejem lett tőle több, csak sírt a gyerek, de van akinek az jön be)
-melegvizes cici tusoltatás körbe masszírozással
Hirtelen ennyi jutott eszembe,de tény ha többet fejsz több tej lesz,azt mondják
Ajánlom vess be mindent:)
nekem is :)
én homeoztam is a fejés és szopizás mellett. Uritca Urens CH 5 (patikában kapható) vagy More Milk Plus kapszula.
És így is csak 8 hónapos koráig szopizott :(
Szia Rita!
Szerintem elég az a 3óránkénti fejés, különben kikészül a melled. Meg a kezed is. Meg Tomi is, mert folyton fejsz, rá meg nem jut időd.
Esetleg megpróbálhatod úgy is, hogy először kézzel kifejed a tejet, és mikor már nem jön több, akkor veszed elő a pumpásat, mert azzal szerintem jobban lehet stimulálni, hisz érzésben mégiscsak jobban hasonlít a szopáshoz...
De javítsatok ki, ha tévedek!!!
ez a fejőm van, eleinte bejött nagyon amíg sok tejem volt, de mostanában folyton kipattan a belső kis fehér korong a nyomás miatt és szerelhetem szét akár 3szor alkalmaként és minden tejes lesz... ezért rászoktam h magamtól próbálom inkább. van h jön 80 a kettőből, de van h csak 30-40
kérdés h mennyi ideig érdemes fejni?
szedtem a bogyót és teát is ittam, de szerintem önmagában nem elég
a szopihoz nincs mindig kedve,mert tudja h jön majd az üveg... ált. félig szopja ki ha akarja, mert aztán már nincs türelme hozzá.
milyen gyakran érdemes fejni? 3 óránként mint az etetés? vagy gyakrabban is lehet?
További ajánlott fórumok:
- Napi 10-20g-ra lecsökkentett szénhidrát-bevitellel, látványos/gyors fogyás érhető el?
- Ha tényleg lecsökkentik a GYED idejét 1 évre, akkor hová teszik az emberek a gyerekeket és hova mennek dolgozni az anyák?
- Ha lecsökkentem a napi energiabevitelt 500kcal-ra, 2 hét alatt mennyit fogyhatok?
- Baj -e ha 2, 5 éves fiamnak 4, vagy 6 éveseknek való multivitamint adok lecsökkentett mennyiségben?
- Mennyi az ideális tejmennyiség egy egy hetes babánál egy szoptatásnál?
- Mellgyulladás miatt erősen lecsökkent tejmennyiség visszaállítható?