Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Le lehet szokni teljesen a pletykálásról? fórum

Le lehet szokni teljesen a pletykálásról? (beszélgetés)

27. Bözsi néni (válaszként erre: 25. - Df1e1c376c)
2021. jan. 7. 21:32
Nyilvánosan közzétett kép vokt. Semmi családi info, egy egész világ elé kitett kép.
26. df1e1c376c (válaszként erre: 25. - Df1e1c376c)
2021. jan. 7. 18:28
Egy kísérő adott dolgot csinál, és soha nem folyik bele a csaladi dramazasba.
25. df1e1c376c (válaszként erre: 24. - Bözsi néni)
2021. jan. 7. 18:25
Bármiféle személyes információ felhasználása vagy továbbadása tilos, és qrvara büntetik.
24. Bözsi néni (válaszként erre: 22. - Df1e1c376c)
2021. jan. 7. 17:56
Ugyan már! Nincs miért.
2021. jan. 7. 17:45
Ennek semmi köze a pletykáláshoz.Jóhiszemüen jártál el,igy jár az ember néha,jót akar és rosszul sül el.Férjednek igaza van.Egyébként csupán idő kérdése,megenyhül majd a néni,az ő korában a harag visszafelé szokott elsülni.A munkádhoz jó egészséget kivánok!
22. df1e1c376c (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 17:37
Szerintem kerj elnezest mielot kirugnak. komolyan.
21. df1e1c376c (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 17:35
Te infokst adtal ki valamerre, ami nem lett volna megengedett.
20. df1e1c376c (válaszként erre: 19. - Df1e1c376c)
2021. jan. 7. 17:32
A pasidnak sem.
19. df1e1c376c (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 17:31

Ha segito vagy, asd el magad, mert semmit nem szabad kikotyogni!

Semmit.

2021. jan. 7. 14:07

A címet nem értem, ez miért pletykálás? Inkább csak jót akartál, de rosszul sült el. Pletykálás akkor lett volna, ha tudod hogy eltitkolták előle, vagy még meg is kértek volna hogy ne mondd el, és te mégis megemlíted.

Megesik az ilyen, majd elfelejtik.

17. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 13:54
Szerintem nem csináltál semmi rosszat. Szégyellje magát a család!
2021. jan. 7. 13:44

Ha fent vannak a képek a Facén, akárki elpletykálhatta a néninek, hogy az unokája férjhez ment. Mármint akármelyik másik gondozó, vagy éppen a takarítónő, az ebéd osztó, akárki a dolgozók közül a néninek!

Szólj a családnak, hogy ezek után nem tegyék közhírré azt, amit titkolni szeretnének a nagyi előtt! Mert ott bent nem csak veled kerül kapcsolatban. A saját felelősségüket ne akarják rád hárítani.

Az más dolog, hogy valóban van veszélye annak, ha a gondozottak facén levő családtagjait, és írásait mutogatod a betegeidnek.

15. libikóka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 13:05

Lecseng ez is ,talán nem volt tanulság nélküli:))

Kérdésre válaszolva(bár nem ez a pletyka)Lassan már nem lehet semmiről sem beszélni (csak jó ismerősök közt) Mert vagy diszkriminálsz,vagy érdeket sértessz,vagy félreértenek,vagy rasszista vagy, stb. stb. stb.

SZóval ahogy a régi úri társaságban alkazmazott volt:"szorítkozz az időjárásra drágám ,abból nem lehet baj"

Persze vicc ,de.......

14. Lávli* (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 13:04

Azt írtad, hogy titkolta az esküvőt a család.

Na mindegy.

13. Lávli* (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 13:03

Kedves anonim, 2 hsz-ben is leírtam már: nem szerencsés dolog a családi ügyeket bolygatni.

Ha meg teljes szigorú karantén volt, akkor eleve nem is mehetett volna a néni az esküvőre, így nem is értem, miért titkolta annyira a család, amiről ugye te nem tudtál, ezért kerültél slamasztikába.

Biztonságosabb a néni fotóalbumát nézegetni a fiókjából, és úgy hagyni mesélni a családról.

12. Sziszi69 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 13:02
Én is így cselekedtem volna ahogy te. Honnan kellett volna tudnod,hogy ez az esküvő hétpecsétes titok? Nem is értem a család hozzáállását. Szégyen. Lépj túl a dolgon.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Lávli*)
2021. jan. 7. 13:00
Már mondtam, hogy ő hozta szóba. Azt mondta sajnálja, hogy nem látta a lányt az esküvői ruhában és a csokrot sem de beteg volt nagyon. Tisztában van vele, hogy időközönként mentálisan nagyon rossz állapotba kerül. Ezért nem volt az esküvőn sem. Nem értem miért állítja az unoka, hogy nem tudott a nagyi az esküvőről mikor ő mondta nekem! Mindegy nem érdekel inkább, legközelebb nem beszélek inkább semmiről az a legjobb
10. Lávli* (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 12:57

Akkor végülis nem a néni hozta szóba az unokája esküvőjét, hanem te.

Erre mondta, hogy sajnálja, hogy nem látta, és erre jött a Facebook. Jól felzaklatódhatott szegény. Aztán meg benned keletkezett rossz érzés. Tényleg jobb kihagyni a családi témákat.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Lávli*)
2021. jan. 7. 12:53
Kedves válaszoló, így a vírus idején kérlek mond el milyen más ötleted van a lakók hiányérzetének csökkentésére ha nem a fotó nézegetés az? Azért legyél vele tisztában hogy lassan 1 éve nem látták a hozzátartozóikat és éltek bent a szobájukba, mert a részleg szigorú karantén alatt volt.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Auróra2010)
2021. jan. 7. 12:50
Bárki, nyilvános facebook képei voltak a hölgynek. Én nem akartam rosszat, örömet akartam szeretni a nagyinak.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Lávli*)
2021. jan. 7. 12:50
A néni már aznap a műszakom után hívta őket és jól leszidta állítólag őket az unoka szerint. Én nem ismerem a családját de a párom a család visszatérő zenésze, így tudták, hogy ott dolgozom és a néni is tudta a nevem nem volt nehéz összerakniuk. Viszont én úgy tudtam a néni tud az esküvőről. A mentálhigiénés feladataimat, mint egyetemet végzett Szociális munkás végzem. Leginkább lelki, mentális egészségvédelemről szól, a megmaradt képességeik szintentartásáról főleg a demencia miatt. Foglalkozások, zeneterápia ez is leginkább a demens betegeimnél gyakoribb. Interaktív játékok, kézügyesség, írás és olvasás szintentartása. Vallás gyakorlás és még sok sok más feladat tartozik hozzám.
2021. jan. 7. 12:43
Az esküvői képeket bárki láthatta vagy csak az ismerősök ?
5. Lávli* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 12:10

Azért ez így elég kusza.

Titkolták az esküvőt, de a néni panaszkodott neked, hogy nem láthatta az unokát.

Megnéztétek.

Másnap az unoka telefonált, hogy miért lett megnézve. Honnan tudta? Ha a néni előző naptól nem beszél velük?

Igen, jól érzed, hogy a mentálhigiénés munkatársaknak nem dolguk családi ügyekbe belefolyni, sőt, kerülni kell azt. Ha nyilvános a Facebook, ha nem.

Egy otthon lakójának (kevés kivételtől eltekintve) mindig kényes téma a család. Mindig van bennük sérelem.

Egészen más dolgokkal kell felvidítanod a lelküket, nem a Facebookkal.

Tényleg, mit takar, milyen végzettség?

4. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 11:50

Nem pletykáltál ! Ami fenn van a Facebookon, az nem titok. Ami meg nem titok, arról lehet beszélni.

Sajnálom a nénit. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha ennyire titok, akkor ne tegye fel a dicsekvőbe a "kedves" család.

Ezt ők szúrták el !

3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 7. 11:41

Tegyél némasági fogadalmat, és tartsd is be.

Más megoldás nincs.

De más a cím, meg más az, amiről írsz az első hozzászólásban.

Pletykásnak tartod magad?

2021. jan. 7. 11:38
Mit takar ez a mentálhigiénés munkatárs, milyen végzettség?
2021. jan. 7. 11:30
A minap a munkahelyemen ( Mentálhigiénés munkatárs vagyok idősek mellett) az egyik néni arról beszélt mennyire sajnálja, hogy nem láthatta az unokáját az esküvői ruhájában. Gondoltam akkor nézzük meg a képeken a Facebookon, úgyis fent vannak. Meg is néztük. Másnap a páromat felhívta a néni unokája, mivel ismerik egymást a párom jár nekik zenélni, hogy eljárt a szám és ők titkolták a néni előtt az esküvőt mert nem akarták, hogy részt vegyen a mentális betegsége miatt. Én pedig tudom, hogy a néni említette meg az esküvőt és nem én hoztam fel. Az unoka azt állítja azóta nem beszél velük a nagymama, mert haragszik. Bűntudatom volt, a párom mondta is, hogy a hibás nem én vagyok hanem a család amiért hazudtak a néninek és ezt nekik is elmondta. Azon gondolkodom, hogy az ember jó indulatból sem érdemes beszéljen semmiről és senkiről. Viszont azt nem tudom hogyan lehet leszokni arról teljesen, hogy egyáltalán ne beszéljek egy 3.emberrel másról sem jót sem rosszat. Ötletek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook