Le lehet szokni teljesen a pletykálásról? (beszélgetés)
Ha segito vagy, asd el magad, mert semmit nem szabad kikotyogni!
Semmit.
A címet nem értem, ez miért pletykálás? Inkább csak jót akartál, de rosszul sült el. Pletykálás akkor lett volna, ha tudod hogy eltitkolták előle, vagy még meg is kértek volna hogy ne mondd el, és te mégis megemlíted.
Megesik az ilyen, majd elfelejtik.
Ha fent vannak a képek a Facén, akárki elpletykálhatta a néninek, hogy az unokája férjhez ment. Mármint akármelyik másik gondozó, vagy éppen a takarítónő, az ebéd osztó, akárki a dolgozók közül a néninek!
Szólj a családnak, hogy ezek után nem tegyék közhírré azt, amit titkolni szeretnének a nagyi előtt! Mert ott bent nem csak veled kerül kapcsolatban. A saját felelősségüket ne akarják rád hárítani.
Az más dolog, hogy valóban van veszélye annak, ha a gondozottak facén levő családtagjait, és írásait mutogatod a betegeidnek.
Lecseng ez is ,talán nem volt tanulság nélküli:))
Kérdésre válaszolva(bár nem ez a pletyka)Lassan már nem lehet semmiről sem beszélni (csak jó ismerősök közt) Mert vagy diszkriminálsz,vagy érdeket sértessz,vagy félreértenek,vagy rasszista vagy, stb. stb. stb.
SZóval ahogy a régi úri társaságban alkazmazott volt:"szorítkozz az időjárásra drágám ,abból nem lehet baj"
Persze vicc ,de.......
Azt írtad, hogy titkolta az esküvőt a család.
Na mindegy.
Kedves anonim, 2 hsz-ben is leírtam már: nem szerencsés dolog a családi ügyeket bolygatni.
Ha meg teljes szigorú karantén volt, akkor eleve nem is mehetett volna a néni az esküvőre, így nem is értem, miért titkolta annyira a család, amiről ugye te nem tudtál, ezért kerültél slamasztikába.
Biztonságosabb a néni fotóalbumát nézegetni a fiókjából, és úgy hagyni mesélni a családról.
Akkor végülis nem a néni hozta szóba az unokája esküvőjét, hanem te.
Erre mondta, hogy sajnálja, hogy nem látta, és erre jött a Facebook. Jól felzaklatódhatott szegény. Aztán meg benned keletkezett rossz érzés. Tényleg jobb kihagyni a családi témákat.
Azért ez így elég kusza.
Titkolták az esküvőt, de a néni panaszkodott neked, hogy nem láthatta az unokát.
Megnéztétek.
Másnap az unoka telefonált, hogy miért lett megnézve. Honnan tudta? Ha a néni előző naptól nem beszél velük?
Igen, jól érzed, hogy a mentálhigiénés munkatársaknak nem dolguk családi ügyekbe belefolyni, sőt, kerülni kell azt. Ha nyilvános a Facebook, ha nem.
Egy otthon lakójának (kevés kivételtől eltekintve) mindig kényes téma a család. Mindig van bennük sérelem.
Egészen más dolgokkal kell felvidítanod a lelküket, nem a Facebookkal.
Tényleg, mit takar, milyen végzettség?
Nem pletykáltál ! Ami fenn van a Facebookon, az nem titok. Ami meg nem titok, arról lehet beszélni.
Sajnálom a nénit. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha ennyire titok, akkor ne tegye fel a dicsekvőbe a "kedves" család.
Ezt ők szúrták el !
Tegyél némasági fogadalmat, és tartsd is be.
Más megoldás nincs.
De más a cím, meg más az, amiről írsz az első hozzászólásban.
Pletykásnak tartod magad?
További ajánlott fórumok:
- A cukrot teljesen el lehet hagyni?
- Mit lehet csinálni a fa kenyértartóval, ha teljesen bepenészedett?
- Hogyan lehet az, hogy teljesen mást értenek abból, amit közvetítek és teljesen másnak látnak, mint amilyen vagyok?
- Felemás szemű cicát kapok, tényleg lehetséges az, hogy részlegesen vagy teljesen süket?
- Teljesen elvesztettem az étvágyam. Mi lehet az oka?
- Hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy színes képet teljesen fekete-fehérré tenni, és csak egy részt színesre hagyni?