Lázas gyerek alig alszik, eszik - van valamilyen praktikátok? (tudásbázis)
A hideg vizes kád és lepedő egy fölösleges sokk a szívizmoknak, nagy rizikófaktorral, ráadásul a gyerek kínzása is.
Ez nem hűtőfürdő.
A hűtőfürdő azt jelenti, hogy a meleg vizet, miközben benne ül a beteg, fokozatosan (!), kb 15 perc alatt lehűtjük langyosra, beteg testének melegére. Ez húzza le kíméletesen, fölösleges sokk nélkül a lázat.
Mi mondja, hogy tilos? Minden épeszű kardiológus.
Nem kell visszaolvasnom, mert pont nekem írta tegnap, hogy tilos, olvastam:)
Csak költői kérdés volt feléd, hisz te sem értetted, illetve kérdezted, hogy miért is lenne tilos.
Szerintem nem tilos, írtam is tegnap, és ha más lehetőségem nem volna, bizony beborogatnám a testét.
Ki mondja meg, hogy szigorúan tilos? Senki!
Nem tilos.
A piros lámpán áthajtani...na az tilos!:)
Kiskanállal vagy fecskendövel próbáld itatni, olvass neki mesèt vagy nèzzetek mesèt a tvben, vagy dvdn miközben az ágyban pihenget.
:)
Ma már nem javallott valóban, de azt túlzásnak tartom, hogy szigorúan tilos lenne.
Én sem alkalmaztam már a gyermekemnél, de semmi baja nem lesz ha homlokra, bokára, csuklóra borogatást tesznek.
Én jó régen voltam gyerek és akkor még gyakori eljárás volt.
Még jó, hogy most van miből válogatni:)
Mikor én voltam gyerek, anyukám becsavart a vizes törölközőbe, aztán agyő...:)
Mekkora a gyerkoc amugy? A mi dokint inkabb a germicydet vagy a panadolt preferalja. A nuro nem annyira hatekony, de ki kell probalni, gyereke valogatja.
Ha ehet, akkor is csak konnyu dolgokat adj neki, huslevesnek a leve, repa, meg max.soban fott buri, semmi megterhelot :)
Jobbaulast!
A mi dokink is ezt mondja... Aztan mar vannak anyukak, akik 37"5-nel csillapitanak.
Masreszt, foruminditonak : ilyenkor azert nem eszik a gyerkoc, mert a szervezet az energiait nem az emesztesre, hanem a gyogyulasra forditja. Nem kell semmivel sem tomni, kizarolag folyadek, leginkabb viz, max.tea.
Gyogyulast!
A lázcsillapítás az első! Gyógyszer is kell. Erőltetni nem kell semmit. Viszont folyadék az kell.
Esetleg egy szép mintás pohárka, ami csak az övé lehet és abból pár korty, de figyelve napjában többször. Vagy kiskanállal tea, ami különböző ízű lehet. A fiam anno nagyon szerette a fodormenta teát:) lehet citromos vagy mézes stb. Egy-egy kanállal mindig. Esetleg a teába mártott háztartási keksz, ami érdekesen megduzzad és aztán azt leszopogatja a még száraz részről.
Sokan azt mondják, hogy szigorú ágynyugalom kell, de ha ennyire nem alszik éjjel, akkor napközben a lakásban simán játszhat, esetleg ki is lehet vinni, ha jó az idő. Persze attól függ mi az alapbetegség, gyerekek közé azért ne, de azt hiszem parkba sétálni egy kicsit szaladgálni szüksége van. A levegő, a mozgás, a legjobb altató. :)
Unokam nalam van e heten szinten kicsit belazosodott de csak a jeg fagyi ami nagyon jol bejön neki minden fele izel - szorbe .
Azon kivul normal mindennapi aktivitasa , sokat van kint es jatszik bent nyitott ablaknal alszik.
További ajánlott fórumok:
- Van/volt-e gyerekeiteknek valamilyen tárgy(pl.maci, takaró), ami nélkül nem tud/tudott elaludni?
- Tudsz 2 "szabályt", házi praktikát, vagy bármit, amit gyerekként tanultál meg, és a mai napig eszedbejut?
- Van valamilyen magyarázat a rossz alvó pici gyerekekre, hogy mitől nem tudnak ébredés nélkül végigaludni egy fél éjszakát?
- Van-e valakinek valamilyen ötlete, hogyan lehet megnézni/kivizsgáltatni/tesztelni, hogy egy nőnek lehet-e gyereke?
- Óvodakezdés előtt adtok valamilyen vitamint a gyerekeiteknek?
- Tudtok valamilyen házipraktikát szem alatti duzzanat eltüntetésére?