Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Laktóz intolerancia fórum

Laktóz intolerancia (beszélgetés)

2012. jan. 26. 11:21
Sziasztok! Nejem tavaly szeptember óta, fiam születése óta laktózérzékeny. Hallottam valamit, hogy ezt lehet az APEH-nál valami formában "érvényesíttetni"...Csak nem találom sehol...nincs valami ötletetek?
24. vekvik
2011. máj. 10. 15:55

még mindig nem kaptam meg a pénzt, pedig már április 8án feladtam az adó papírjaim... :(

Remélem nincs valami baj...

23. vekvik (válaszként erre: 21. - Gliadin)
2011. máj. 3. 09:07

csak nekem nem volt az elmúlt 1 évben munkáltatóm, mivel munkanélküli voltam

már lassan 1 hónapja elküldtem

remélem megkapom...

2011. ápr. 5. 15:00

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy most potnsan mennyi jár vissza?

Fogalmam sincs mennyi a minimálbér...

Egyébkéánt csak simán be kell írni azt az összeget ami jár a pappírra, igazolást nem kell küldeni, csak ha esetleg ellenőriznek, akkor fel kell tudni mutatni.

2011. márc. 7. 21:22

vekvik

Pont erről írtam.Egy tartósan beteg papírt kellett leadnod a munkáltatódnak ehhez. és így vissza kaptad egy összegben amit az adóalapból járt vissza..

20. vekvik (válaszként erre: 19. - Gliadin)
2011. febr. 28. 16:54

Jaajj köszönöm, de nem erről van szó, hanem hogy aki tejcukor érzékeny tavaly még vissza lehetett igényelni kb 43 ezer ftot...

Csak tavaly még dolgoztam és a főnököm apja csinálta meg az adóbevallásom.

Idén anyu elvitte egy könyvelőhöz, aki vagy nem vágja miről beszélek vagy nem tudom, de halvány gőze sincs róla, hogy mit kéne csinálni vagy nem tudom... szerinte nincs ilyen és nem igényelhetem vissza... de tavaly is megkaptam és ha hoztak is új törvényeket szerintem a tavalyi még jár nekem...

19. gliadin (válaszként erre: 18. - Vekvik)
2011. febr. 28. 15:05
Súlyos fogyatékos személyek kedvezménye : továbbra is havonta jár nekik, mértéke, a havi minimálbér 5%-ával csökkenthetik az adójukat (tehát nem az adóalap, hanem az adójuk csökkenthető havonta kb. 3,900 ft-tal. A minimálbér 2011-re még nem került elfogadásra, valószínűleg valahol 78 ezer ft környékén fognak a munkavállalók és a munkáltatók megállapodni. A szakképzettséget igénylő munkakörök esetén pedig kb. 96 ezer forint lesz a havi bérminimum.
18. vekvik
2011. febr. 28. 14:54

Igaz az hogy idén már nem jár az adójóváírás???

nekem most azt mondta a könyvelő, hogy nincs a listán...

ha tud valaki valamit jelezzen!!!

Kösziii

2011. febr. 28. 13:01

Van egy honlap, több mint 100 cég allergén listájával stb..

Akit érdekel, szívesen priviben elküldöm.

Ide nem írhatom.

16. vekvik
2010. jún. 4. 09:38
megkaptam az adójóváírást!:D:D:D
15. Zsua26
2010. jún. 3. 10:04
Sziasztok!Az én lányom,születésétől kezdve tej-,tojás-,és szója allergiás.Mindent megnézünk,mit ehet,amibe van valami tej vagy tojásszármazék meg sem veszem.Ma kiderült,hogy már rozsallergiája is van,és megint letolt a doktornő,hogy márpedig nem tarjuk a diétát,mert a vérvétel hibát mutat.Már külön edény,külön fakanala és külön tányérja is van.Alig merem mosatni a fogát,mert azt tudom,hogy a legtöbb fogkrém tejes.Ennél jobban már nem tudom,hogy tudnám betartani a diétáját.Már 7 éves,és tényleg még soha életében nem kóstolhatta meg,mi az a tej,vagy az a tojás,mégis hibás a diétánk.Ha valaki tudna tanácsot adni,azt nagyon megköszönném,mert most már nagyon elegem van.Az orvosunk sem segít,csak magyarázza,hogy márpedig én hibázok,és nem tartom a diétáját,ezzel pedig meg fogom ölni a gyerekemet!Mit tehetek még?Ne adjak neki enni?Már tényleg nem tudom!
14. vekvik
2010. márc. 22. 16:40

Én most járok dietetikushoz és ő mondta, hogy Orsi és Pick virslit lehet enni.

[link]

Itt vannak terméklisták, hogy mit szabad enni.

2010. márc. 21. 19:28

Én úgy tudom, hogy lakzótmentes tejból is maximum 2 decit lehet meginni. Ugyanis az sem teljesen laktóz mentes.

Elég sok laktózmentes felvágottat árulnak már, és virslit is:) Csak legyen ráírva, és akkor azt nyugodtan lehet enni szerintem.

2010. márc. 8. 14:15

Sziasztok!

Nekem is az a bajom, hogy már a laktózmentes tejtől is rohangálok. Ez már azt jelenti, hogy nagyon nagy az intoleranciám? Ezek szerint se felvágott, se virsli?

11. vekvik
2009. júl. 31. 13:37

A laktózmentes tejet se nagyon bírom, csak keveset. Természetesen, mióta nem ihatok tejet, mindig azt kívánom:((( Meg kakaót... meg túró rudit...

Szóval nem könnyű!

10. vekvik
2009. júl. 31. 13:35

Nekem Laktóz érzékenységem van, Hidrogénkilégzéses testtel nézték meg.

Tejfehérjére nem nézték és a doki azt mondta hogy a laktóz érzékenység nem ugyanaz, mint a tejallergia. Tejallergiám nincs, ellenben minden létező zöld színű növényre 4 illetve 5 keresztes allergiám van, amiből időközben asztma lett és tej érzékenység ill. rozsallergia. Jesszus leírni is rossz... 25 éves vagyok, szerintem már nem növöm ki:((((

Nagyon köszönöm a tanácsokat, mert a doki csak annyit bírt mondani a vizsgálat után, hogy nézzem meg a neten....

Jó itt az ellátás!

Kérdeztem, hogy erről nincs valami leírás amit oda adnak??? De nincs!

2009. júl. 31. 12:02
Jut eszembe, te laktózmentes tejet ihatsz. Az egész jó.
2009. júl. 31. 11:21

nézd meg itt a hoxán van már ilyen, hátha találsz ezekben használhatót

Laktóz intolarencia avagy tejcukor érzékenység-allergia. (Egyéb diétás témák)

Tejfehérje vagy tejcukor érzékenység (Csecsemők)

2009. júl. 31. 11:18
Bocsi a cím: Receptek allergiásoknak
2009. júl. 31. 11:18

Szia!

Nekem a középső gyerek volt tejfehérje allergiás, így semmilyen tejterméket nem fogyaszthatott egy évig, majd kinőtte. Tej helyett igyál szójtejet. Puding helyett van szójapuding. A pudingok egész jók, a tejet meg nem ittam volna, egy kissé érdekes. Főzni nem igazán jó vele. A bio cuccok kimondottan drágák. A legegyszerűbben úgy sütöttem, főztem, hogy kihagytam a tejet. A palacsinta semmivel se rosszabb, ha csak vizet raksz bele és kihagyod a tejet.Főzeléknél kénytelen voltam szójatejet használni, emiatt kicsit fura állaga volt a főzeléknek. Íze igy kicsit édeskés volt, de legalább evett főzeléket a gyerek. Keresővel rámész arra a topicomra: receptek tojásallergiásoknak címmel, azokban találhatsz (ha jól emlékszem) tejmentes recepteket is benne. Egyelőre ennyi jut eszembe!

2009. júl. 31. 10:46
kösziiii:D:D: De örülök, azt hittem nem kapok választ!
2009. júl. 31. 00:06

Szia!

A leginkább hasznosnak a következő oldalt látom:

[link]

A lap középső hasábján konkrét receptes oldalakra irányít, egypárat megnéztem, könnyen elkészíthetőek.

2009. júl. 27. 17:02

Pedig reménykedtem...

Az orvos nem tudott mit mondani.

2009. júl. 27. 17:01

Hmm...

Senki????

2009. júl. 23. 15:48
Sziasztok! Tejérzékeny vagyok, körülbelül egy hónapja derült ki egy vizsgálat során és szeretném megkérdezni hogy tudna nekem valaki ajánlani egyszerűen elkészíthető mindenféle tejtől mentes recepteket? Illetve egyéb tanácsokat adni? Van könyvem, de annyira megvehetetlen dolgokból vannak benne receptek:( Előre is köszönöm! :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook