Laktóz intolerancia (beszélgetés)
még mindig nem kaptam meg a pénzt, pedig már április 8án feladtam az adó papírjaim... :(
Remélem nincs valami baj...
csak nekem nem volt az elmúlt 1 évben munkáltatóm, mivel munkanélküli voltam
már lassan 1 hónapja elküldtem
remélem megkapom...
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy most potnsan mennyi jár vissza?
Fogalmam sincs mennyi a minimálbér...
Egyébkéánt csak simán be kell írni azt az összeget ami jár a pappírra, igazolást nem kell küldeni, csak ha esetleg ellenőriznek, akkor fel kell tudni mutatni.
vekvik
Pont erről írtam.Egy tartósan beteg papírt kellett leadnod a munkáltatódnak ehhez. és így vissza kaptad egy összegben amit az adóalapból járt vissza..
Jaajj köszönöm, de nem erről van szó, hanem hogy aki tejcukor érzékeny tavaly még vissza lehetett igényelni kb 43 ezer ftot...
Csak tavaly még dolgoztam és a főnököm apja csinálta meg az adóbevallásom.
Idén anyu elvitte egy könyvelőhöz, aki vagy nem vágja miről beszélek vagy nem tudom, de halvány gőze sincs róla, hogy mit kéne csinálni vagy nem tudom... szerinte nincs ilyen és nem igényelhetem vissza... de tavaly is megkaptam és ha hoztak is új törvényeket szerintem a tavalyi még jár nekem...
Igaz az hogy idén már nem jár az adójóváírás???
nekem most azt mondta a könyvelő, hogy nincs a listán...
ha tud valaki valamit jelezzen!!!
Kösziii
Van egy honlap, több mint 100 cég allergén listájával stb..
Akit érdekel, szívesen priviben elküldöm.
Ide nem írhatom.
Én most járok dietetikushoz és ő mondta, hogy Orsi és Pick virslit lehet enni.
Itt vannak terméklisták, hogy mit szabad enni.
Én úgy tudom, hogy lakzótmentes tejból is maximum 2 decit lehet meginni. Ugyanis az sem teljesen laktóz mentes.
Elég sok laktózmentes felvágottat árulnak már, és virslit is:) Csak legyen ráírva, és akkor azt nyugodtan lehet enni szerintem.
Sziasztok!
Nekem is az a bajom, hogy már a laktózmentes tejtől is rohangálok. Ez már azt jelenti, hogy nagyon nagy az intoleranciám? Ezek szerint se felvágott, se virsli?
A laktózmentes tejet se nagyon bírom, csak keveset. Természetesen, mióta nem ihatok tejet, mindig azt kívánom:((( Meg kakaót... meg túró rudit...
Szóval nem könnyű!
Nekem Laktóz érzékenységem van, Hidrogénkilégzéses testtel nézték meg.
Tejfehérjére nem nézték és a doki azt mondta hogy a laktóz érzékenység nem ugyanaz, mint a tejallergia. Tejallergiám nincs, ellenben minden létező zöld színű növényre 4 illetve 5 keresztes allergiám van, amiből időközben asztma lett és tej érzékenység ill. rozsallergia. Jesszus leírni is rossz... 25 éves vagyok, szerintem már nem növöm ki:((((
Nagyon köszönöm a tanácsokat, mert a doki csak annyit bírt mondani a vizsgálat után, hogy nézzem meg a neten....
Jó itt az ellátás!
Kérdeztem, hogy erről nincs valami leírás amit oda adnak??? De nincs!
nézd meg itt a hoxán van már ilyen, hátha találsz ezekben használhatót
Laktóz intolarencia avagy tejcukor érzékenység-allergia. (Egyéb diétás témák)
Tejfehérje vagy tejcukor érzékenység (Csecsemők)
Szia!
Nekem a középső gyerek volt tejfehérje allergiás, így semmilyen tejterméket nem fogyaszthatott egy évig, majd kinőtte. Tej helyett igyál szójtejet. Puding helyett van szójapuding. A pudingok egész jók, a tejet meg nem ittam volna, egy kissé érdekes. Főzni nem igazán jó vele. A bio cuccok kimondottan drágák. A legegyszerűbben úgy sütöttem, főztem, hogy kihagytam a tejet. A palacsinta semmivel se rosszabb, ha csak vizet raksz bele és kihagyod a tejet.Főzeléknél kénytelen voltam szójatejet használni, emiatt kicsit fura állaga volt a főzeléknek. Íze igy kicsit édeskés volt, de legalább evett főzeléket a gyerek. Keresővel rámész arra a topicomra: receptek tojásallergiásoknak címmel, azokban találhatsz (ha jól emlékszem) tejmentes recepteket is benne. Egyelőre ennyi jut eszembe!
Szia!
A leginkább hasznosnak a következő oldalt látom:
A lap középső hasábján konkrét receptes oldalakra irányít, egypárat megnéztem, könnyen elkészíthetőek.
Pedig reménykedtem...
Az orvos nem tudott mit mondani.
Hmm...
Senki????
További ajánlott fórumok:
- Hogy zajlik egy laktóz intolerancia vizsgálat vérvétellel?
- 5 hónapos babának lehet laktóz intoleranciája? Szoptatok, és sokan azt mondják, ha azt akarom, hogy ne fájjon a hasa, váltsak tápszerre.
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Fruktóz intolerancia, avagy gyümölcscukor felszívódási zavar. Ki mit tud róla? Van e köze a cukorbetegséghez?
- Laktóz intolerancia teszt eredménye szerint laktózérzékeny vagyok. A teszteredmény szerint ez biztos diagnózis?
- A laktóz intoleranciára szoptatott csecsemőnél nincs semmiféle gyógyír?