Lakcímkártyát csináltathatok a jelenleg bejelentett lakóhelyemen illetékes okmányirodában, ha elköltözök? (tudásbázis)
Ezt miért állítod ilyen határozottan?
Netán te is okmányirodában dolgozol?
Én is népességnyilvántartó vagyok, lakcímkártyákkal is foglalkozom. Már van ügysegéd, neki is oda lehet adni elvileg, és akkor nem kell utazgatni.
Január 1-jétől elvileg nálunk is csak a járási hivatalban az okmányiroda csinálta. Én régen elvettem, rögzítettem, az okmányiroda kiállította a kártyát, és visszaküldte nekem. MOst ezt már az okmányiroda csinálja, legalábbis eddig így volt. Egészen addig, míg ránk nem parancsoltak, hogy márpedig ugyanúgy továbbra is kell csinálnia minden falunak, városnak, ahol nincs okmányiroda. Szóval semmi nem változott, csak annyi, hogy az ügysegéd viszi el a bejelentkező lapot, nem a posta:)
Muszáj.
Lakcímkártyát ott csinálnak, ahova költözöl.
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Kell fizetni a lakcímkártya csináltatásért?(ideiglenes, állandó)
- Ha csináltatok Pesten ideiglenes lakcímkártyát (pesti címmel), az a gyulai polgármesteri hivatal rendszerében megjelenik?