Lakástüzek - Miért történnek? Miért ilyen felelőtlenek az emberek? (beszélgetés)
Régen történt..Anyám egy jó nagy lábas olajat tett a gázra, hogy lángost süt. Még hideg volt az olaj, mással foglalatoskodott...egyszercsak csengettek...kiment a távoli kapuhoz, ahol egy utcabelivel beszélgetésbe elegyedett (aki épp' nagyon sietett)..nem tudni mennyi idő múlva szól az asszony, hogy a nyitott lakásajtón fekete füst dől kifelé..
nos több hétbe tellett a lakást rendberakni..szerencsére a ház nem égett le.
Jónéhány évvel ezelőtt megjelent a neten a Lost. Baromi izgalmas, látványos volt az első két rész, amit letöltöttem, és elvittem egy haveromnak a lemezt. Az épp sütni készült valamit, már melegedett a lábasban az olaj, amikor betette a számítógépébe a dvd-t... másnap visszamenten a lemezért...akkor látom, hogy kiégett a lakása...nos annyira lenyűgözte a film, hogy mire a szomszédok zörögtek neki, hogy lángol a konyhája, már késő volt..
így is keletkezhetnek tüzek, nem csak adventkor.
Nálunk is volt már tűz, mert a fiam krumplit sütött, és az olaj kifröccsent és meggyulladt. Szerencsére sikerült eloltani. Konkrétan azért indítottam indítottam el a fórumot, mert máris rengeteg tűz volt.
Szerencsétek volt, hogy a férjed és a barátnőd ott volt a közelben.
Elmondjam?
Néhány évvel ezelőtt karácsony szenteste égtek a gyertyák az adventi koszorún az étkező asztalon. Én bementem a gyerekekkel az egyik szobába és fecserésztünk, a férjem és a barátnőm kint maradt a nappaliban, egyszer csak hallottam, hogy nagy hanggal valamit csinál a barátnőm és a férjem. Kigyulladt a koszorú, a barátnőm meglátta, el kezdett sikongatni a férjem meg szentségelt és a terítővel együtt a mosogatóba dobta a koszorút és vizet engedett rá.
Hát ennyi. Pedig nem vagyunk felelőtlenek, nem felejtettük el, stb. Ha mindenki bejön a szobába, akkor ki tudja mikor vesszük észre....
A férjem csak annyit mondott: most már tudom, hogy keletkeznek a karácsonyi tüzek....
És van egy másik esetem is. Még gyerek voltam úgy 8 éves, a húgunk meg 4. suliba készültem épp, amikor megéreztem, hogy valami ég. Kérdeztem anyut, hogy mi ez a szag, de ő nem is érezte (épp főzött), de én erősködtem, hogy valami ég, így körbejártuk a lakást. Dőlt a füst a gardrób szekrényből, ami kulcsra volt zárva és rögtön rájöttünk, hogy a húgom csinált valamit. Alig tudtuk kiszedni belőle, hogy a kulcs, és nagy nehezen eloltottuk a tüzet. Csak kíváncsi volt, hogy miért nem szabad játszania a gyufával....
És még tudnák mesélni, ahogy az unokaöcsém szintén 3-4 évesen kipróbálta a gyufát a függönyön, vagy a barátnőm fia meggyújtotta a papírzsepit és betuszkolta a szőnyeg alá szerencsére, mert így elaludt, stb....
Ezt én sem értem...
Mondjuk nálunk meg olyan parát oltottak belénk a szülők ez ügyben, hogy még egy tűzrakó helyet is egy kisebb tó mennyiségével öntök le. :)
Szerintem nem érzékelik a veszélyt.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Az mit jenethet, ha sűrűn azon kapjuk magunkat, hogy "ugyanolyanok" vagyunk, egyszerre történnek velünk dolgok, már nem először?
- Ti nem érzitek felelőtlenségnek, ha a leendő anyuka a terhessége 12. hetéig nem megy el orvoshoz?
- Amióta abortuszom volt, minden alkalmat megragadnak a szüleim, hogy a fejemhez dörgöljék, milyen felelőtlen voltam! Mit tehetnék?