Lakás alkalmankénti takarításért (felmosás, ill. porszívózás, mellékhelyiségek takarítása, portörlés stb.) mennyit kérhetek? (tudásbázis)
Diakkoromban jartam egy orvoshazasparhoz.
Uzsonna is volt mindig, de karacsony-husvet is.
A nevnapomat sem felejtettek el soha.
Evek mulva meg a kisgyermeket is be tudtam nekik mutatni.
A lényeg tényleg az, hogy legyetek megelégedve egymással és kölcsönösen a díjazással!
Én például sosem engednék be (ha nem muszáj valamiért) olyan takarítónőt, aki egyébként valamilyen közintézményben takarít, még ha az is a szakmája. Ott ugyanis csak a gyors csuszatolást szokja meg, nem a lakásba való munkát.
A másik, hogy én például nem zárkózom el attól, hogy kicsit beszélgessünk, és azt az időt is fizetem. Ennyi belefér.
Sőt attól is függ, mennyire zsúfolt egy lakás. Jártam olyan helyen, ahol minden négyzetcentiméteren volt valami apróság, amire külön figyelni kellett. Ott öröm ám a takarítás!. Úgy érzed soha nem érsz a végére! Nézz körül a megrendelődnél, és azután mondjál árat, illetve állapodjatok meg. Mert ez egy kétoldalú "szerződés" . amúgy településenként változik az ár, attól is függhet, mennyi a munkára a jelezkező.
Sok sikert!
Két évvel ezelőtt Bp-en 85nm-es lakás heti takarításáért fizettem 6000-t, kb. 6 órányi munka volt. Ha hamarabb végzett, akkor is ott volt 6 órát és belefogott nagyobb feladatokba is, hol a csempét mosta le, hol 1-2 ablakot ahogy belefért, így a nagytakarításra előre dolgozott ill. nem kellett olyan gyakran komplett nagytakarítás.
Az 1000.- Ft szerintem mostanában nagyon reális, sőt... az alá semmiképp ne menj szerintem.
Mindig az a reális ár, amit megfizet a megrendelő!
DE ha bizonytalankodsz, próbálj az adott településen, környéken érdeklődni, hogy mik a kialakult árak. Így ez megalapozza az ajánlatodat.
Hát, ezt tényleg esete válogatja, és megállapodás kérdése.
Míg Pesten laktam, ott nekem is fix összegért dolgozott a bejárónő. Hosszú évekig járt hozzám, ismerte a lakást, már nagy gyakorlata volt a takarításában, és ugye magának dolgozott, ha valamit nem egészen jól csinált, azt legközelebb neki kellett jobban elvégeznie.
Itt vidéken egy nagy családi házról van szó, és nem a minden heti takarításra hívom a takarítónőt, hanem, ha nagyobb munka van. És ilyenkor előfordul, hogy közösen dolgozunk. Itt az órabér a jó. Látom, hogy keményen és nagyon hatékonyan dolgozik, így nem ér engem kár az órabéres fizetési móddal.
További ajánlott fórumok:
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Ha kettesben élsz a pároddal egy egyszobás albiban, akkor a takarítás, rendfenntartás...
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Miért a feleség dolga a takarítás, főzés?
- Külföld. Mit választanátok? Benzinkút vagy takarítás?
- Nem tartom jónak ha valaki nagypénteken, mos, porszívózik.