Laboreredmények - babát váróknak és akik babát terveznek (beszélgetés)
Van egy ismerősöm neki meg sok a vas a szervezetében és igen meghizott...
De nekem jók az eredményeim...jól vagyok...beteg nem igen voltam...max a torkom...
De nekem is meg van a magam baja...
Meg ami az igazság kevés húst ettem...fogászatra jártam sokáig, így sokszor húst nem ettem..gondolom ettől lett ez..
Örülök, hogy találtam egy jó körzetit...sokat számít...ez a mostani dokinőm elmagyaráz mindent..meg küld ide-oda ha kell..a régi leszart...
Nekem ezt kell most szednem...tudom miben van de úgy látszik ez nem elég:(
Szeretem a spenótot..stb...de most ezt beszedem..ghyerek koromban szedtem ilyet...mert ez a szopogatós kis tabletta ismerős:)
vagy néha 1-1 pohár vörösbor nem árt
de a piros zöldségekbe meg gyömikbe van vas
azok jobban felszívódnak mint az állati eredetűen
Mi korábban már beszéltünk..szerintem, örülök, hogy bégül sikerült a baba projektetek:)
Hanyadik hétben jársz már?
Régi körzetim sosem küldött el...én most új dokihoz járok, és én kértem, hogy küldjön el....
Annyi mindent halani , hogy gondoltam elmegyek...
Szedem.
Jobb lett az étvágyam:)
Szopogatósat szedek...evés közben összerágom...
MALTOFER FOL
Kicsitlehetne több tényleg de nincs gáz
szedd be a vasat meg a folsavat és minden rendben lesz.
A vizsgálat nem ebből a célból készült...csak rég voltam laboron kb vagy 5 éve...a vasam lett alacsony
Leírom
8,5
Referencia értéke:10,0-26,0 szerinted?
de hozzáteszem, hogy vérvételnél megvolt...
Most szedek gyógyszert vas+folsavat...kizárólag receptre
Az még belefér, jónak számít
igazából 2,5 felett szokták mondani, hogy nehézkes lesz a teherbeesés
Én csak rutin vizsgálaton voltam..és nehezen hízok...és ezért nézette meg a dokinőm...de azt mondta ez teljesen rendben van...megnyugodtam...de gondoltam felteszem ide...ti biztos jobban tudjátok főleg az, aki benne van..az enyém2,03
de látom ez referencia tartománya0,35-4,94
Az hogy mi a tökéletes azt nem találtam meg a neten
Nem értek hozzá, de hátha ez segít:
A TSH az agyalapi mirigy és pajzsmirigy alkotta rendszer összehangolt működésének egyik jelzője. Értéke lehet magas és alacsony is akár a pajzsmirigy alul-, akár túlműködése esetén. A TSH értéke csak a szabályozó rendszer többi hormonjával (trijód-tironin (T3), tiroxin (T4), szabad (free) trijód-tironin(FT3)) és a klinikai tünetekkel együtt értelmezhető.
Speciális előkészület:
Nem igényel.
Mit mér a vizsgálat?
A pajzsmirigy működését, hormontermelését az agyalapi mirigy szabályozza a TSH elválasztásával. A TSH serkenti a pajzsmirigy működését.
Ha értéke a normál tartománynál alacsonyabb:
Alacsony TSH-szint esetén az agyalapi mirigy nem serkenti a pajzsmirigy működését. Az alacsony TSH-szint önmagában nem okoz gondot, de jelzi a pajzsmirigy működésének zavarát.
Ha értéke a normál tartománynál magasabb:
Magas TSH-szint esetén az agyalapi mirigy serkenti a pajzsmirigy működését. A magas TSH-szint önmagában nem okoz gondot, de jelzi a pajzsmirigy működésének zavarát.
Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?
Mivel a pajzsmirigy túlműködése gátolja a TSH felszabadulását, ezért a TSH értéke alacsonyabb lehet pajzsmirigy túlműködéses állapotokban. Emellett alacsonyabb szintet lehet mérni terhességben és számos gyógyszer (gyulladáscsökkentők, vérnyomáscsökkentők) hatására is.
Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?
A magas TSH-szint leggyakoribb oka a pajzsmirigy alulműködése. Ritka esetekben a TSH termelődésének zavara állhat a jelenség hátterében. A TSH-szint mérése a pajzsmirigybetegségek diagnosztikájában nyújt segítséget.
Normál érték:0,4-6 mIU/l
pajzsmirigyhormon lényegében
1-1,5 körül az ideális a teherbeeséshez
Pl mi az a TSH?
Mi a normál értéke stb....ilyen témáról beszélgetnénk
Ha van kedved gyere beszélgetni, biztos lesz olyan aki tud segíteni, vagy tanácsot adni:))
Sokan vagyunk akik nem értünk a labor eredmények kibogozásásra.
Gondoltam legyen egy fórum ennek a témának is.
Pl én most voltam általános vizsgálatokon és nem igazán tudok eligazodni.
További ajánlott fórumok:
- FONTOS!!! Vérvétel laboreredményt tudna valaki értelmezni? Bepánikoltam kissé...
- Akik még karácsonykor is fogyókúrát terveznek ide!!!
- Ti mit tennétek, ha észreveszitek, hogy a gyerekorvos elsiklik egy fontos laboreredmény fölött?
- Akik 2-3 év múlva terveznek babát...
- Nagycsaládos anyukák vagy akik nagy családot terveznek!
- Akik Golden Retriever kutyát terveznek venni a jövőben