Külföldön élők, nálatok mennyivel nőtt a rezsi? (tudásbázis kérdés)
Pontosan ezt tapasztalom én is Hessenben.
Drágulás van,ez természetes, de ettől még nem változott a napi életünk negatív irányba.
Engem nem érdekel ki mit hisz el, nem fogok rosszabbat írni , mert sokan szeretnek sírni , jobbat se , mert saját magamat csapnám be.
Látom én is , hogy drágulás van , de továbbra is csak azt tudom írni, hogy annak aki rendes , bejelentett bérből él nem kell nézni a boltban , hogy be tud - e vásárolni.
Október 1-től meg jön a 12 eurós minimál órabér, tehát akik eddig legjobban érezhették a drágulást, ez is segítség.
Fogalmam sincs. Hónapról hónapra változik a helyzet.
Szerbia
Németországi ismerősöm kérdeztem. Ő azt mondta élelmiszer emelkedés minimum 30-40%. Üzemanyag, rezsi még több.
Lehet ő más szolgáltatónál van.
Nincs belgiumi tapasztalatom, de ott is sokak szerint szar a helyzet. Lásd pl itt:
De vannak nemzetkozi linkek is, ha az origonak nem hinnél.
Bocsánat, én fogalmaztam slendrián módon.
természetesen a második.
Magyarországon.
De szavainknak majdnem politikai a színezete,maradjunk csak a rezsi kérdésénél.
Nagyapám mesélte, hogy a hadseregnél a tisztek lenézték az SS tiszteket, csak éppen nem sokat tudtak velük kezdeni.
Nekem ez új infó a német egységekről, de azért mert én nem tudok róla...-))
Különben a propagandán kívül a tájékozatlanság is kiváló fegyver.
Ez is nagyon igaz.
Magyarban az azt jelenti magyar nyelvben. Vagy úgy gondoltad, hogy Magyarországon?
Különben nem hiszem, hogy annyit meghülyítettek volna. Gyakran csak a csendes sokaság fél a harcos kisebbségtől, aki ezzel erőre kap. Nagyapám mesélte, hogy a hadseregnél a tisztek lenézték az SS tiszteket, csak éppen nem sokat tudtak velük kezdeni.
Különben a propagandán kívül a tájékozatlanság is kiváló fegyver.
A propaganda (ha igaz, ha nem) egy nagyon is létező erős fegyver.
ha sokszor hallod, el is hiszed.
NSDAP 1933-45-ig 86 milliót tudott meghülyíteni.
Miért lenne ez ma magyarban más?
,, Biztosan őket nem védi annyira az állam ''
Szerencséjükre.Minket védnek,sőt még védelmi pénzt is szednek.
Próbálkozom, de sajnos munkaidőben nem tudok ennyit a telefonon csüngeni
E-mailben reklamáltam meg ma ezt a számlát, de holnap ha tudok, újra hívom őket
Teljesen korrekt amit leírtál Hessenről, bzw. Frankfurt am Mainról.
Pl.Étolaj, benzin drágult érezhetően, de már nem is mondom a magyarországi magyaroknak, mert nem hiszik el.
Mert A magyar TV-ben, újságban azt írják,hogy rettenetes az életünk...-))
Én itt ezt nem tapasztalom.
Németország , Hessen .Villanyszámla ugyanannyi, mint eddig , szolgáltató szerint jövő nyárig biztosan nem változik .
Fűtés geotermikus , ìgy szintén nem lesz több.
Élelmiszer drágult, de nem annyira ,mint Mo.-on. Annak aki dolgozik megfizethető.
Barátaink hoznak nekünk mindig szajrét,ha hazalátogatnak Németországból.
800 lumenes LED izzó pl.egy ojró.
Bespájzoltunk elemekből is.
Kartonszámra öblítő,majonéz stb..
Besz@rás ,ha nem lenne szomorú.
Főleg bizonyos kor felett és iskolázottság alatt. ;)
A angliai barátnőm sokat panaszkodott a közüzemi árak változása miatt, viszont, ahogy látom, az élelmiszer árak bizonyos termékeknél rendesen a magyar alatt, mások kb. a magyar piaci árak környékén vannak.
További ajánlott fórumok:
- Gyerekeink külföldön dolgoznak..lesz-e visszafelé is út? Ki és hogy érzi?
- Nálatok kb. mennyi a rezsi havonta?
- Mennyivel olcsóbbak a műkörmös, manikűrös eszközök külföldön? (Pl. USA)
- Albérletben lakunk (32 m2), a tulaj szerint sok a rezsi. Megírnátok, hogy nálatok mekkora lakásban, hány fővel, mennyi a fogyasztásotok?
- Ha 20-as mobilt hívok, ami most külföldön van akkor mennyivel többet kell fizetni a hívásért?
- Dryvit szigetelés mennyivel csökkent(het)i a rezsit?