Krupp asztma közti különbség (beszélgetés)
Én csak azt nem értem, hogy miért a tanárnál van a Ventolin és nem a gyereknél?
Iskolás és nem most alakult ki nála ez a betegség, tehát feltudja mérni, hogy mikor van rá szüksége.
Egyébként meg testnevelésből felmentést nem 2 hétre szoktak ilyen esetben adni, ill. nem is kell teljes felmentés esetleg könnyített tesi, de ezt meg miért nem a szakorvostól kéred?
Nekem kruppos a lányom,asztmáról nincs tapasztalatom,de úgy tudom az súlyosabb mint a krupp,már csak azért is mert a kruppot 100%-ban kinövik.
A krupposok tornázhatnak,de csak akkor ha jól vannak,ha befulladás után,akkor semmilyen megerőltető mozgás,futkorászás nem megengedett.
Nekem a nagy asztmás,a kicsi kruppos.
A kruppos gyerek belégzéskor sípol,az asztmás pedig kilégzéskor.
Az állandó felsőlégúti megbetegedés jellemző mindkettőre.
A kruppos gyerek általában éjszak köhög. nappal kevésbé.
Az asztmás gyerek pedig napszaktól függetlenül.
A nagynak nálunk állandó azt hiszem 1.kategóriás felmentése van tesiből(bármikor kiállhat,főleg a hosszú távú futásra vonatkozik)+ egy felsőlégúti betegség után 1 hétig teljes tesi felmentése van.
Szia !
Nagyon köszönöm a válaszod ! Hát azért nem mehet még ki sem ,mert nála a hörghurut folyton tüdőgyulladásba ment át, a minimum láz, 39 fokos, volt 40.2 , 1-2 napig ilyen magas , aztán kissé lemegy , de aztán újra magas . Mire teljesen kigyógyul, 1 hónap.
Köszönöm a válaszod ! Mivel elsős ,az ofője a tesitanára.A háziorvos ,meg ismeri a lányom, tudja ,ha elkezdődik a hurutos időszak, betegség a vége. Azt mondta azért adja a felmentést , mert már hall zörejt a tüdejében , úgyhogy most ő is úgy látja , 2 hetet ki kéne hagynia.
Köszönöm, szép napot!
Sziasztok !
Véleményre volna szükségem ! kislányom 2 éve asztmás , ősztől -tavaszig köhög ,emelt családit kapok rá. Az oviból is sokat hiányzott , mert hiába kap imun erősítőt, krónikus hörghurutja van , ami átmegy tüdőgyulldásba. Tavaly előtt is volt,tavaly decemberben ,márciusban , áprilisban. Most is szedi az állandó gyógyszereit. Elkezdett köhögni , szóltam az ofőjének, hogy ma ne tornázzon.Azt mondta , olyan nincs ,tornáznia kell , vagy orvosi igazolás,mert neki is 3 gyermeke kruppos volt. Lementem a háziorvoshoz ,aki ugye ismeri lányom tüneteit , igazat adott , azt mondta a két betegség teljesen más. Megkaptam 2 hétre a felmentést. De a tanárnő ismét avval érvel, hogy a krupposok tornázhatnak....De ha az én lányom elkezd köhögni , akkor megint brochitise lesz , tudom ! Abból tüdőgyulladás. Az orvosunk naponta járt hozzá amikor előjönnek a t.gyulladások , és a lelkemre kötötte a gyereket nem lehet kivinni ,míg meg nem gyógyul.Vittem a suliba a tanárnőnek Ventolint , ha köhög ,adja oda a gyereknek.Azt mondja a lányom, nemadja oda ,hanem az ablak elé állítja a friss levegőre. De pont ezt nem lehet ! Nem kruppos ! Asztmás! Most mit tegyek? Tornázzon? Legyen rosszabul? Majd ő viszi orvoshoz???? Kiváltja a gyógyszereit?? Köszönöm, aki megírja a véleményét!
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Első és második/többedik szülés közti különbségek
- Dolce Gusto kávéfőzők közti különbség
- Borderline - Nárcisztikus közti különbségek.