Közönséges makacs szemölcs feketedik (beszélgetés)
Bőrgyógyászhoz kéne menned ezzel.
Csak gratulálni tudok a fotelszakértőnek az ecetes tanácsáért,mutogasd neki is,hogy milyen szupi lett.Mert a józan ész ilyet nem diktál,hogy dunsztold ecetben.
Ez nagyon csúnya. Én rohannék vele a bőrgyógyászatra.
Egyébként meg miért gondoltad jó ötletnek, hogy almaecettel felmaratod?
Ez szerintem már el van fertőzve, begyulladva.
Betadinos kötést tennék rá és mindenképp kiszedetném sebésszel. A körmöd visszanő, ha sérülne is.
De ne várd meg, míg ez elterjed!
Én inkább egy elfertőződött sebnek látom.
Az a fekete elhalt rész lehet a tetején.
Azonnal bőrgyógyászhoz mennék vele.
Szerintem ne bántsd, nagyon nem jól néz ki.
A sebészi beavatkozással (azon kívül, hogy nagyon fájdalmas) az a baj, hogy ha kivágják, vissza nőhet, ha bent marad a gyökere.
Ha tényleg szemölcs, akkor elvileg jó lesz rá a vérehulló fecskefű ami szerintem pont most fog virágzani. Ha eltöröd a szárát, sárga nedv jön ki belőle, ezzel kell bekenni a fertőzött felületet. Sokszor be kell kenni de hatásos, nekem már múlt ettől el szemölcsöm.
Vannak a gyógyszertárban is készítmények amik hatásosak szemölcsre, érdemes utána nézni. Volt egy nagyon jó ami pár nap alatt kiszárította az enyémet (igaz, az elég apró volt), csak már sajnos nem emlékszem a készítmény nevére. Egy másik teljesen hatástalan volt, szóval érdemes konzultálni a gyógyszertárossal, hogy melyiket ajánlja.
Sziasztok! Eléggé elkeserített, hogy már több mint 8 éve kijött ez a szemölcs. Évek alatt ennyire nőttt stagnált nem terjedt csak egy picike van a másik ujjamon. Olvastam, hogy almaecet leviszi ha éjszaka belemártom gézbe és leragasztom. Rettenetesen fájt egész éjszaka alig tudtam aludni az egész kezem égetett lüktett most fáj is. De az eddig bőrszínű nagyon apró fekete tetejű szemölcs 3nap alatt ilyen lett. Szerintetek ez jó jel? Nem merem kikaparni. Van esély rá hogy magától kiforduljon mert rettenetesen csúnya ha így marad. Elvileg a köröm miatt bőrgyógyászatonbrzt azt mondták nehéz kiszedni és terjedhet. Nagyon örülnék ha ez azt jelentené hogy elmúlik mert fáj és nem piszkáltam csak almaecet és teafaolajoztam. Köszi előre is a segítséget! :(
További ajánlott fórumok:
- Miért feketedik be a bőröm az arany alatt?
- Miért nem közösítjük ki a fórumról a közönséges, egymást sértegetőket?
- Milyen fajta lehetett a bemlapomon lévő cicánk apukája? Mert anyukája közönséges rövidszőrű házimacska.
- Hogy tudnám kiszedni a szönyegből az étolaj foltot?Párszor már próbáltam, halványodott, de mindig vissza feketedik!
- Van valakinek tapasztalata makacs szemölcs lézeres eltávolításával?6 éves gyerekről lenne szó.Fájdalommentes?
- Mitől feketedik meg a nagylábujjamon a köröm? Körömágy környékén bevörösödik.