Közmunka (beszélgetés)
:)))
Megértettem így is!
és pedig = én pedig
(majd megtanulok ám gépelni...egyszer... talán.. :))
:DDD
Mi is figyeltünk rájuk, de a fiú informatikus lett.
Játékok is voltak, de szerencsére semmi függés.
:(
A zemberek ezt akarták... 2x is.
:DDD
Csak azt kérdeztem, a gyereked hogy bírta számítógép nélkül!
Ha az enyémmel valami történik, fiam hazajön és megreparálja :) Persze, volt, hogy cserélni kellett és akkor egy ideig nem volt mit használnom.
Amúgy meg jól tették, hogy kiszálltak időben! :)
... a gyerekem? gyerekeim?... ez hosszú poszt lenne!
... neeeeeeeeem, egyik sem lesz közmunkás, se állami alkalmatt, időben kiszálltak az állami fennhatóság alól (már az iskolaévek alatt). :) .. majd egyszer tán leírom. :)
Ami azt illeti ez az "ámítógép" igazi időrabló. Vannak napok, amikor inkább én sem kapcsolom be.
Olyankor valahogy mindennel sokkal jobban haladok. :DDD
Te jól bírtad a masina nélkül, na de a gyereked is?
Építkezz is szorgalmasan! :)
Van, de ritkán nézem.
Reklámokat meg ha lehet ki is hagyom.
Háát, ahogy gondolod! :DDD
Én speciel nem hagyom magam baromságokra rávenni. Jó marketing ide vagy oda!
Ha valakinek meg nincs pénze, azt lehet győzködni!
:D
Nem mindenhol lehet minden c@rt eladni.
Csak sok helyen!
.. ezek a folyamatok egymásra épülnek... önbizalommal, világ felé nyitottan icipici gyermek... iskola: önbizalom elveszik, semmire nem vagy jó, hülye vagy, "wc pucoló" se leszel... és utána kidobnak a placcra, "Élj meg!" .., hjaaa, nem tudsz?.. mondtam én, hogy semmire se vagy jó!
..mindenre van fizetőképes kereslet! A szart is el lehet adni (ahogy sokan el is adják), de magabiztosnak kell lenned hozzá, hogy tudd menedzselni a termékedet!
Ügyesek és szerencséjük is van.
Nálunk nehéz elindulni. Van, ahol hagyják boldogulni az embereket és nem sarcolják agyon.
Sokkal kevesebb munkanélküli lenne. Nem kéne állandóan kozmetikázni az adatokat, meg trükközgetni.
Sokan ezért költöznek el innen. Rosszak a törvényeink.
Pedig sok ügyes és dolgos ember van ám itt, csak lelépnek inkább.
... ez nem a program hibája! ... Ez simán emberi hiba... a vezető nem való vezetőnek! Nem tud mit kezdeni a kapott hatalommal... visszaél vele!
Nálunk vannak közmunkások, kapnak feladatot, felelősséget, úgy vannak kezelve mint a többi kolléga. Igaz, hogy el is mondják sokszor, hogy ide szeretnek jönnni. De így kellene máshol is, építeni nem csak a közmunkást, hanem általában az embert. De nézzük meg akár csak az iskolákat... építi a személyiséget, erősíti az önbizalmat? ... persze, hogy nem. Pedig önállóan munkát keresni vagy akár vállalkozóvá válni csak az erős, magabiztos emberek tudnak...
Sok helyen hiányoznak a vezetők, nagy vállalatok vezetőket keresnek, mert az iskolák, a társadalom csak olyan dolgozókat termel ki, akinek meg kell mondani, hogy mit csináljon, és többé-kevésbé elvégzi. Ezzel nem lehet előrejutni, se kicsiben, se nagyban.
Olvastam ár cifra dolgokat.
Pl. allergiást parlagfüvet küldtek szedni...
Voltak ilyenek is, szomorú!
Szerencsére azért vannak tisztességes helyek is!
Valódi munkahelyek kellenének elsősorban, nem pedig közmunka.
Tudom, sok helyen nincs más lehetőség, na ott vannak inkább gondok... :(