Közigazgatási versenyvizsga... (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
Van itt még valaki?
nekem ebből nem derül ki egyértelműen, hogy most akkor akinek pl. van közigazgatási diplomája annak kell-e tenni ilyen vizsgát.Itt csak az van, hogy a középfokú végzettségűek letehetik.Eddig nekik is kötelező volt.
Most akkor csak ez a változtatás, hogy nekik nem kötelező, de letehetik?
Én már nem értem. Én év elején nem kaptam meg emiatt egy állást.
De most pl. az önkormányzatok feltételül szabhatják meg, vagy most akkor mire jó ez az egész vizsga?
Sziasztok!
Én még nem vizsgáztam és a közeljövőben nem is fogok (egyetemre járok még), de szerintem mivel a munkáltató megtéríti a vizsgadíjat, ezért nem pénzkidobás. Ki tudja mit találnak ki legközelebb :)) veszteni való nincs...
"Tisztelt Versenyvizsgázók!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2010. május 25-én a 85. számú Magyar Közlönyben megjelent a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény, amely a közigazgatási versenyvizsga letételével kapcsolatban változásokat vezetett be (a versenyvizsgáról a 78. § (4) bekezdés rendelkezik).
A törvény teljes szövege megtekinthető itt:
A törvény hatálybalépését követően a köztisztviselői kinevezésnek nem feltétele az eredményes közigazgatási versenyvizsga megléte.
Azoknak a vizsgázók, akik a változásokra hivatkozással lejelentkeznek a vizsgáról, a KIWI rendszer díjat számol fel. Ezt a díjat akkor kell befizetniük, ha a jövőben mégis részt kívánnak venni a vizsgán.
Ha a jelölt a vizsgáról nem jelentkezik le, de ettől függetlenül nem jelenik meg a vizsgán, a következő vizsga javítóvizsgának számít. Természetesen ezt a díjat is akkor kell befizetniük, ha a jövőben mégis részt kívánnak venni a vizsgán.
Ha a vizsgázó a vizsgán nem kíván részt venni és lejelentkezik, de a vizsga(rész) díját már befizette, a díjat kérelemre visszautaljuk. A kérelmet a versenyvizsga@kszk.gov.hu e-mail címre kell megküldeni.
A már teljesített vizsgarész (pl. az írásbeli rész már sikeresen zárult, de a szóbelit a jelölt nem kívánja letenni) díját nem áll módunkban visszautalni. A megkezdett vizsgarész eredménye a hatályos Korm. rendelet szerint 2 évig érvényes, ezután a vizsga letételét újra meg kell kezdeni.
Aki a versenyvizsgát sikeresen teljesítette, bizonyítványt kapott és a jövőben köztisztviselői állást nyer el, annak a munkáltató a vizsga díját változatlanul megtéríti.
Üdvözlettel: a KSZK munkatársai"
További ajánlott fórumok:
- 2012. évi közigazgatási alapvizsga tesztkérdéseket vadászom, ki tud segíteni egy bukott nagyinak?
- Szociális munka vs. Közigazgatásszervező?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Kikre vonatkozik és mi ez a "LÉTSZÁMSTOP A KÖZIGAZGATÁSBAN"?
- Van titoktartási kötelezettség a közigazgatásban?
- Szeretnék egy közigazgatási alapvizsgát letenni, ennek feltétele kell, hogy legyen az, hogy közszolgálati jogviszonyom legyen?