Közel három éves gyereknek sportcipő? (beszélgetős fórum)
Koszi a tanacsot! Mindenkinek!
Vegul arra jutottam, hogy jobb ha tenyleg megnezi egy ortoped doki. Bar, talaltam egy igazan jo Adidas magasszaru cipot, ami talan kenyelmes lehet erre a celra... Majd kiderul...
szia! Az ez fiam is ilyen jellegű gyerek :) őszintén szólva nem tudjuk megfizetni a nagy márkákat de a deich....ban kapható "mackó" márkás sportcipőt vettük neki motorozni szaladgálni. Ez is gyerekcipőket csinál egyébként ha számít és elérhető áron és a gyerek imádja pedig nagyon válogatós. Én ha ilyet nem találtam volna a wink cipőt néztem volna még mert szintén jó és nem drága. Egyébként assot hord tehát figyelünk a minőségre de 2 drága cipőre nem futja:)
szia! Az ez fiam is ilyen jellegű gyerek :) őszintén szólva nem tudjuk megfizetni a nagy márkákat de a deich....ban kapható "mackó" márkás sportcipőt vettük neki motorozni szaladgálni. Ez is gyerekcipőket csinál egyébként ha számít és elérhető áron és a gyerek imádja pedig nagyon válogatós. Én ha ilyet nem találtam volna a wink cipőt néztem volna még mert szintén jó és nem drága. Egyébként assot hord tehát figyelünk a minőségre de 2 drága cipőre nem futja:) de
Lehet kapni nagyon jó bébisportcipőket, mondjuk nem épp futásra hanem mindennapokra, rohangászásra, játszóterezésre. A lányom első sportcipője Puma volt, szerintem nem volt a legjobb választás, utána adidast kapott azt mondta -idézem- "ebben jobban tudok futni" gondolom kényelmesebb volt. Most 4 évesen egy Nike-ban nyargalászik, ő is futóbolond lesz (ahogy én) úgy néz ki és megjegyzem szerencsére
Igen, azt hiszem az lesz a legjobb megoldás, ha megnézetem a lábát... Köszi a válaszokat!
akkor viszont, valóban az lenne a legcélravezetőbb, ha elvinnéd orvoshoz. ortopédia vagy mozgásterápia.
nálunk pl az utóbbira jön havonta 1x egy gyógycipős... általa levett méret alapján készíti a piciknek a cipőket (persze itt azért egész kicsikről van inkább szó...)
Az az igazság, hogy tavaly vettem neki egy Superfit sportcipőt és volt rajta párszor. Aztán panaszkodott, hogy szorítja felül. Nincs vaskos lába, nem is magas a rüsztje. Szóval, méretben jó volt, hosszban, de a felső része iszonyú szűk volt rá.
Én is bizonytalan vagyok, ezért érdeklődöm...
de mint elsősorban gyereklábra gyártott cipő, így egy superfit (sport)cipő szerintem jobb ilyen célra, mint akármelyik sportszer-márka... mert valljuk be, azok elsősorban mégiscsak felnőttekkel foglalkoznak.
A Supefitet azert nem tartom jonak erre, mert ez ilyen felvezetopantos, kis tavaszi borcipo. Futasra ez nem igazan alkalmas - szerintem.
a superfit nem jó?
én magamnak vettem ilyen 39es sportcipőt :D
egyébként van 21-es fila cipője a fiamnak (örököltük :)) igaz, egyenlőre az elephantenben rohangál.
Minden gyerkőcnek más a lába és azt hogy melyik az ideális valóban csak egy szakember tudja megmondani. Van olyan 3éves akinek még szükséges a boka tartás, van amelyiknek már nem állandóan, de mondjuk az ovis szandiból érdemes olyat beszerezni, mert az egész nap a lábán van.
Megéri, hogy biztosat tudj, hisz ezeken a lábakon fog egész életében közlekedni ☺
Nagyon koszi! Meg fogom nezni ezeket is. Eddig olyan sportcipoket neztem a neten, mint a Puma, Adidas, vagy Nike. Azt sem tudom, hogy magasszaru a jobb, vagy nem kell?...
Koszi! Lehet, hogy az lesz a vegso megoldas. A gyerekorvosunk szokta neki nezni. Ket hete itt volt es azt mondta, hogy minden oke vele - eddig. Nem tudom mennyit rontana ezen egy sportcipo. Meg ha markas is lenne...
Sztem nem kell ehhez konkrétan a boltokban kapható sportcipőket beszerezni, hiszen ezeknek éppen olyan kemény a talpuk, mint az általad említetteknek - én is mst voltam tanácstalan ezügyben az utóbbi hetekben, csak azért merem leírni...:) Viszont láttam 1-2 oldalon olyan kis cipőcskéket (nem tudom, hanyas a gyerkőcöd lába...?), amik határeset a két cipőfajta között, valahogy meg vannak szuperálva a sarkuknál a talpak, mintha légtalpasok lennének, csak mégsem....(littlebluelamb és a liliput oldalán vannak hasonlók, legalábbis én ezeket találtam eddig - remélem nem baj, hogy le mertem írni...:O).
En egyszer vettem neki egy Nike sportcipot, de nem tartotta a bokajat, nem adtam ra tobbet. De akkor meg kisebb volt. Nem tudom, hogy ezek a sportcipot mennyire tartjak a bokat es a talpnak mennyire jok... :-( melyik fajta az, amelyikben van ortoped talpbetet?
Nézesd meg a lábacskáját egy gyermek orthopedussal és Ő tudja a tuti választ megadni a kérdésedre. ☺
Én az 1 évesemnek Adidas sportcipőt vettem, ortopéd talpbetét van benne gyárilag. Teljesen jó és inkább ebben fusson, mint másban, sokat számít a cipő.
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni. Van egy kislanyom, juliusban lesz harom eves. Nagyon nagy mozgasigenye van. Allandoan szalad, fut, nem ul meg egy helyben sosem. Apa jar setalni/kocogni neha-neha es par napja a Vanda is vele szeretett volna menni. Kozben betertek a boltba is. Lenyeg, hogy a Vanda imadja a futast. Apja alig birt utana futni vegig. :-) Apa kitalalta, hogy milyen jo lenne, ha a Vanda elmenne vele gyakran kocogni. Viszont felmerult a kerdes, hogy egy ekkora gyereknek milyen cipoben a legkenyelmesebb a futas, szaladas?! Jelenleg Falcon, Superfit es ehhez hasonlo cipoi vannak. De valo e neki egyaltalan sportcipo? Ha igen, milyen? Abban kenyelmesebb lenne a futas?
Felrertes ne essek, nem akarjuk mar most sportoltatni a harom eves lanyunkat! Egyebkent sem egy husis, inkabb vekony, izmos. Szoval, nem ez a cel. Apa osszesen 1 km- t setalna, futna vele, mellette. Vanda pedig iszonyatosan igenyli a mozgast! A valaszokat elore is koszonom!
További ajánlott fórumok: