Közbiztonság Budapesten, avagy merjen-e egy nő este egyedül mászkálni / tömegközlekedni? (beszélgetés)
A válaszom: ha lehet, soha ne menjen egy nő egyedül éjszaka. Nem csak Pesten, sehol sem.
Engem két éve Csepelen este majdnem megkéseltek a "nem idén barnultak", mert nem voltam hajlandó odaadni a mobilomat.
Nem volt veszettül késő, este 8 óra fele járt az idő. Álltam a buszmegállóban, éppen apukámmal beszélgettem telefonon. Mikor letettem, odaugrott hozzám két rézbőrű (az egyik kb. 150 cm, mögötte pedig egy 120 kg-os szumós, ahogy persze lenni szokott). A kisebbik mondta, hogy adjam oda a telefonomat, mert megakarja nézni.
Nem tudom, miféle ördögi erő szállt meg, de mondtam, elég erőszakosan, hogy nem adom oda. Erre elővett a zsebéből egy pillangókést, hogy adjam oda, mert megbánom.
Két huszonéves srác vette észre, mi történik, nagyon rendesek voltak, odajöttek és elzavarták őket. Persze a sötétek azonnal szitkozódtak, "tudom, hol laksz, kicsinállak téged meg a családodat is" stb...
A két srác haza is akart kísérni, de én akkorra már annyira bevoltam szarva, hogy bennük sem bíztam. Így megköszöntem a segítséget és otthagytam őket.
A vicc az, hogy nem volt üres a buszmegálló, mégsem jöttek oda segíteni mások. Csak ez a két srác.