Kovász recept
A Kovász hozzávalói:Rozsliszt
melegvíz
A Kovász elkészítési módja:
Kovász 1. nap - 5 evőkanál rozsliszt (csak is rozslisztet használjunk, ebből készül a legjobb kovász!!) - fél deci kéz meleg víz A kettőt összekeverjük egy edényben. Ha tudjuk, akkor napközben is keverjük meg többször. 2. nap - ismét 5 evőkanál liszt és fél deci kéz meleg víz (ne legyen melegebb, mert akkor nem tud életben maradni a kovász) 3. nap - ismét 5 evőkanál liszt és fél deci víz Most várunk, hogy elkészüljön a kovász! Ha már erjedt illata van és fel is jön, mint a kelt tészta, akkor biztos, hogy sikerült! Ekkor berakhatjuk a hűtőbe, és használat előtt fél-egy nappal elővesszük. A hűtőből kivett alap kovász Használata az alap kovászt kivesszük a hűtőből hozzáadunk 6-7 evőkanál rozslisztet és 1-2 deci meleg vizet. Összekeverjük, és szobahőmérsékleten tároljuk közben többször megkeverjük a kenyértészta alapjához teszünk a kovászból (olyan 1-2 evőkanálnyit kg-ként, de lehet, hogy kell a 4 evőkanálnyi is). Készre dagasszuk a kenyeret, kelesszük és kisütjük!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: gabrietta, 2015. ápr. 27. 07:42
A kovász elkészítési módja és hozzávalói.