Kotyogós kávéfőzőt hogyan és milyen gyakran tisztítjátok? (tudásbázis)
nekem sokáig volt kotyogós, a legjobb kávét főzi
sose mosogattam, sőt, ilyesmiről nem is hallottam.
Teljesen felesleges elmosogatni, elég elöblíteni, hiszen úgyis csak egy dolgot főzöl benne: kávét.
Az aljában csak forralt víz van úgyis, a szűrőjét meg csak ki kell öblíteni egy kis forró vízzel.
Vízkő ellen ecetes vízbe áztatás, utána üresen 1-2 átfőzés havonta elég,.
Bp.-i, tehát nem, talán akkor a készülék minősége is közrejátszhat. Az tény, nem egyformák, az árban is vannak óriási különbségek.
Apropó, a vízforralóm víztisztítós, jól következtél végül is. :)
Nekem már évek óta nincs kotyogóm. Volt, de egy alkalommal földurrant, mindenen úszott a kávézacc és a hüvelykujjnyi vastag villamosvezetéket is átvágta a darabjai, majdnem ott maradtam. Pillanatokon múlt. Feltettem a kávét és már gyanúsan sokára akart lefőni. Belenéztem, semmi! Elfordultam és kiléptem a kicsi konyhámból, akkor volt a nagy durranás, az áram elment, a kislányom éppen a szobában nézte a tv-t. Még a mennyezet is zaccos volt! Nagyon megijedtem.
Valószínűleg el volt tömődve a kotyogója, az okozta a bajt. Na azóta nincs!:)
Másmilyen van!:)
De, gondolom, hogy ha rendszeresen tisztítva van, nem okoz problémát. Én nem tisztítottam, mert eszembe sem jutott akkoriban, hogy kellene, vagy hogy hogyan kellene. A családban másnak nem volt ilyen és senki sem szólt, hogy időnként figyeljek rá. :)
Annyi hülyeséget lehet hallani, ahány kotyogó van kis hazánkban,és attól baja lenne valakinek, nem lenne egészséges ember. De tiszteletben tartom, hogy ez a véleményed, nem is akarlak meggyőzni az ellenkezőjéről...csak magamban elgondolkodtam, amit felvetettél, mert én még sosem hallottam.
Illetve egyszer ment egy műsor a rádióban, amiben addig fejtegette a hivatásos mester kávéfőző, milyen a jó, hogy kiderült a több százezer forintos főzővel lehet igazi kávét készíteni, a többi car szerinte.
Én amikor kotyogóm volt évekig csupán átöblítettem. Számomra sok ez a tisztogatás.
Maga, hogy kinyomja a szűrőn a vizet, nagy hőfokú víz ami ugye sterilizál.
Sziasztok!
Vettem egy kotyogóst.
Nos, milyen sűrűn kell mosogatószerrel elmosni, illetve hogyan kell majd vízkőtleníteni? Ti hogy csináljátok? Köszike!
További ajánlott fórumok:
- A fokhagyma tényleg tisztítja a vért?
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Ti hogyan tisztítjátok a járólap fugáját?
- Melyik kávéfőzőt érdemes venni?
- Ti az automata mosógépet mivel tisztítjátok a vízkőtől, és milyen gyakran mossátok át?
- Nem tudtam szépre elmosogatni a kotyogós kávéfőzőt.😪