Kötelező managerszűrés (beszélgetés)
szia!
ahol én dolgozom is van pl vizelet és vér vizsgálat, háziorvostól kell ajánlást kerni, ekg, fül és szemvizsgalat. évente! illetve szerveznek önkéntes szűrő vizsgálatokat is, szintén évente, én annak pl nagyon is örülök! idén végre úgy megyek oda, hogy a tüdőm jobban fog teljesíteni a fújáson pl. de van cukorszint, koleszterin és veroxigen szint mérés, hajvizsgalat, teljes test összetétel vizsgálat, tüdő szűrés stb. irodai munkát végzek.
szerintem klassz dolog!
Az alkalmassági kötelező (nálunk szerencsére csak 1-1,5 perc, míg a doki aláírja).
A managerszűrés egy juttatás, így szerintem nem kötelező. De ha véletlenül mégis kötelező, akkor az adott dokival - urológus - megbeszéled, hogy nem szeretnéd a vizsgálatot, és ennyi.
Én alapból rühellek minden kitelező cseszekedést, ha nálunk lenne, nagyon ki lennék akadva.
Ahogy a kérdező írja, ez mindenkinek a legszigorúbban vett magánügye.
Ha választanom kellen, akkor az állásomat hagynám ott, de akkor sem mennék parancsszóra urológushoz. emberi méltóság is van a világon. 26 éve nem voltam orvosnál, ezen remélem, nem kell változtatnom. A feleségem sem nagyon.
Ismerek olyat akinek egy ilyen szűrésen derül fény egy komoly betegségre. Ha nem kötelezik rá, nem megy el, és már csak akkor derül ki a dolog, amikor már nem lehet segíteni rajta.
Nem értem mi a gond, az üzemorvos is kötelező, ott is háborogsz? Örülj, hogy mehetsz ingyenes szűrésre, gondolom a cég állja!
Értem, a tesómnak is van, de azért túléli. Az orvosa is tisztában van vele, hogy a vérnyomása és a pulzusa is a fehér köpenye miatt van. De azért a hatalmas lelki megterhelés erős túlzás.
Nem akarom elbagatellizálni, de lebegjen a szemed előtt, hogy mekkora lelki megterhelés lenne, ha egy diagnosztizálatlan problémád miatt komolyabb beavatkozásra lenne szükséged.
Igy, mint "managerszures", meg nem hallotttam a kifejezest. Amugy az elv Jo, csak nekem az a tapasztalatom, hogy ez annyibol all, hogy kicsengetem a penzt, es kezembe nyomnak egy papirt.
A szinteveszto regi kollegaim megkapta a papirjat, es mikor a roulette-et kezdtuk tanulni, osszekeverte a zsetonokat.
Mas iranyban egy jot tudok mondani, az apam magas vernyonasat kiszurtek idoben.
Mivel nem te fizeted, hanem a munkáltatód, tényleg nem értem, miért nem örülsz inkább? Több százezer forintot tesznek ezzel a zsebedbe.
És ahogy Andi leírta, a legtöbb emberre tényleg nem lehet a saját egészségét rábízni.
Elvileg vissza.
Gyakorlatban nem tudom, a munkáltató hogyan reagál/hat rá.
Ebben egyetértünk.
Én azt írtam, hogy lehet olyan munkaszerződése, amiben benne van, hogy kötelező a manager szűrésen való részvétel.
Az alkalmassági kötelező.
Ha a munkáltató nem biztosítja évente a munkavállalók részére, akkor megbüntetik.
Én nagyon örülnék, ha lenne a jelenlegi munkahelyemen
managerszűrés.
Egyrészt hónapokat kell várni, mire eljutok egy szakorvosi vizsgálatra, másrészt volt munkahelyemen egy ilyen szűrésnek köszönhetem, hogy kiderült egy súlyos betegségem és még időben meg tudtak műteni.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről?
- A karácsony nem kötelező
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Tényleg kötelező már a bárányhimlő elleni oltás?