Kőszegszerdahely "környéki" látnivalók? (beszélgetés)
Szia!
Még nem.késő, van még egy nap, aminél nem tudjuk, hogy merre induljunk.
Léka Fraknó vára miatt kiesik, de a másik kettőnél mik vannak, miket lehet ill. érdemes megnézni?
Sajnálom, hogy csak most néztem be ide ismét!
Talán már túl is vagytok a nyaraláson.
Léka (Lockenhaus), Borostyánkő (Bernstein),Rohonc (Rechnitz) mindenképpen .....
Tervezés nélkül is érdemes elindulni. Az nekünk néha még jobban szokott sikerülni. :)
Dehogy ciki:) Mi szombathelyiek vagyunk és mi is nehezen találtunk oda. Úgy kérdeztünk meg egy idős bácsikát:D
Mondjuk semmilyen tábla nem is jelzi konkrétan, hogy merre kellene menni.
Húú, köszi, ezek is nagyon jó ötletek! :-)
Jeliről még sosem hallottam, de este rá fogok keresni, köszi szépen. :-)
Köszi szépen!
Nem, bevásárlás nem lesz. :-)
A kirándulás nekem is az eszembe jutott, majd akkor veszek egy térképet, mert a várakat a fiam is szereti és én is imádom.
A szomszédéknél milyen városokat tudsz ajánlani?
Ott aztán tényleg csak Bécsben voltam anno "bevásárló túrán". :-D
Mi éppen tegnap este mentünk fel a Hétforráshoz,nagyon jó volt gyönyörű az erdő :)
De érdemes sétálni egyet a Kámoni arborétumban,és a Jeliben is,bár oda jobb vinni enni-inni valót,mert nagyon-nagy:)
Egy nagyon szép környékre mentek nyaralni!
Érdemes kicsit elfelejteni az autót. Gyalog (!) vagy kerékpárral Cák, Velem és Bozsok elérhető. Közelben - kerékpárral vagy kocsival - Kőszeg és az Írottkő.
Ha átmentek a határon akkor lehet egy körutat tenni ahol várakat és múzeumokat látogathattok. Ezt mi egész naposra (kora reggeltő késő estig) szoktuk tervezni.
Ha valódi kikapcsolódásra vágytok akkor járjátok be gyalog a környéket. A Szent Vid kápolnához felmenni vagy a cáki pincéknél leülni ezek nagyon jó programok.
(No persze ha nem bevásárló túrára készültök a sógorokhoz ....)
Kőszegszerdahelyen fogunk nyaralni az idén, de sajnos egyikőnk sem ismeri a környéket.
Ausztriában és Magyarországon (Kőszegen, Sopronon, Fertődön kívül) tudnátok látnivalókat ajánlani?
Autóval megyünk, így olyan helyekre gondoltam, ami max. kb.2 órás autóútra van.
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nekem a Balaton a Riviéra.../települések, programok, látnivalók /
- Budapest, te csodás./nevezetességek, látnivalók/
- Milyen látnivalót, tájat ajánlanál Szlovéniában?
- Pécs, Harkány környéki látnivalók - nem a szokásos, hanem ami az utikönyvekben nem szerepel
- Szigetvár környékiek tanácsát kérném! Ajánlanátok valami látnivalót, programot?