Korai szakaszban lévő terhességnél a barnázás mit jelent? (tudásbázis)
Én rutascorbin+nospa+magnézium kombinációt eszedtem napi 3x a hormonpótlás mellé (utrogestan).
Vérvétel volt, hcg szintet néztek, hogy emelkedik e, valóban élő terhesség e. 6 hetesen kezdődött barnázással, 3 napig véreztem rendesen, aztán megint barna volt 10. hétig. Utána nem volt baj, már 36+3 vagyok.
Én elmennék máshoz, vagy hozzá hamarabb, pótlásért. Ha tényleg hormonhiány miatt barnázol, segít. Sajnos ha szelekcióról, azaz beteg a baba, akkor nem, de az esélyt heg kéne hogy kapd, mivel ezt így nem lehet eldönteni
Nekem is volt ilyen, szívhangot se találtak vagy 8 hétig, mégis 24 éves a fiam.
Ne izgulj és tényleg ne görcsölj rá a dologra.
Ha három hetes terhes vagy, akkor a beágyazódás már régen megtörtént, attól nem lehet barnázgatás ilyenkor.
(Elgondolkodtató, amit az orvos mondott, szerintem ha a hagyományos értelemben lennél három hetes terhes, akkor még semmit nem látna az UH-n. Nem lehet, hogy a "gyakorlatilag három hetest" úgy értette, hogy 5 hetes terhes vagy, de maga az embrió három hetes, ahogy mindenki másmnál is van? A 30 napos ciklus kis eltérés, amiatt nem kéne másképp számolni a terhességet, pláne nem két héttel. SZóval szerintem a leírtak alapján 5 hetes vagy, illetve, ha két hete késik csak a mensesed, akkor inkább 4, és ilyenkor tényleg nem látni mást UH-n, csak amit az orvos mondott.)
A barnázgatés amúgy elég gyakori koraterhességben, rengeteg egészséges baba született az így kezdődő terhességekből. Azonban jelezhet progeszteronhiányt is, ezért a biztonság kedvéért valószínűleg nem ártana progeszteronpótlást kapnod, erről az orvosod nem beszélt? Én a helyedben felkeresnék egy másikat is , és ragaszkodnék az Utrogestanhoz.
Van, hogy ilyen korai terhességnél egy vérzéssel elmegy a magzat...vagyis még nem az, mert nem tudott beágyazódni rendesen...
De az is lehet,mint Anyukámnál anno..első 3hónapban menstruált..sőt hallottam olyat is, aki még tovább terhesség alatt!
Ne izgulj, nem szabad erre rágörcsöllni! Bárhogy alakul nem tehetsz ellene, próbált lazára venni! Ha most nem, utána biztosan sikerül!!
További ajánlott fórumok:
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Volt valakinek olyan, hogy a terhesség elején 6-7. hétben a barnázás oka a beágyazódás volt?
- Terhesség alatti barnázás.
- Hasmenés után nagyon gyenge barnázás a terhesség 5. hetében, bajt jelent?
- 6 hetes terhességnél mi okozhat barnázást?
- Terhesség alatti barnázás