Könyvtárosok klubja (beszélgetés)
Szép napot Mindenkinek!
Jár még erre valaki? Segítségre lenne szükségem "testvérkönyvtár" témában....
Ez biztos tök jó érzés lehetett. :)) Na meg együttdolgozni egy olyan személlyel, aki szintén lelkes, és érdekli is az egész. Sajnos nálunk az osztálynak a nagy része csak a diplomát akarta, de a szakma egyáltalán nem érdekelte, sőt, "baromságnak" tartotta.
Nekem, attól függetlenül, hogy jelenleg nem a szakmában dolgozom, azért a szívem csücske.
Nem láttad tegnap a Különkiadás c. műsort? A Márai-programról volt szó, és a könyvtárak helyzetéről. Érdekes volt.
Arról az egyetemről jött egy hallgató (fiú), ahol én is végeztem tavaly nyáron. Ő most fog végezni. Szóval már csak ezért is volt furcsa, de jó dolog, hogy most én értékelhetem Őt, az elvégzett munkáját.
Mivel a Szirénben segített nekem, pontosabban a dokumentumok géprevitelében - elsősorban - ezért nagyrészt erre kapott értékelést. De szerencsém volt, mert egy lelkes, kedves, aranyos, érdeklődő és aktív úrfit kaptam, így az értékelésnél sem volt nehéz dolgom.
Elsősorban azt értékeltem, hogy hogyan sikerült elsajátítania a program használatát, mennyire tudta kezelni az állománykarbantartó felületet.
Az értékelésem kitett egy oldalt (A/5-ös a gyakorlati napló), de csak azért, mert elég grafomán vagyok. :-) Megnéztem az előttem értékelő könyvtárosok irományait is, hát, Ők elintézték 2-3 mondattal. Én viszont aztán szép hosszan leírtam. A végére pedig odabiggyesztettem, hogy: "jeles (5)". :-)))))
Szia.
De igen. Csak amíg nincs meg a(z egész) nyelvvizsgám, addig csak álom...
Most egy felsőfokú szakképzést csinálok a munka mellett. Addig is hasznosan töltöm a "szabadidőmet", és erről is lesz egy papírom.
Szia Fiatal!
Te nem gondolkodsz továbbtanulásban (mesterképzés)?
Hát igen, az értéke úgyis az életben derül ki, nem foglalkozik azzal senki, hányas lett.
Milyen témában írtál?
Nos igen, én is azon voltam elkenődve, hogy államvizsgán tökjó tételt húztam, elmondtam róla mindent, amit az adott oktató mondott (órán még ki is dolgoztuk vele a tételét), erre kaptam egy hármast. :-S Pedig még kaptam bónusz kérdéseket is, és mindre tudtam válaszolni. :-( De mivel a szakdolim 5-ös lett, így végül 4-es lett a diplomám, de akkor is milyen már... :-(
Az legalább vígasztal, hogy voltunk a szakon huszonpáran, és én benne vagyok abban a 3-ban, akinek van (állandó, fix) állása...
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló felettiek klubja
- Mindent az informatikus könyvtáros-ról!!!
- Tudja-e valaki, hogy a Széchenyi Könyvtáron kívül csinálnak-e még valahol régi újságokat bekötve adott dátummal?
- Milyen iskolai könyvtárosként dolgozni?
- Tud valaki az Országos Széchenyi Könyvtáron kívül olyan helyet, ahol csinálnak szülinapra készített újságot?
- Iskolai könyvtáros van köztetek? Lenne pár kérdésem!