Könyvelés, ha mindent Ő csinál. Mennyiért? (tudásbázis kérdés)
ok legyen igazad. akkor viszont nem ertem az itt fenallo problemat.
hisz tok konnyu olyan konyvelot talalni, akire vakon ra lehet bizni egy ceget.
en tudom hogy ez a butasag. egy konyvelo kepes elvinni minuszba egy jol meno vallalkozast is, ha nem tudja vezetni jol a konyvelest. ha meg folyton a kormere kell neznem, miert is van? akkor mar megcsinalom en.
Károkat valóban lehet okozni könnyen egy cégnek, de ez bárhol megeshet, akár saját jó könyvelőmnél akár egy könyvelő irodánál is. Ezért kötnek felelősségbiztosítást.
Lehet hogy mégis maradunk a könyvelő irodánál, de szigorúbban lépünk fel a hiányosságok terén.
ez a "mélyvizes" dolog ne haragudj, de butaság.
egy normális könyvelőnek nem nagy gond átvenni egy ekkora méretű céget.
a lényeg, hogy olyat kell felvenni, akinek agya is van, és nem csak robot.
hát, ez attól függ, hogy milyen alkalmazottat vesz fel:))
ha valami mancikát, azzal tényleg nem megy sokra, de ha egy olyat aki ért is hozzá, akkor az jobb lehet mint egy külső iroda, mert több mindent lehet rábízni (szerintem).
amúgy én már könyvelőirodánál is láttam mindenféle munkaerőt, nagyon penge könyvelőt is és olyan sötétet is hogy arra jobb nem is visszagondolni.
adj fel egy álláshirdetést, és nézd meg mennyiért találnál magadnak egy könyvelőt.
ezzel párhuzamosan bekérhetsz ajánlatokat más könyvelőirodáktól is, hátha olcsóbbak lesznek mint a mostani.
és ha már látod, hogy mennyibe kerülne neked a saját alkalmazott, mennyi az iroda, akkor már tudsz dönteni.
értem.
de szerintem 150-ért nem igazán fogsz találni értelmes könyvelőt:)
de még ha ugyanannyiba is kerül mint az iroda, talán jobban megéri saját alkalmazottat tartani, bár ennek is megvan a kockázata (pl beteg lesz és akkor nem megy dolgozni).
Könyvelő irodával könyveltetünk, és épp az a gond, hogy vannak hiányosságok a munkájukban, továbbá ahogyan nő a munkások létszáma annyiszor 6.000Ft-tal nő a könyvelési kiadás.
Ez 80 embernél havi 480.000 Ft. Plusz a mi könyvelésünk ami havi 60.000 Ft. Nem ez a sok hanem az emberek után a sok, ezért gondoltunk arra ha saját mérlegképes könyvelőnk lenne nem kellene ennyit kifizetni.
Hamarosan ez 100 embernél is több lesz és az már akkor 600.000 Ft. Megmondom őszintén sajnálunk ennyi pénzt csak könyvelési díjként kifizetni.
Még ha 150.000 Ft adok havonta a könyvelőnek akkor is már felét megmentettem a 600.000 Ft-nak.
Értesz mostmár?
általában nem az alkalmazottak számától függ a könyvelési díj, hanem a bizonylatok számától.
de szerintem az a legjobb, ha megkérdezel több irodát, így lesz összehasonlítási alapod.
azt is nehéz megmondani, hogy egy alkalmazott könyvelőnek mennyit kellene fizetned, ez sok dologtól függ (mennyi gyakorlata van, az ország mely részén vagytok, stb). de ezt is le tudod tesztelni, ha feladsz egy álláshirdetést (ez még pénzbe sem kerül).
de én azt sem tartom lehetetlennek, ha nincs olyan nagy bizonylat mennyiség, akkor egy 4 órás könyvelőt kerestek (pl kismama stb), aki jutányosabb áron megcsinálná amit kell.
de nem értem, eddig hogyan oldottátok meg a könyvelést?
Előbb - utóbb több száz ezerre fog kirúgni a könyvelési díj, mert sok az alkalmazott. Így nem gondolom, hogy megéri könyvelő irodával folytatni a könyvelést, még ha saját tb kifizető hely is vagyunk.
Én arra lennék kíváncsi ha jelentkezne egy Hölgy aki ezt vállalná az mennyiért csinálná nekünk.
Mennyiért vehetek fel egyet? Vagy kettőt ha kell.
Ha most én elmegyek egy könyvelő irodába, sok helyen nem vállalják, mert Részvénytársaság vagyunk, nem Kft.
keress fel pár könyvelőirodát, kérj ajánlatot, és meglátod:)
ezen árak alapján már fogod azt is látni, hogy érdemesebb-e külső irodával könyveltetned, vagy felveszel-e egy alkalmazottat aki megcsinálja neked.
További ajánlott fórumok:
- Jogsi! Mikor, hol és mennyiért csináltad meg?
- Szalagavató tánc - nektek mennyiért csinálták?
- Mi lehet a baja a tv-nek? Ha szerelőt hívunk mennyiért csinálja meg, egyáltalán mennyiért néz rá a tv-re?
- Mennyiért csinálja SZTK-s fogorvos a fogpótlást terhesség alatt?
- Hol és mennyiért csinálnak xx kromoszóma vizsgálatot?
- Góckutatást hol végeznek és mennyiért? (Mindent egy helyen elv alapon - Budapest, Pest megyében)