Konyhai ablakra függöny, vagy függöny helyett (beszélgetés)
Hát, nem :)
A hollandok a nagy művészei az ilyesminek, a kis kiugrót, téli ablakokat telepakoljak porcelán al, amit kifelé néznek. Tisztára olyan, mintha egy múzeum ablaka lenne.
A riseliő azt (varró)géppel készítették, és elsősorban a kalocsai mintákkal díszített anyagoknál.
A madeira pedig elsősorban az anyagon ollóval kivágott lyuk kézzel való körbehímzésével készít. Azért is nevezik hétköznapi nyelven lyuk-hímzésnek is. Ez utóbbit anno megpróbáltam én is, de nem volt hozzá türelmem.
A riseliőt meg sem próbáltam.
Ez is tökszép. Nagyanyámnak volt ilyen terítője. Fehér volt az egész, csak a széle volt így kilyuggatva. Ment volna hozzá ez a függöny.
De aranyos ez is! :)
Jobbnál jobbak vannak, jól elbámészkodtam én is. A kávésak, még akár Halloweenre is (bár olyat nem vennék :D), meg a rengeteg karácsonyi! Gyönyörűek! :)
Ez a szív hímzéses nagyon szép, leragadtam én is lapozgatás közben, és ez tetszik legjobban! :)
Ehhez bézs színnel kombinálva saját oldalsó függöny is van:
Bonprix
Nagyon sokféle van!
Az ablakfóliák is jók szerintem. Jysken is van, nem is olyan drága.
Én ezzel a függönnnyel szemezek már egy ideje, nagyon tetszik, csak hát konyhába ez annyira nem illik.
Azt nem tudom, hogy hol lehet venni, de én ilyesmit varrtam a konyha ablakomra.
Nem nagy dolog.
Alsó rész: kb. 65 cm x 2xaz ablak szélessége. Alul és felül kétszer behajtva le kell varrni egyenesen úgy, hogy a hajtások kb. 1 cm-esek legyenek, azaz behajtasz 1 cm-t, majd még egyszer.
Felső rész: kb. 24 cm x 2xaz ablak szélessége. Itt csak az egyik felét kell behajtani kétszer, a másik szélére rá varrsz csipkét vagy azt is csak behajtod.
Veszel 3 db vitázs rudat. Ilyet: [link]
Az alsó részbe mind a két varrásba beledugsz egyet-egyet, a felső résznél pedig a felső varrásba.
A rúdhoz kapott kampókat betekered az ablakba és ráakasztod a függönyöket. Szépen eligazítod a ráncokat és már kész is.
Ha nem tudsz varrni vagy nem akarsz vele szórakozni, akkor a legtöbb függönyösnél tudsz varratni ilyet.
További ajánlott fórumok:
- Ami a konyhai fortélyokba nem fért bele:)
- Családi pótlék helyett Erzsébet Utalvány?!
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Vettem az összes ablakra új függönyt, de rohadtul...
- Szerintetek széles ablakra (4 m-es a sín) nagyon csúnyán nézne ki párkányig érő függöny? Muszáj földig érnie?
- Konyhai függönyt szeretnék de sehol nem találok csak vitrázsfüggönyt. Hol találhatnék?