Konty félhosszú hajból - adjatok ötletet!! (beszélgetős fórum)
köszi mindenkinek! hála a sok segítő ötletnek, már a fejemen van a konty :)
barokk frizura nem kell, igen, hajómodellt vagy madárkalickát nem tudnék beleépíteni :)
Én is becsavarnám, abból sokkal könnyebb kontyot tűzni. Még jó, hogy nem kell a barokk ruhához való frizurát csinálnod, nem lenne egyszerű dolgod. :)
Tupírozás és erős lakk, meg sok hullámcsat kell. Ha sosem csináltál ilyet, nem árt valami segítő barátnő is...
Csatlakozom az előttem szólóhoz - szerezz be hullámcsatot, nagyon erős hajlakkot. Egy segítség azért kellene, mert kontyot magadnak elég nehéz készíteni.
A lányom mazsorettezik - ott állandóan konty kell. Most tanultam meg én is. Az alábbi egyszerű kontyot készítjük:
1. lófarokba összefogod a hajad.
2. a lófarkat pálmafa formában széthajtod
3. a pálmafa formát tincsekre bontod
4. a tincset belakkozod, az ujjadra feltekered és egy hullámcsattal rögzíted
5. amikor minden tincset feltekertél, rögzítettél, az egészet lakkal lefújod.
Ez több órán keresztül állja a strapát. Egész rövid hajakból is elkészítik, csak legyen elég hullámcsat!
Próbáltam videót keresni, de nem találtam...Mind hosszú hajból készült.
Egy ötletem lenne:
Hajvasalóval bodorítsd be a hajvégeket és hullámcsattal tűzdeld fel őket. Valahogy így próbálnám összehozni.
Milyen képen milyen hölgynek? :)
Segítenék ötletben, de nem vagyok fodrász, így mindenképp látnom kéne a hajadat.
De hátha jár erre valami ügyes fodrász, és ő jobb ötletet ad. :)
A hajam picivel hosszabb, mint a képen a hölgynek, az alsó réteg súrolja a vállamat, de a felső tincsek kb 10-15 centisek, azaz a copfba csak 100 db csatt segítségével tudom beleerőszakolni.
Ma este fontos jelenésem van, és mivel megadták a dress code-ot, fel kell tűznöm a hajamat, hostess leszek, így nagyon fontos tényleg!
5kor kell indulnom, fodrászra se időm, se pénzem! Help!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Féloldalt felnyírt, félhosszú haj, 40-es nőnek?
- Mit lehet tenni félhosszú hajjal, hogy reggelente normálisan álljon?
- Szerintetek akinek félhosszú haja van és kevés vékonyszálú sajnos annak jól állhatna a tépett vagy lépcsőzetes vágású haj?
- Hosszú vagy félhosszú?
- Ez rövid vagy félhosszú haj?
- Félhosszu hajam hátul éppencsak össze birom fogni lent a tarkómnál. Fodrász össze tudja ugy fogni, hogy póthajból kontyot csinál és a saját