Kontaminált vékonybél betegség (beszélgetős fórum)
Azóta utánaolvastam, mennyi durva tünetet tud okozni. Az a baj, hogy kevésbé ismerik mint pl. a helicobacter pylori-t vagy az IBS-t. A háziorvos kvázi hülyének nézett miatta és kijelentette, hogy ha a helicobacter negatív (márpedig az lett) akkor nincs szükségem antibiotikumra. Még jó, hogy nem ő dönti el...
A többségét a reflux miatt nem mertem enni. HA egyáltalán a reflux miatt vannak mellkasi fájdalmaim mert már abban se vagyok biztos.
Nem véletlen. Nem kívántad azokat.
Nekem időbe telt, mire erre rájöttem. Barta Ákost hallgattam a YouTube- on.
Szinte semmit nem fogyasztok a FODMAP diétában kerülendő ételek közül. Erre ma jöttem rá, hogy megnéztem a diétáról szóló leírásokat. Jó kis egybeesés ☺️
Én is a FODMAP diétával lettem jobban. Még mindig tartom. Kicsit engedek már belőle néha.
Az orvos szerint van. Én teljesen megbízom benne, meglátjuk mit javasol (a Normix felejtős, normális ember nem reagálna rá így. Persze, tudom, nem vagyok "normális") 💔
Én nem tudok róla, hogy a Normixnak lenne alternatívája.
Akkor az 6 nap. Mindegy is, nem ez a lényeg :)
Ja igen, 2x2-t próbálok szedni.
A bal lábam bedagadt (soha nem szokott) , fáj és alig bírok ráállni...Tegnap egész nap szurkált a hasam felső része és mióta szedem a gyógyszert, naponta többször rám jön a hányinger. Pedig nem ettem "rosszat" és nem vagyok egy hányós fajta, 2 terhességet megúsztam 0 hányingerrel.
Nem. Milyen mellékhatások jelentkeznek nálad?
2x2-t szedsz?
És nálad nem jelentkeztek mellékhatások soha?
Elvileg 7 napig, de nagyon nem bírom, szerintem másik antibiotikum fog kelleni 😣
Sose hallottam róla, de utána fogok nézni a neten.
Én 2 hete végeztem a harmadik Normix kúrával. Ez most 12 napos volt. Gondolom neked 6 napig kell szedned.
Étkezéseden változtattál? FODMAP diétát csinálod?
Mondjuk úgy 2 hónappal az antibiotikum kúra vége után szerintem célszerű egy újabb H2 kilégzéses teszt. Én is csináltatni fogok, csak valószínűleg nem ott ahol az a rohadék a szemembe mosolyogva közölte, hogy minden rendben, utána ráhazudta a tesztemre, hogy negatív, hadd szenvedjek tovább a tünetek miatt...
Nekem azt mondta, ha a 7 nap antibiotikum + 1 hónap probiotikum után nem vagyok jobban, menjek vissza kontrollra. De nem hiszem, hogy a Normixot végig tudom szedni. Soha nem voltam ilyen "furán" egyik gyógyszertől sem.
Nekem is pozitív lett. Kaptam 1 antibiotikum kúrát - már nem emlékszem, 7, vagy 10 nap volt -, és ezzel a doki letudta. (Igen érdekes dokim volt: néha nagyon alapos, normális, máskor meg bunkó, és letojta, mi van velem.)
Jól sejtem, hogy ellenőrizni kellett volna, rendbe jöttem-e? (Vashiány miatt vizsgálnak 15 éve, ez volt az egyetlen eredményem, ami pozitív lett ...)
Jézusmária 😱 10 hónapja?! Nagyon sajnálom, hogy még nem sikerült meggyógyulnod 😔
Egyelőre Normixot kaptam... de őszintén szólva elég fura tüneteket produkálok mióta szedem. Lehet, másik gyógyszer fog kelleni.
Ebben vagyok bő 10 hónapja. SIBO+IBS
Normixot szedsz?
Én Kliont meg Normixot kaptam.
Sziasztok! Diagnosztizáltak az itt lévők közül valakit ezzel a betegséggel? Sikerült belőle kigyógyulni végül és ha igen hogyan, mennyi idő alatt? Sajnos nekem egy hónappal a H2 kilégzéses teszt után derült ki, hogy az eredmény pozitív. Aki csinálta a tesztet (NEM az orvos) először azt írta rá, negatív... másra nem tudok gondolni, csak roszindulatra mint motiváció... de mindegy... Én mint laikus nem firtattam a hamis infót... csak az orvosnál tett kontroll látogatás során derült ki, hogy nagyon is fertőzött vagyok :/ szóval most eléggé el vagyok keseredve. Antibiotikumot kaptam egyelőre, azt szedem...
További ajánlott fórumok: