Konditermi kérdés (beszélgetés)
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Unom)
2024. febr. 3. 11:39
Amúgy mindezen kívül a vendég nagyon kedves.
2024. febr. 3. 11:13
Persze hogy kell valahogy nevezni minket, és ennél a szakmánál ez van. Az a lényeg, hogy a gyakorlatban legyen valami pozitív, személyes tartalom. Egy ismerősöm mondta valamikor, hogy én itt csak egy ügyfél vagyok. Amikor őneki voltak a saját szakmájában ügyfelei, persze, hogy saját nevén szólította őket, csak olyan ledegradáló, érdekcentrikusan, külön kasztként beszélt erről a típusú kapcsolatról. Szerinte a csoportos edzéseknél lenyomják pénzért az órát (ami persze nem baj), és mennek tovább. Én erre egy kicsit vitatkoztam, hogy azért emberek is vagyunk, nem tárgyak.
23. unom
2024. febr. 3. 11:07
Milyen általános alany lenne megfelelő? Van ötleted?
22. kannanana
2024. febr. 3. 10:12
szerintem teljes rendben van az ügyfél megnevezés, tiszteletteljes
a megszólítás kérdés mindig problémás, kinek ez, kinek az tetszik/nem tetszik
21. dd2f6e7976
2024. febr. 3. 08:30
Ahová én járok, ott (is) "vendég"-nek szólítják a sportolni vágyó/járó embereket.
20. globus (válaszként erre: 19. - Timycat)
2024. febr. 3. 08:17
Fodrásznak vendégei. Mégsem Vendégnek szólít. Ha egyszer is megpróbálná, követelném a kávét, süteményt és ingyen kiszolgálást. 🙂
19. timycat
2024. febr. 3. 08:10
Én jártam személyi edzőhöz, nyilván a nevemen szólított és mint ember dolgozott velem. Az hogy tananyagban, vizsgán én és a hozzám hasonlók ügyfélként vannak megjelölve pont nem jelent semmit. Valahogy kell.
Orvosnak meg betegei vannak, face to face meg simán Marika néni, na bumm.
18. Kacsahercegno (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 3. 08:08
Dehát valahogy meg kell nevezni a sok embert aki betér a helyre ahol dolgozol, nem írhatják minden alkalommal ki ezt az egész mondatot hogy ✨a szolgáltatást igénybevevő kedves emberek akik közül mind egy csodálatos egyéniség✨. Diákok, hallgatók, páciensek, vendégek... Semmi bántó nincs benne. Mi ezzel a baj? Mégis hogy kellene utalnia rá egy tananyagnak? Nem értem az egész felvetést.
17. Sirga (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 3. 08:00
Értelek, de az "ember" meghatározás számomra elég keménynek hangzik. Azt hiszem, amíg nem lesz jobb - amivel a szakma is azonosulni tud, amit jobbnak érez az "ügyfél" meghatározásnál -, addig ez marad. :)
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Amaunet)
2024. febr. 3. 00:06
Ezen még gondolkodnék. Mivel ez hivatalos szöveg, elég nehéz lenne. Más szakmában is van címke erre, más néven. De amikor látom az embert, akkor az embert látom, és nem a címkét.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Unom)
2024. febr. 3. 00:02
Hát a szimpla ügyfél a cuncikánál asszem jobb lesz.
14. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 23:57
Mivel váltanád ki az "ügyfél" szót a tananyagban?
13. unom (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 23:41
Kereshetsz olyan konditermet, ahol cuncikának hívnak, ha neked ez olyan fontos.
Szerinted az ügyfél nem ember? Akkor mi?
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Unom)
2024. febr. 2. 23:23
Pontosan nem ügyfélnek dolgozom, hanem magamnak, emberekkel.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Unom)
2024. febr. 2. 23:19
Én egy embernek dolgozok. Azt hiszem ettől az anno hétköznapi szótól kiráz a hideg.
10. unom (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 23:14
Rendesek lenni lehet, de az ügyféllel, ügyfélnek dolgozol.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Unom)
2024. febr. 2. 23:01
Én ennyire nem választom szét. Pontosabban van kivétel. Ha valakivel többet beszélgetek, akkor magánéletbe torkolhat. De amúgy semmi magánéletit nem vártam. Attól még, hogy valakit nem vonok bele a magánéletembe, attól még nem azért vagyok rendes vele, mert ő egy ügyfél, hanem ő egy ember.
8. unom (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 22:49
A kettő nem zárja ki egymást, de nem szabad összekeverni a munkát a magánélettel.
Tényleg nem értem, mi a problémád ezzel.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Unom)
2024. febr. 2. 22:42
Számomra ez olyan érzés nélküli. Ezt is lehet nagyon jól csinálni, semmi gond, de engem sose érdekelt a címke. Embereket és kapcsolatokat látok.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Globus)
2024. febr. 2. 22:40
A szabályokkal semmi baj.
5. unom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 22:32
Te ott ügyfél vagy, nem Marika a szomszédból. Mi ezzel a problémád?
4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 22:25
Gondolom, nem nyomtatnak névre szólót, ugyanaz a szabály vonatkozik mindenkire.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
2024. febr. 2. 22:15
Mit magyarázzak el?
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. febr. 2. 22:05
A kérdést sem értem.
2024. febr. 2. 21:57
Egy konditermi kérdésem van. A személyi edzőknek meg tornát tartóknak a végzettségi tananyagán 5000x szerepel az a szó, hogy ügyfél. Kinek mi a tapasztalata velük? Mármint engem zavar ez az ügyfélezés, olyan tárgyiasítva érzem magam. Én bárhol vagyok a világban, embereket látok, akiknek ebben az esetben van egy olyan foglalkozásuk, ami nekem javamra válik. Én nem azzal foglalkozok, hogy kinek mi a cimkéje, hanem hogy milyen ember, személyiség. Kinek mi a véleménye?
További ajánlott fórumok:
- Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
- Gerincferdülésre jó a konditermi edzés (edzővel)?
- Lehetséges az, hogy konditermi edzés mellett nem fogyok? Bővebben lent!
- Budapesten a Mom park közelében vagy a Stadionoknál tudtok jó konditermet? pl. jóga, hypoxi, fitvibe?
- Hol találok diákként viszonylag olcsó konditermet Budapesten?
- Tud valaki Üllőn olyan női konditermet, ami nem túl dága és jó?