Gerincferdülésre jó a konditermi edzés (edzővel)? (tudásbázis)
Egy ismerős lánynak is gerincferdülése van meg mellé egy csomó ízületi bántalma, de jár konditerembe, szintén edző felügyelete mellett. Egy JÓ, PROFI edző tudja, hogy mit lehet ilyenkor és mit nem, ez alapján fogja összeállítani az edzésprogramot. Csak ne szakbarbár legyen. :)
Mondjuk mellette ő gyógytornázik is, azt mondják, az fontos mindenképpen.
hát, csak mod meg nyugodtan az apjának is, h ez kicsit sem biztos! Sőt! Árthat is vele! Gyógytornával most még lehet korrigálni a ferdülést, de ha a sulyzós edzéssel nme visszahúzzák neki, hanem az izmok rossz irányú erősítésével rögzítik a gyerek gerincferdülését, akkor utána már nem lesz mit csinálni! Aztán majd 10-20 év múlva meg állandó fájdalmai, stb lesznek neki....
Csak ésszel!
így van! Tudtommal kaphat úszás jegyet is (hacsak időközben meg nem változott ennek a szabályozása is).
De gyógytesi biztosan kell, h legyen! Felmentést kaphat a normál tesi alól, viszont kötelezően kell járnia a gyógytesire! És gyógytorna szolgálatnak is lennie kell! Még a gyermek / meg a felnőtt járóbeteg szakrendelőkben is van!!!!!
Debrecen nagy város! Biztosan kell lennie iskolai gyógytestnevelési hálózatnak!! Érdeklődjetek az iskolai védőnőtől,neki tudnia kell.
És a termes edzést sem vetném el,mert sok jó gép van,de jó szakember nélkül inkább ne..főleg súlyzókkal ne!
hol laktok?
(speciális légzéstechnika sok mindenre van, de gerincferdülés gyógyítására még nem hallottam)
és a fűző fajtája is attól függ, h milyen fajta gerincferdülés, meg h mekkora fokú. Lehet nem is kell fűző... nem iylen egyszerű ez, mint ahogy hiszik...
Miylen ortopéd orosnál járhattak vajon, aki ennyire hanyag?
a fűzőt az orvos írja fel. gipszszel körbetekerik a gyereket, majd levágják róla és a minta alapján egyedileg készül.
Ha eleve elkérte az edző valószínűleg az nem véletlen, de a tornát is azért szanatóruiumban tanították mert görbülettől függött a torna (3-4 max 5 fős csoportokban tornáztak)
egyáltalán milyen edzésről lenne szó??
az úszás biztos jó, azt annó nekem is mondták.
nekem s alakú ferdülésem volt/van mert az egyik lábam rövidebb, ezért futást korizást nem javasoltak.
a gyógytorna a gerinc "egyenesítésére szolgál"
de ha az orvos azt mondta biztos edzhet. Csak az edzőnek jelezni kell hogy ez a probléma.
a fiadat nem tanítják meg gyógytornára??? (én annó fűzőt kaptam és 2 hétig szanatóriumban laktam bent(mint egy koliban) és naponta csináltuk a gyógytornát, hogy megtanítsák a mozdulatokat, aztán a feladatsort megkaptam kazin)
További ajánlott fórumok:
- Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
- A gerincferdülésről
- Lehetséges az, hogy konditermi edzés mellett nem fogyok? Bővebben lent!
- Súlyos gerincferdüléssel hogyan tovább?
- Budapesten a Mom park közelében vagy a Stadionoknál tudtok jó konditermet? pl. jóga, hypoxi, fitvibe?
- Tud valaki Szombathelyen olyan konditermet, ahol van "Kangoo Jumps" edzés?