Kombinált vagy integrált teszt, hol? (tudásbázis kérdés)
nem mindent, az is csak 5-6 féle kromoszómarendellenességet szűr
nincs olyan, ami mindent szűrne
Nem akarok senkit sem elkeseríteni, de egy ismerősöm megcsináltatta az integrált tesztet a Bolgárkerék u-ban , alacsony kockázata lett, majd a baba megszületett lyukas szívvel és Down szindrómával :((((
Ennyit a tesztekról! Nekem is ugyanezt az eredményt hozták ki anno ugyanott és nálam minden rendben volt. Csak azt nem értem, hogy minek a teszt, ha nem szűrik ki vele a betegséget????
Állítólag azt mondták neki, hogy semmi nem szűri ki 100%-osan még a magzatvíz mintavételnél is tévedhetnek, mint ahogy már volt erre is példa.
...és mindez még pénzbe is kerül, nem is kevésbe. Elkeserítő.
:((
Sajnálom :(
Mivel hittem az integrált eredménynek (igaziból még most is hiszek), nem gondoltam volna, hogy genetikára kell mászkálnom... A Bajcsyt felhívtam, mikor megjött az AFP eredmény, és kiröhögtek, hogy 1:5500-as eredménnyel mit akarok én genetikán. Ők mondták, hogy az AFP milyen elavult, és hogy csak kismamariogató.
Szóval nekem annyit legalább megért az integrált, hogy a lelkemnek nyugtató, még ha a nőgyógyászomat nem is hatja meg... Bár inkább legyen aggodalmaskodó, mint nemtörődöm :)
Vágom, nekem boholy vizsgálat volt:( Mi elmentünk egy magánklinikára, ahol rögtön fogadtak, nem úgy, mint a kórházakban...és 3 nap múlva tudtuk a biztos eredményt - hogy down-os a babánk:( Mondjuk így jó drága volt, de mindenkinek ajánlom, én nem bírtam volna ki olyan idegállapotban 3 hetet az eredményig.
Voltunk a Bajcsyban genetikai tanácsadáson, és adtak időpontot egy héttel későbbre, dehát ne már...
Igen. És nálam az volt a legdurvább, hogy olyan sokára adtak időpontot a genetikán, hogy már akkor sem csinálták volna meg a magzatvíz-mintavételt, ha kérem vagy ha muszáj.
Szerencsére a genetikai ultrahang is negatív lett, de nem kívánom senkinek ezeket a heteket :((
Szerintem ha gáz van, akkor a kombinált tesztből kiderül, és időben el tudják végezni a boholy vizsgálatot, ami meg ugye biztos eredményt ad.
Köszi, akkor tényleg utána érdeklődök náluk.
Mit takar a genetikai vizsgálat?
szia
nekem tavaly a sejtbanknál csinálták ingyen. őrs környékén van.
Mi kombináltra mentünk a 12. héten. Kaptunk 3-4 képet, és dvd-t is, ha dvd-t vagy cd-t kérsz, az +2ezer ft. A kombinált vizsgálat 12 ezer volt, az integrált 25ezer. De ha érdekel, hívd fel őket, hogy mik az aktuális árak, ez májusban volt.
Mi sajnos elbuktunk már az uh-n, mert túl vastag volt a tarkóredő:( Nem is vettek már vért, hanem küldtek genetikai vizsgálatra.
Jól értelmeztem, hogy 25ezer a kombinált és az integrált is? Akkor inkább érdemes az integrált, ugye?
Tudom, hogy ez másodlagos, de mondjuk képet adnak az UH-ról? Esetleg DVD-t?
Szia!
Én okt. 10-én megyek a Péterfybe kombinált tesztre.
Az uh-ra kértem beutalót a nőgyógyászomtól,a vérvétel 9000 Ft.
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- AFP helyett Kombinált teszt
- Tudtok olyan helyet (kórházat), ahol ingyenes az integrált teszt elvégzése? Vagy olyan helyet, ahol olcsóbb?
- Volt mar valakinek olyan, hogy a kombinalt tesztje negativ viszont az integralt pozitiv lett?
- Székesfehérvár-Siófok környékén végeznek még ingyenes kombinált vagy integrált Down-szűrést?
- Medinice központ kombinált és integrált teszt