Költözzünk vagy maradjunk? (beszélgetés)
Sok sikert!
Várjuk a beszámolót az eredményről. :)
A férjem is ezt mondta, ne akarjak már mindent egyszerre, van egy pár dolog, amit egyszerűen majd meg kell szokni. Az ésszerűséget és az anyagiakat is nézve ez lesz a legjobb,úgyhogy döntöttünk, költözünk.
Köszi nektek a sok tanácsot, sokat segítettetek! :)
A lakás számít, vagy a körfolyosó, ahol ugye, nem laktok, csak jártok benne, tehát olyan mindegy, hogy milyen? :D
Erkély nélkül lehet élni simán, pláne, ha tágas a lakás.
Hogy lennél már bajban? :) Választási lehetőségeid vannak!
A fórumot végigolvasva én is a költözésre biztatlak.
A normális, élhető élethez kell a nagy tér mindenki számára. A körfolyosón meg csak addig kell lenned, amíg a kaputól a lakásod ajtaján túlra kerülsz.
Meggyőződésem: többek között azért olyan idegbajos ez az ország, mert rengeteg ember él szükségből egymás hegyén-hátán összezsúfolódva.
Szóval, bajban vagyok :D
Voltunk megnézni 3 lakást is. Ebből van egy, amire szinte egyszerre mondtuk a férjemmel, hogy ez kell nekünk. Nagyon sok felújítást igényel, de rengeteg lehetőség van benne. 2 szobás, de ebből még négyet is lehetne csinálni. A szomszédok pedig ügyvédek. Így, hogy láttam, valószínűleg költözni fogunk, bár nekem még mindig fenntartásaim vannak két dolog miatt: az egyik, hogy nincs erkély, a másik pedig az a borzasztó régi, nyomasztó körfolyosó. Ha továbbra is csak ennyi negatívuma lesz, akkor tényleg jobban járunk, ha költözünk.
Én régi, magas belmagasságú lakásban lakom. Nagyon szeretem. A szobám a belső udvarra néz, de világos és galériáztam is. A nyílászárókat is lecseréltem. És semmi komor nincs benne, még ha maga a ház elég lepusztult is, de újítgatjuk.
Mondjuk én lakótelepi lakásba nem költöznék semmi pénzért se :)
Nagyon nem. És full városközpont. Ja, itt vannak a rendezvények, de azért nem minden nap, és nem éjszakákig, tehát simán ki lehet bírni szvsz. Én olyan helyen laktam régen, ami főút volt, állandó forgalommal, 4 sávos út, na azt nehéz volt megszokni.
De nyíregyen is a mező utcán, ami elég forgalmas, panel 4. emelet, utáltam. Mindig is tetszett ez az épület. A magas belmagasság meg olyan sok lehetőséget hordoz, meg az, hogy minden ott van sétányira az ember szájában, sztem megfizethetetlen.
Ááá, én ismerem azt a házat! Mindig megnéztem, mikor arra jártunk. Baccus, én költöznék, az tuti!
Aki nem ismerné, ez az:
pasi vagyok, tehát nem mérvadó..
ahogy olvasom a válaszokat, én még várnék...nincs rosszabb rosszul érezni magam valahol úgy, hogy nincs menekvés. a lakáscsere mindig egy nagy stressz, még akkor is, ha baromi jó helyre költözöl...hát akkor milyen lehet, ha erős kételyeid vannak?
bááár..ott is van élet.
én innen, a (nagy)kertes házból el sem tudom képzelni a gangot, de ennek ellenére mindig a belváros közepébe vágytam.
várj még egy évet..ja, és a két szoba kevés...sőt, nagyon kevés.