Kolbászos tésztaomlett recept
20 perc
A Kolbászos tésztaomlett hozzávalói:
25 Dkg orsótészta
1 fej vöröshagyma
3 db piros pritaminpaprika
15 dkg parasztkolbász
8 db tojás
2 dl tejföl
1 csokor petrezyelyem
2 evőkanál vaj
só
bors.
A Kolbászos tésztaomlett elkészítési módja:
A tésztát sós, forró vízben roppantósra főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, félbevágjuk és, ha kivágtuk a magházat, felkarikázzuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét és vékony karikákra szeljük. A serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát és még 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük a főtt orsótésztát, a karikára vágott kolbászt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásokat egy tálba felverjük, tejföllel elkeverjük, teszünk bele egy kevés sót, borsot és a tésztár öntjük, majd lefedve megvárjuk, amíg megdermed. A petrezselymet leöblítjük, Száráról lecsipkedjük a leveleket, felaprítjuk és megszórjuk vele az omlett tetejét.
Ha nincs pritaminpaprika, akkor jó a sima is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ildus-puldus, 2006. júl. 24. 13:32
A kolbászos tésztaomlett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.