Kókuszos fehércsoki-trüffli recept

20 dkg fehér csokoládé,
10 dkg vaj,
3 evőkanál zöldcitromlé.
A hempergetéshez:
zöldcitrom reszelt héjával kevert kókuszreszelék.
A Kókuszos fehércsoki-trüffli elkészítési módja:
1. A fehér csokoládét darabokra törtjük-vágjuk, majd a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk. A masszához hozzákeverjük a citromlevet. A lágy csokikrémet nagyobb műanyag dobozba öntjük, hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg megdermed. 2. A megszilárdult masszából diónyi mennyiségeket kanalazunk ki, és gyors mozdulatokkal golyókat formázunk belőle, amelyeket megforgatunk a kókuszos keverékben. 3. A golyócskákat papirkapszliba ültetjük, selyempapírral pélelt, sekélyebb dobozba soroljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jan. 22. 10:24
A kókuszos fehércsoki-trüffli elkészítési módja és hozzávalói.