Köhögnek a gyerekek. Van ötletetek, hogy lehet túlélni ezt az időszakot? (beszélgetés)
Köszi!
És mi van akkor, ha túl nagy a pára? Vagy az nem baj?
Feketeretek, megpucolva, pohárba állítva. Közepét kivájni, helyére mézet tenni, pár óra állás után napi 3x2 kávéskanállal adni neki. 0 éves kortól alkalmazható hurutoldó, köhögéscsillapító. Próbáljátok ki!
A köhögés valami miatt van: Néha csak a száraz levegő miatt: ruhaszárítás a szobában, lesz elegendő pára. Ha hurutok miatt, akkor a fenti, vagy ha gyógyszerekben bízol: ambroxol q, ami felszakítja+elfolyósítja a cuccot, vagy ACC.
Nekem bejön az a régi erigon szirup is,
vagy a lándzsás útifű szirup.
Gyógyulást mindenkinek!
A fiamnak kiskora óta ezzel tisztítom az orrát. Megszokta már. Nagyon sok gond volt a fülével, manduláival (amíg még megvoltak) - füle még most is van:) - és így rá voltam kényszerítve a használatára.
De a lányom az visít, mint a kismalac. Én viszont kőkemény vagyok és nincs mese:-) Titokban elárulom, egyszer kipróbáltam magamnak. Az orrporszívó inverze, szörnyű. Vagiztam az orrporszívóval is, h 'nézd, anya sem fél', aztán majd' kiszippantottam az agyvelőm:))))
Sziasztok!!!
Amikor nekem köhögnek és taknyosak az alábbi therápiát csinálom!Cvitamin pótlás,váladékoldó reggel,délben.Ha nagyon köhög estére sinecódot.emellett kell valami gyulladáscsökkentő mint például nurofen vagy panadol,de már a cataflamot is használtuk.orrcseppet 3xnasivint,ha közben dugulás van akkor sósvizeset.remélem segÍTETTEM.
vettem ilyen sósvizes orrspray-t. hát, nem jött be, legalábbis őrjöng, mikor meglátja, annyira nem szereti. de kipróbáltam magamon és szerintem jó... Ki használ ilyet és hogyan fújja be a gyerek orrába?
Egyébként a mai nap egész jól telt. Tegnap korábban feküdtem kicsit és a gyerekek is végigaludták az éjszakát (ja, merthogy tegnap nem aludtak délután).
Sziasztok,
ma vittem a gyerekeimet orvoshoz, és Sinecod cseppet kaptunk erre a száraz, görcsös köhögésre. Mondjuk megijedtem, mikor megkérdezte, h van-e otthon rectodelt kúp... Pedig ez nem is krupp, bár a hideg nálunk használ rá.
Jobbulást mindenkinek!
Szia
Jól teszed hogy viszed másik orvoshoz.A kislányom 4éves,elkezdett köhécselni(nem volt vészes)elkezdtem adni neki a cebion cseppet.Durvult a dolog,hívtam a dokibácsit:cebion tovább,nurofen sirup 3-4napig.4nap után vidultam,múlt a dolog,aztán este fürdéskor hányásig menő köhögési roham.Másnap vittem dokihoz,mondtam hogy majdnem elmúlt aztán erőssebb lett a köhögés.Kaptunk antibiotikumot(mycoplasma baktérium fertőzés)ami kimondottan bacifertőzére van.elmúlt minden.Barátnőimnél gyerkőceinél nem.(más a doki is)At antibiotikumok csoportra vannak osztva,mindegyik más bacira,fertőzésre hat.Ha nem a megfelelőt írja a doki,akkor lőtek a gyógyulásnak.
Mennyi idős?
Idén nyáron (Korni májusban volt 2 éves) ő is nagyon köhögött - ez is a hányósféle volt, de váladék nélkül- érdekes...
Szóval doki azt mondta, szerinte talán allergiás. Adott allergiagyógyszereket, amitől kicsit javult, de nem múlt el. Pár hétig tartott ez (nem tudom, talán egy-másfél hónapig), és aztán csak úgy elmúlt. Lehet, tényleg az volt.
Az alváshiányban is igazad van, én is elég keveset alszom, úgy általában is, ilyenkor meg még inkább!
Mi a DM-ben kapható "gumimaci" vitamint szedetjük velük esténként, reggelente meg Béres csepp (10 csepp) 1 szem C vitaminnal. Nem tudom, ha ezeket nem adnám, mi lenne, ha velük ez van... :((((
sziasztok.
sajnos az én fiam lassan egy hónapja köhög.elsőnek csak köptetőt kapott de azzal nem mentünk semmire.
most két hete köptető+antibiotikum,abból is már a második fajta de még mindig nagyon köhög.
így holnap elviszem egy másik orvoshoz,mert már kezdek félni hogy valami komolyabb baja van.
remélem ott kap valamit amitől gyorsan meggyógyul.
Gyereknek:én is a lándzsás utifű szirupot ajánlom, de amikor már egy kicsit rekedt, rögtön.
Neked:Magn.+B6 én is ezt szedem, de én az alváshiányt nem bírom ilyenkor és amiatt vagyok türelmetlenebb, szétszórtabb.Persze nem a gyerekkel, mert olyankor ő el van kényeztetve, mert megszakad érte a szívem.
Mi eddig vitamint szedtünk, most akarom kipróbálni a Mult...T Immunót.Ha valakinek van tap.ezzel kapcsolatban leírhatná!
Köszi
Szia!
Nem vagy egyedül a dologgal... Nekem is két gyerekem van. És én nagyon, de nagyon rosszul viselem a legkisebb betegséget is. Napokig virrasztok, és csak azért nem látszik rajtam, h pánikban vagyok, mert uralkodom magamon. Mondjuk ennek annyi előzménye volt, h a nagyobbik (most lesz 7 éves) gyerekemnek nagyon sok problémája volt 1 és 3 éves kora között. A lányom, aki most 1,5 stabilabb, és a fiam a suliból már nem igazán hoz haza semmit. Most a lányom köhög szárazon, de nagyon. Holnap viszem orvoshoz. Van egy vényre kapható csepp, ami segít...
Szóval, az önképem az, hogy más tekintetben egyáltalán nem, de a gyerekeimmel kapcsolatban kifejezetten "neurotikus" vagyok, de ettől függetlenül jó, gondoskodó anya. Szerintem Te is! :-)
További ajánlott fórumok:
- Hosszú téli esték.. Hogy viselitek ezt a téli depressziós időszakot?
- A gyerekek 2 napja köhögnek, érdemes-e adni nekik rinathiolt vagy robitussint?használt-e vkinek?ha nem akkor mit adjak?
- Akin van még jó néhány kg felesleg, hogy vészeli át a nyaralásos-pancsolós időszakot?
- Hogyan küzdjek le egy nehéz időszakot? Hogyan lehet továbblépni?
- Igyekszem betartani a Nagyböjti időszakot!
- Amikor megtetszik valaki, utálom a "várakozás" időszakot....