Kiugró magas vérnyomás terhesen (beszélgetős fórum)
Ha alapban magasvérnyomásos vagy akkor igen. A dopegyt eltart egy ideig míg beáll.
Én is alap magasvérnyomásos vagyok, 3 terhességet vittem végig abból az első toxémiával.
Front, stressz, mozgás, jelenleg a szervezeted meg van terhelve,ezek mind rátesznek, 1-1 kiugró eredmény még nem a világvége, ha tartósan magas na akkor kell izgulni.
Nekem a maximális dózist kellett szednem. Ja és 6 óránként.
A 137/73 egyáltalán nem magas.
Mondjuk én is 110/70s vérnyomással élek, de 140/90-ig teljesen jó.
Az alsó értékre figyelj, az nem jó, ha tartósan 90 felett van.
Ha gondolod mérd rendszeresen a vérnyomásod és vezesd egy füzetbe. Esetleg oda tudod írni, amikor milyen front vagy időjárás van, hátha összefügg vele.
Érdemes figyelni rá, mert ügye a terhességi toxémia jele a magas vérnyomás.
Sziasztok! 18 hetes kismama vagyok, terhesség előtt is szedtem vérnyomáscsökkentőt most is szedek csak dopegytet, 2*1-et.
Eddig minden rendben ment sőt alacsonyabb is volt a vérnyomásom, de ma éreztem hogy valami nem stimmel, rámértem és 137/73 volt aztán hogy amiatt hogy elkezdtem e parázni miatta de felkúszott 149/95-ig, aztán hazajöttem a munkából mikor végeztem már jó volt...lehetséges hogy én aggóddom túl és azért lett magas, illetve az időjárás miatt? Persze fogom mondani a védőnőnek,de mégis aggódom. Mennyire természetes ez a ki ugrás?
További ajánlott fórumok:
- Kismamák magas vérnyomással
- Terhességi magas vérnyomás
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Magas vérnyomásra melyik gyógyszer vált be?
- Magas vérnyomás alternatív kezelés terhesen
- 3 évig szedtem a Concort (5mg), levitte a vérnyomásom és a pulzusom így abbahagytam.Most vannak kiugró értékeim! Mit tegyek?