Kislányunk füle fájhat a tegnapi fülbelövés miatt? (tudásbázis)
Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon, olvasgattam a hozzászólásokat! Mi most csináltattunk a kislányunknak pár hete fülbevalót, valamelyik fórumon olvastam egy hirdetést, speciális márkás termékkel dolgoznak. Eddig minden rendben van, nagyon szép a fülbevaló is, swarowski köves. A hölgy házhoz jött hozzánk, nagyon kedves volt, a fülbevalók sterilen egymástól külön voltak csomagolva, és pillanatok alatt belőtte, csak 1-2 percig sírt a picink. Nem gyulladt be a füle, minden rendben van vele, szóval nyugodtan lehet szerintem már pár hónapos kortól fület lövetni:)Ha valakit érdekel a hölgy telefonszáma privátban szívesen megadom:)
Kellemes készülődést mindenkinek a karácsonyra!
Úgy érzem nagyon eltértetek a témától.
Inkább veszekedésbe ment át az egész. Minden szülőnek szíve joga eldönteni, hogy kilöveti e a kislánya fülét vagy sem. Ehhez a szülőkön kívül senkinek semmi köze nincs! Ezért felesleges marni egymás, nem vagyunk egyformák.
A születés jobban fáj nekik.
Annyira azért nem vészes egy fülbelövés,éghet neki,de semmi több.Ettől nyűgösebb.
Viszont a szülök nem azért lövetik ki a gyerek fülét,hogy fájdalmat okozzanak.
semmi a világon.
csak fájt neki.
De miért ne akarja?Mi történik?Semmi!
Folyamatosan azt hangoztatod,hogy fájdalmat akar okozni a szülő ezzel a gyereknek.Ekkora hülyeséget sem hallottam még!:)
persze, hogy "önként" szót írtam
ugyanis senki nem kényszeríti
Azt írtad,hogy önként akar fájdalmat okozni neki!
Úgy csinálsz,mintha valami törvénytelent követnének el ezzel!Ez csak egy fülbelövés!!
nem kötelező a fülszurkálás.
ha kiszúratják, kilövetik, akkor önként akarnak neki fájdalmat okozni.
szegény gyerek tiltakozni sem tud. pedig ő biztosan lemondana róla.
én meg nem értek vele egyet.
és lehet, hogy a gyerek nem észlel még annyit a külvilágból,és nem tanúsít ellenállást (én ezt az utóbbit le sem mertem volna írni, annyira ellenszenves megjegyzés) de fájdalomérzete van!
és egy szülő nem értem, miért akar fájdalmat okozni egy babának???
A fülbelövés optimális időpontjáról nagyon megoszlik a vélemény.Vannak szülők akik szeretnének mihamarabb fülbevalót csecsemőjük részére, és vannak szülők akik úgy gondolják, hogy majd akkor veszik igénybe a füllyukasztás lehetőségét, ha az a kislány saját akaratából történhet. Véleményem szerint újszülött és csecsemőkorban optimálisabb a fülbelövés. Nem a saját szempontjaimat, hanem a gyermekek, és a szülők érdekeit figyelembe véve gondolom így. Ebben az életkorban még nem érzékelik a körülöttük zajló eseményeket, az idegen arcot, nem bizalmatlanok,és még nem tanúsítanak ellenállást.A fent említett tapasztalatoktól függetlenül bármely életkorban elvégezhető a füllyukasztás. Én elsősorban újszülöttekkel, csecsemőkkel,kisgyermekekkel és gyermekekkel foglalkozom.
Ezt az a szakember írta aki belőtte a fülbevalót.
Teljesen egyetértünk vele.
miért okoztatok fájdalmat ilyen pici babának???
ezt sosem tudtam megérteni.
Nekem lőtték már ki többször a fülemet,én is nyűgös voltam utána napokig,mert fájt,égett...:)
Ha egyéb tünetei nincsenek,akkor pillanatnyilag ez a legvalószínűbb ok.
Ha pár nap után sem javul az állapot,akkor persze szerencsésebb orvoshoz fordulni,bár ilyen picinél még az is előfordulhat,hogy csak a gyomra rendedtlenkedik,hisz most szokja a táplálást.
Mert ezek az esetek nagyon kevés %-ban gyulladnak be.
Érzékenynek érzékeny lehet de nem hinném,h attól nem eszik és nyügi a baba.
Ha piros és gyulladt a fülbevaló alatt akkor talán.
Szia!
Még fájha akár napokig is!Kicsit begyulladhat ilyenkor,azt érezheti.Piros is?
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek?3éve ismerem a páromat(ebből 14 hónap házasság)8 hetes a kislányunk, állandóak a veszekedések, nem akarom, hogy ebben nőjjön fel!
- 7éve vagyok a párommal, két kislányunk van, de már nem érzem azt a szerelmet mint az elején, mit régen. Mit tegyek?
- 10 hónapos kislányunkkal alig foglalkozik az apja. Miért? Ennyire nem akarta? Vagy..
- 5 hetes kislányunk az éjszakai etetés után nem hajlandó visszaaludni, valakinek valami trükkje?
- Tetszik az a név hogy Natko. Ha kislányunk lesz biztos így...
- 9 hónap várakozás után, megérkezett Amira kislányunk :)