Kislányomnak nagyon száraz a bőre. Sokféle testápolót kipróbáltunk, egyik sem jött be. Mit ajánlotok? (tudásbázis)
Sajnos az ekcéma folyton változik nekünk most épp a patikai cinkoxidos bőrtápláló segít, de volt hogy a patikai tisztaságú testápoló, de olyan is hogy A vitaminos vagy hidrocortizonos elideles (bőrgyógy által felírt szerek használtak csak.
De rengeteg függ a mosószertől, öblitőtől is, még az öltözéktől is mert a száraz bőrre hajlamos gyerekek jobban tűrik a hideget mint mi, ezért kevésbé felöltöztetve, jobb a bőre.
Gyógyszertárban kapható Babé tusfürdő amiből van többfajta! Mi mindet próbáltuk mindegyik jó!
Ezen kívül testápolót is használunk időnként. De ez a tusfürdő nekünk annyira bevált hogy nem is kell utána testápoló.
Szerintem az a lényeg, hogy mindneféle illatanyag és egyéb adalék menteset vegyél,mert azok a jók. Bőrgyógyász javasolta nekünk is ezt a terméket. Van testápolója is. Azt is használjuk. Ja és az egész családunk már ilyet használ. A férjem is!
Gyerekorvos által felírt testápoló száraz bőrre +fürdető.
A testápoló ISTENI, én is azzal kenem magam.
Igen,mert elveszti a vizet a bőre!Ettől szárad ki!
Én a babaolajgélt-használom,régóta!Zuhanyzás(én zuhanyzom) után a nedves bőrbe kenve használom!Szép puha,és selymes tőle a bőr! :)) nem hiába találták ki babáknak! :)))
Kérlek NE kövezzetek meg, azért amit írok.
Egyet értek az előttem írókkal, kiegészíteném azzal, hogy szerintem nem kell minden nap fürdeni/ tusolni.
(Természetesen a popsi területét minden alkalommal tisztán kell tartani)
Más: szeles időben nagyon óvatosan mennék csak ki a Gyermekemmel.
Szinte biztos hogy atópiás dermitisz, el kellene vinni bőrgyógyászhoz. Az én fiamnak is az van nekünk e vitaminos krémet és bioderma po zink testápolót ajánlott az orvos. Amire még figyelni kell náluk: Semmilyen illatos színezékes fürdető, testápoló (Johnson és Gabi és társai)
Ruháihoz hipoallergén (nem azonos a senzitívvel) mosószer és öblítő!
Ja és mi fürdéshez haszmáljuk a biobio babi ríszporos fürdetőt (vizet lágyítja meg), és utána biobio babi körömvirágos nyugtató krémet testápolónak (ezek is csak természetes anyagot tartalmaznak)
A fürdővize pedig ne legyen 36 foknál melegebb mert az is szárítja a bőrét!
Én így tudom tünetmentessé tenni a fiam bőrét:D
Nálunk is volt egy időban hasonló gond. Az ekcémásoknak is javallott LIPOBASE krémet ajánlották. Ez lényegében egy nagyon vastag krém, jóóó zsíros!
Lipobase krém:
A Lipobase krém egy olaj a vízben emulsio 70%-os olajtartalommal, aminek köszönhetően felszívódó képessége összehasonlítható egy gyógykenőcs és egy kozmetikai krém együttesével. Hidratáló hatása ennek köszönhetően legalább 8 órán keresztűl tart.
Magas olaj tartalmának és jó felszívódási képességének köszönhetően hatékony felnőttek és gyermekek száraz, érzékeny vízhiányos bőrének gyógyítására valamint kisebb bőrsérülések és száraz bőr okozta viszketés kezelésére.
Alkalmas különböző, különösen száraz bőrrel kapcsolatos bőrbántalmak kiegészítő, vagy intermittáló (időszakonként váltogatva hatóanyagot tartalmazó készítménnyel) kezelésére.
Alkalmazásának gyakorisága egyéni, általában 1-3 alkalommal naponta.
Gyógyszertári fürdető
Csodákra képes, nekünk ez vált be.
Bőrgyógyászt.
Jobbulást.
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Nagyon megijedtem!!! Mit láthat a kislányom? Mit tegyünk?
- 11 hós kislányom nagyon sovány
- Melyik testápolót ajánlájátok majdnem kétéves kislányom számára? Kinek mi vált be? Úszás után kicsit száraz a bőre.